سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۳ - ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۵۱۵۳
انتخابات ریاست جمهوری

خطای قالیباف را برای روحانی نوشتند؛

آقای رئیسی آدرس غلط ندهید

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,انتقاد رئیسی از روحانی
حجت‌الاسلام رئیسی در حالی نسبت به افزایش ساخت مال‌ها و مراکز تجاری برای عرضه محصولات و برندهای خارجی از روحانی انتقاد می‌کند که مجوز ساخت اکثر این مال‌ها از سوی قالیباف شهردار اصولگرا صادر شده است.

به گزارش ایلنا، ابراهیم رئیسی که یکی از کاندیداهای اصلی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو است، طی اظهاراتی ضمن انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت، با اعتراض به گسترش پدیده پاساژسازی و مال‌سازی و عرضه برندهای خارجی در این مال‌ها، آن را مغایر با اصول اقتصاد مقاومتی دانست. در این خصوص توجه به چند نکته ضروری به نظر می‌رسد.

 

۱. چند سالی است که تب مال‌سازی به صورت گسترده کشور را فرا گرفته است. بیش از ۲۵۰ مال و مرکز تجاری بزرگ در سراسر کشور در دست احداث است یا به تازگی مراحل ساخت آن به پایان رسیده است. همان طور که آقای رئیسی به درستی اشاره کرده‌اند بخش بزرگی از این مال‌ها که به صورت لوکس و فوق لوکس ساخته می‌شوند، پس از احداث، میزبان برندهای گران قیمت خارجی و اجناس وارداتی می‌شوند.

 

اما آیا می‌توان نوک پیکان انتقاد و اعتراض به این روند را به سوی دولت نشانه گرفت و این رویه مغایر با اصول اقتصاد مقاومتی را به دولت منتسب کرد؟

 

۲.  نگاه به فهرست شرکت‌ها و نهادهای سازنده مال‌ها و مراکز تجاری بزرگ، بازتاب دهنده واقعیات اقتصاد سیاسی امروز کشور است. این مال‌ها عمدتا توسط شرکت‌های وابسته به بنیادها و نهادهای خارج از مالکیت و نظارت  دولت در حال احداث است.

 

به طور مثال در منطقه ۲۲ تهران، در امتداد اتوبان شهید همت،  در حاشیه دریاچه مصنوعی خلیج فارس (چیتگر) در کنار برج سازی گسترده، تعداد بسیار زیادی از مال‌ها و مراکز لوکس تجاری توسط شرکت‌ها و بنیادهای وابسته به نهادهای نظامی در حال ساخت است. البته به جز در منطقه ۲۲ ، مال‌های بسیار دیگری نیز در مناطق شمال، شرق، جنوب و غرب تهران توسط همین نهادهای خارج از نظارت دولت، در حال احداث است و شهردار اصولگرای تهران نیز در این مسیر، نهایت همراهی و همکاری را با مال‌سازان داشته‌ است.

 

۳. حال که جناب آقای رئیسی به درستی باب این اعتراض را گشوده‌اند، شایسته است که به الزامات برخورد با این پدیده ناموجه تا انتها پایبند باشند و در نقد اقدامات نهادها و بنیادهای مال‌ساز و نیروهای سیاسی پشتیبان آنان، از جمله محمدباقر قالیباف، بیش از پیش اهتمام داشته باشند. عملکرد محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران گویای آن است که وی صدور مجوز برای احداث پاساژها و مجتمع‌های تجاری بزرگ را به یکی از منابع درآمدی شهرداری تهران تبدیل کرده است.

 

امروز شهر تهران به خصوص در مناطق شمالی آن، شاهد رویش مال‌های عظیم و لوکس است که عمده برندهای معروف و گران قیمت خارجی در این مال‌ها شعبه دارند. از ابراهیم رئیسی انتظار می‌رود با کنار گذاشتن ملاحظات سیاسی، سمت و سوی نقد خویش را به سوی عاملان اصلی و  واقعی وضع موجود معطوف سازد و در برخورد با این پدیده مضر، بدون اغماض و چشم‌ پوشی‌های جناحی رایج سخن بگوید. اعتراض ایشان به اقدامات محمدباقر قالیباف می‌تواند به راستی‌آزمایی دغدغه وی در توجه به اقتصاد مقاومتی یاری برساند.

 

۴. از دیگر نکات قابل توجه، جایگاه شهر مشهد در آمار مال‌سازی در ایران است. برخلاف تصور رایج به جای تهران، این مشهد است که در صدر جدول مال‌سازی کشور قرار دارد. در حال حاضر مشهد با ۱۳۰ مال در صدر جدول مال‌سازان قرار گرفته و شهر تهران با نزدیک به ۷۰ مال در جایگاه دوم قرار دارد. این امر گویای آن است که شهرداری اصولگرای مشهد نیز در سال‌های اخیر در صدور مجوز و حمایت از مال‌سازی، گوی سبقت را حتی از محمدباقر قالیباف نیز ربوده است.

 

۵. نگاهی به سایت شرکت عمران و مسکن قدس رضوی ( وابسته به آستان قدس رضوی ) نشان دهنده فعالیت این شرکت در  ساخت مال و مراکز تجاری در شهر مشهد است. در حال حاضر شرکت مسکن و عمران قدس رضوی سه پروژه جهان مال، مشهد مال و مجتمع  تجاری سرو را در دست ساخت دارد که هر سه از پروژه‌های عظیم عمرانی به شمار می‌آیند.

 

به طور مثال پروژه مشهد مال در زمینی به وسعت ۸ هکتار و زیر بنای ۵۰۰ هزار متر مربع در حال احداث است. اگر چه ممکن است ساخت این پروژه‌ها پیش از شروع مسئولیت ابراهیم رئیسی در آستان قدس رضوی آغاز شده باشد اما با توجه به اعتراض ایشان به پدیده مال‌سازی شایسته است که این قبیل فعالیت‌ها در شرکت‌های زیر مجموعه آستان قدس رضوی متوقف شود.

 

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,انتقاد رئیسی از روحانی
اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,انتقاد رئیسی از روحانی
اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,انتقاد رئیسی از روحانی

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش