یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۴۹ - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۴۷۹۷
انتخابات ریاست جمهوری

هاشمی‌طبا:

برای دسته‌بندی‌های سیاسی اصالت قائل نیستم

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,هاشمی‌طبا
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: به نظرم قاطبه جوانان آنقدر عاقل هستند که خود را در این دسته‌بندی‌ها نیاندازند من برای دسته‌بندی‌ها اصالت قائل نیستم.

به گزارش ایلنا، سید مصطفی هاشمی‌طبا در برنامه تلویزیونی به انتخاب شما که از شبکه سوم سیما پخش می‌شد در پاسخ به این سوال که تدابیر شما برای تقسیم‌بندی‌های سیاسی رایج چیست، اظهارکرد: اصولا تحزب و حزب‌ها را که امری رایج در دموکراسی‌های دنیاست به عنوان یک عمل قاطع نمی‌دانم معمولا در احزاب افراد گرایش‌های‌ مختلف پیدا می‌کنند ما در ایران به معنای دقیق تحزب نداریم بنابراین به آن معنا خط‌کشی معینی نداریم و حسب حال جامعه گروه‌ها شکل می‌گیرند و پس از مدتی از بین می‌روند. حزب در ایران فراگیر نیست.

او ادامه داد: جوانان ما باید عاقل باشند که سرنوشت خودشان را به دست این‌ها نسپارند چراکه بسیاری از این دسته‌بندی‌های سیاسی هویت مشخصی ندارند و به نظرم قاطبه جوانان عاقل هستند که خود را در این دسته‌بندی‌ها نیاندازند من برای دسته‌بندی‌ها اصالت قائل نیستم.

کاندیدای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که تدابیر شما برای این مشکل چیست، گفت: این موضوع را مشکل نمی‌دانم اما اگر بخواهیم احزاب را با شکل خاص تشکیل دهیم احزاب معمولا ریشه‌های قدیمی دارند و باید در شهرستان‌های مختلف پایگاه بزنند و به طور شفاف با موضوع برخورد کنند و در جریان گذشت زمان این احزاب استحاله می‌شوند اما امروز افرادی به عنوان تشکل جمع می‌شوند و بعد دوباره جدا می‌شوند و هویت‌شان از بین می‌رود.

هاشمی‌طباء در پاسخ به این سوال که برنامه موثر شما برای رفع آسیب‌ها و چالش‌های تهدیدکننده نسل جوان از جمله اعتیاد و بزه‌های اجتماعی چیست، گفت: این مسائل به سادگی قابل حل نیست به خصوص اینکه ترانزیت مواد مخدر در ایران وجود دارد و فصاهای مجازی آن را مستعدتر می‌کند اما به نظر من مهمترین موضوع این است که جوانان دچار کم‌کاری و بیکاری هستند باید ایران به یک کارگاه بزرگ سازندگی و تولید برای حفظ ایران و تولید و اصلاح کشاورزی و تولید و اشتغال کامل به حرکت در آید و دو سوم این مسائل مربوط به بیکاری است و اگر رفع شود و از نظر انتظامی نیز اقدامات موثری صورت بگیرد.

او خاطرنشان کرد: باید بسیار شدید بااین مساله برخورد کرد کسانی که به قاچاق دست می‌زنند از روی ناچاری است البته عده‌ای هم عامل هستند که باید با آنها به شدت برخورد شود.

هاشمی‌طبا درباره اینکه چه برنامه‌ای برای مسکن ارزان و مناسب برای جوانان دارید، گفت: مساله ازدواج مساله فرهنگی است لذا وقتی بحث مسکن مطرح می‌شود بلافاصله مساله ازدواج در بین جوانان منتفی می‌شود که آن را وابسته به مسکن می‌دانند بنابراین فضای فرهنگی کشور باید به گونه‌ای باشد که ازدواج وابسته به این گونه مسائل نشود.

او ادامه داد: دولت باید بتواند شغل ایجاد کند و در کنار آن تسهیلاتی مانند وام مسکن، اجاره به شرط تملیک ارائه دهد.اکنون در شهرک‌های حاشیه شهرها قیمت‌ها به گونه‌ای است که با اندکی سرمایه‌گذاری و تلاش و وامی که دولت ارائه می‌دهد افراد می‌توانند صاحب مسکن شوند و دولت نباید در امر تولید مسکن شرکت کند و باید آن را  به بازار بسپارد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سوال اشتغال پایدار و اینکه برنامه‌تان در این خصوص چیست، گفت: اشتغال پایدار مطلوب است و البته هر اشتغالی مفید نیست و اشتغال باید پایدار و سازنده باشد و آنچه که اصولا در آسیب‌شناسی ایران به آن رسیده‌ایم این است که اول ایران را حفظ کنیم و توجه به مساله محیط‌زیست از جمله تصفیه آب‌ها ، آبهای شهری ، صنعت کشاورزی و حفاظت از محیط زیست را در دستور کار قرار دهیم لذا اگر برنامه‌ای برای حفظ محیط زیست توسط سازمان‌های مربوطه صورت گیرد اشتغال پایدار را هم به دنبال خواهد داشت.

هاشمی‌طبا با اشاره به اