به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی در گفتگوی متکلم وحده خود در شبکه اول سیما گفت: چهارسال پیش آن زمانی که من برای اعتماد مردم برنامه خودم را به ملت ایران عرضه داشتم به وضوح گفتم که کشور در صورتی از مشکلات فاصله خواهد گرفت که مسیر ما مسیر اعتدال باشد. افراط و تفریط و خشونت نتوانسته است باعث خوشبختی هیچ ملت و پیشرفت هیچ کشوری شده باشد.
وی افزود: همچنین به مردم عرض کردم که صاحب این کشور، ملت است. ما باید در چارچوب قانون اساسی، قانون مصوب و همچنین خاص مردم اراده مردم، مدیریت جامعه را برعهده بگیریم. در سال ۹۲ آن زمان که با هم کار را آغاز کردیم ما با مشکلات فراوانی مواجه بودیم اما در عین حال امیدهای زیادی هم داشتیم. از آغاز مطمئن بودم با آن امیدها و تلاش ها و هماهنگی ها ما می توانیم از مشکلات عبور کنیم.
روحانی اظهار داشت: ما آن زمان بیکاری رنج آوری را نسبت به جوانان و جامعه خودمان مواجه بودیم در حالیکه در ۸ سال گذشته می شد کاری کرد که همه جوانانی که متولدین دهه ۶۰ بودند و در اواسط دهه ۸۰ باید به شغل و کار می رسیدند به اشتغال برسند اما متاسفانه در زمینه اشتغال جوانان کار زیادی انجام نشده بود. شرایط کشور از لحاظ تورم نگران کننده بود. مردم با تورم روزانه و ساعتی مواجه بودند.
وی تاکید کرد: مردم هر روز در فکر آن بودند که اجناسی را بخرند و انبار کنند برای اینکه احساس می کردند در روزهای بعد کالاها گرانتر خواهد شد، تولید کشور در حال رکود بود. کارگاه ها و کارخانه ها از تولید بازایستاده بودند. قدرت خرید مردم بسیار کم شده بود. در کنار این مسائل مردم احساس امنیت نمی کردند. قطعنامه هایی بالا سر مردم بود، مخصوصا قطعنامه ۱۹۲۹ که شرایط کشور را در مرز بحران قرار داده بود و مردم نسبت به ماه ها و سالهای آینده خودشان اطمینانی نداشتند. به همین دلیل در آغاز امر لازم بود در ۵ مورد مهم سریعا به تصمیم گیری و اقدام و عمل برسیم.
رئیس جمهور فعلی کشورمان تاکید کرد: مورد اول مذاکرات هسته ای بود که باید با دنیا وارد گفتگو می شدیم و شرایطی که هر روز مردم منتظر تحریم جدیدی بودند را متوقف کنیم. اقدام دوم مهار تورم بود که افسار گسیخته شده بود و مردم نگران بودند. در مساله سوم باید در تولید کارگاه های تولیدی به حرکت در می آمدند، در اقدام چهارم باید قدرت خرید مردم افزوده بشود و مردم توانایی بیشتری داشته باشند. تصمیم آخر این بود که مردم ارتباط آسانتری با اطلاعات و دنیا داشته باشند.
روحانی گفت: برای هر ۵ موضوع در همان ماه های اولیه تصمیمات لازم اتخاذ شد. سه موضوع اول به دلیل اهمیت ویژه شخصا مدیریتش را برعهده گرفتم. در هر هفته دو تا سه جلسه برای مذاکرات هسته ای و جداگانه برای مسائل اقتصادی داشتیم. برای مساله مهار تورم و رونق تولید و دو مساله دیگر را هم مساله قدرت خرید مردم را به ستاد اقتصادی سپرده بودیم. مساله ارتباط جوانان و ملت با دنیا را به وزارت ارتباطات سپردم تا مردم برای تماس با دنیا احساس نگرانی نداشته باشند.
روحانی ادامه داد: در همان ۱۰۰ روز اول در همه این زمینه ها قدم های اولیه را برداشتیم که گزارش آن را در اوایل آذرماه ۹۲ به اطلاع مردم رساندم. در مذاکرات هسته ای به یک توافق موقتی در آذر ۹۲ رسیدیم. با آن توافق تحریم ها دیگر افزوده نمی شد. ایران با شش قدرت بزرگ برای یک توافق نهایی تصمیم گرفتند مذاکرات را ادامه دهند.
وی با بیان اینکه شرایط امنیتی لازم برای فعالیت اقتصادی آماده شد، خاطرنشان کرد: می دانستیم یکی از مشکلات بزرگ ما در سالهای پیش رو اشتغال است. برای همین هم برنامه ریزی های خوبی برای اشتغال انجام دادیم. بنابراین اگر در ۸ سال قبل هم سالی ۶۰۰ هزار اشتغال درست می شد ما دیگر مشکلی به اسم اشتغال نداشتیم.
روحانی تصریح کرد: مسائل و مشکلات پیچیده جامعه با حرف و شعار حل نمی شود. ما اگر اشتغال برای جوانان می خواهیم در اولین قدم باید سرمایه گذاری ها افزوده شود، پول ها از دلالی به سمت سرمایه گذاری و بنگاه های اقتصادی هدایت شود. همینجور که با کلام و سخن شغل درست نمی شود. برای سرمایه گذاری نیاز به امنیت است. چرا در سال های قبل از ۹۲ سرمایه گذاری منفی شده بود چون مردم نمی دانستند در ماه های بعد چه تحریم ها و ناامنی هایی مواجه خواهند شد. لحن سخن برخی مسئولان با دنیا لحن تقابل بود. آنها هم با ما اینچنین سخن می گفتند.
رئیس جمهور گفت: از روز اول پیامم به دنیا این بود که با ملت ایران با زبان تکریم صحبت کنید. زمانی مذاکرات در مسیر درست قرار گرفت که دنیا این پیام را گرفت. بنابراین برای ایجاد شغل باید زمینه برای سرمایه گذاری آماده شود.
وی گفت: امروز بعد از سه سال و نیم اعتمادی را در جهان بوجود آوردیم که در خرید هواپیما افرادی که سرمایه گذاری کردند و اعتبار را تامین کردند و فاینانس را انجام دادند اقساط ۱۸ ساله است، سرمایه گذار خارجی پولی را گذاشته که در ۱۸ سال آینده به اقساطش می رسد این یعنی اعتماد جهان به ایران و اعتماد مردم نسبت به سرمایه گذاری شان.
روحانی ادامه داد: شرط اشتغال فنآوری و مدیریت است، شرط اشتغال بازار خرید و صادرات است. سال ۹۴ مواجه با مشکلی شدیم، برخی بنگاه ها کار می کردند و تولید داشتند اما محصولات شان در انبارها ذخیره بود چون مردم قدرت خرید نداشتند. ما باید قدرت خرید را افزایش داده و بازار صادراتی در دنیا برای خودمان اخذ کنیم. برای این کار باید با دنیا تعامل سازنده داشته باشیم. ما تعامل سازنده را با دنیا شروع کردیم. صادرات غیرنفتی ما با دنیا در حال افزایش است.
رئیس جمهور تاکید کرد: به مردم می گویم برای اینکه اشتغال افزایش پیدا کند برنامه ریزی خوبی را از سال گذشته شروع کردیم. در شورای عالی اشتغال در چنجم بهمن سال ۹۵ طرحی را تحت عنوان کارورزی به تصویب رسیدیم که در حال اجرای آن در دو استان هستیم تا اشکالات را پیدا کنیم. در این طرح جوانان برای ۴ تا ۶ ماه آموزش و کمک داده می شود و همزمان در بنگاه های مختلف مشغول به کار می شوند و اگر بنگاه ها آنها را پسندیدند کارشان ادامه پیدا می کند. آمار می گوید وقتی این افراد را به بنگاه ها می فرستیم این کارورزها ۷۰ درصد جذب بنگاه ها می شوند.
وی اظهار داشت: مردم بدانند برای اشتغال ما نیاز به سرمایه داریم، باید سرمایه جذب شود. در سایه برجام از امسال درآمد ما از نفت و سایر مخصولات نفتی که صادر می کنیم ۲۰ میلیارد دلار بردرآمد کشور افزوده می شود. در این ۲۰ میلیاردی که افوزده می شود از امسال به بعد سالی ۱۵ میلیارد دلار از صادرات نفتی و فرآورده هایش به صندوق توسعه ملی خواهیم ریخت یعنی در ۴ سال دولت دوازدهم ۶۰ میلیارد دلار به صندوق ریخته می شود. این پول اهرمی می شود برای اینکه بانک ها سرمایه گذاری کنند. دولت هم از بودجه خودش سرمایه گذاری کند. از سرمایه گذاری خارجی هم می شود استفاده کرد. می توانیم ۱۴۰ میلیارد دلار وارد کشور کنیم. این سرمایه می تواند ایجاد اشتغال کند. به مردم می گویم برای اشتغال جوانان در دو زمینه باید بیشتر کار کنیم. یکی صادرات غیرنفتی است که باید افزوده شود. تصمیم ما براین است که در سالهای آینده صادرات غیرنفتی به دوبرابر افزایش دهیم. این کار شدنی است. در سفر اخیر در آسیای دور دیدم کشورهایی چون مالزی و تایلند صادراتشان دویست میلیارد و وارداتشان ۲۰۰ میلیارد دلار است. چرا ما نتوانیم؟
وی تاکید کرد: ما تلاش کردیم فضا را آماد کنیم و مردم را نسبت به آینده امیدوار کنیم. اگر این امیدی که امروز در میان است همه کمک می کردند. آنها هم که مخالفان دولت هستند بخاطر ملت و کشور کمک می کردند. بذر یاس در میان مردم نمی پاشیدند. مگر می شود مردمی به دولت منتخب خودشان امید نداشته باشند به نظام امید داشته باشند؟ اگر ما مردم را از دولت مایوس کنیم یعنی از نظام مایوس شان کردیم. مگر می شود نشاط ایجاد کرد بدون اینکه فضای ارتباطات را تسهیل کنیم. می شود همه چیز را ببندیم و جوانان ما دارای نشاط باشند؟ علی رغم فشارها به دولت ایستادگی کردیم، فیبر نوری را به اقسی نقاط کشور رساندیم تا مردم بهره برداری کنند.
روحانی تصریح کرد: شغل برای چه کسانی میخواهیم ایجاد کنیم مردان یا برای خانمها ، شهری یا روستایی در پی اشتغال گسترده باید باشیم، صادرات غیر نفتی را افزایش دهیم در زمینه گردشگری و توریسم ما زمینههای خوبی فراهم کردیم سالانه اگر یک میلیون نفر بر گردشگری کشور بیفزایم قطعا این صعنت رونق میگیرد، در این دولت میزان گزدشگران به ۱۲ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. چقدر اشتغال تولید میشود ما زیر بنا را آماده کردیم، جادهها و راهآهن ساختیم، ۱۶۰ لوکومتیو، و هزاران واگن وارد چرخه حمل و نقل کردیم.
او با اشاره به اینکه امروز باید ادامه دهیم تا فقر کاسته شود و قدرت خرید افزایش یابد، گفت: ما توانستیم در ابتدای امسال حقوق بازنشستگان را افزایش دهیم مردم عزیز بدانند دریافتی خانوادههای وابسته به بهزیستی و کمیته امداد را به بیش از ۳ برابر افزایش دادیم حقوق کارمندان را افزایش دادیم در کنار زندگی و اقتصاد آرامش لازم است که باید به وجود بیاوریم. مردم باید احساس کنند آرامش و امنیت دارند باید دغدغههای داخلی را کم کنیم، باید اقوام و مذاهب احساس آسودگی کنند.
روحانی تاکید کرد: باید دانشگاه امن باشد امروز در ۱۶ آذر کسی بحث نمیکند که تظاهرات باشد یا نباشد ۱۶ آذر روز دانشجو است. آزادی مساله اساسی برای ملت است، مردم باید احساس آزادی کنند در همه زمینهها، نقد دولت و رییس جمهور آزاد حتی عدهای فکر میکنند برای این کار جایزه هم میگیرند. امروز اگر کسی از رئیسجمهور نقد کند مواخذه نمیشود.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: امروز ایرانیان داخل کشور و ایرانیان خارج کشور احساس عزت بیشتری میکنند و آنها که علیه ایران و ایرانیان سخن میگفتند و اسلامهراسی و ایرانهراسی به راه انداختند، زبانشان کند شده است. چون میدانند پرچمدار مبارزه با تروریسم ایران است و ایران بود که پرچم جهان عاری از خشونت را بر دوش گرفت.
او ادامه داد: امروز دنیا احترام بسیاری برای کشور ما قائل است. این همه هیاتهای خارجی که برخی برای نخستینبار و برخی بعد از ۱۴ الی ۱۵ سال به کشور ما سفر کردند، نشان از این دارد. البته آنچنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند نگاه ما به دستهای هنرمند ایرانیان و جوانان عزیز و اتکای ما به خداوند و آسمان است اما در عین حال به جهان ثابت کردیم قدرت این را داریم که سرمایه خارجی را جذب کنیم و به همراه خارجیها داخل کشور تولید کنیم و خروجی را تا بیش از ۳۰ درصد به خارج از کشور صادر کنیم.
روحانی یادآور شد: ۳۰ درصد خودروهایی که با سرمایهگذاری خارجی در حال تولید است، به خارج کشور صادر میشود. اگر میخواهیم با قاچاق کالا مبارزه کنیم که باید مبارزه کنیم، باید استانهای مرزیمان استانهای صادراتی باشند. مردم میدانند در ابتدای این دولت قاچاق کالا ۲۵ میلیارد دلار بود و امروز به ۱۲ و نیم میلیارد دلار رسیده و ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. ما باید فضا را برای گردشگری و صادرات آماده کنیم. چرا که این گردشگری و صادرات است که میتواند کشور ما را متحول کند.
او گفت: در پایان میخواهم از مردم عزیز، فرهنگیان، دانشگاهیان، بانوان، جوانان، روستایی و شهری بخواهم همه دست به دست هم بدهیم به آینده امیدوار باشیم و سرنوشتمان را در ۲۹ اردیبهشت بسازیم. در طول سه سال و نیم گذشته ثابت کردیم مشکلات هرچه بزرگ باشد، قدرت حل را آن را داریم. ادعا نمیکنیم مشکلی وجود ندارد. اما باید امیدمان را افزایش دهیم. سرمایه بزرگ ما سرمایه اجتماعی است. دولت به مردم اعتماد کامل دارد و انشاءالله مردم نیز به دولت اعتماد خواهند کرد و این اعتماد است که آینده ما را میسازدو امیدواریم در ۲۹ اردیبهشت با صفهای طولانی پای صندوقها بیاییم تا به جهانیان اعلام کنیم اینجا سرزمین مردمسالاری است. اینجا سرزمین جمهوریت و اسلامیت است.
- 15
- 2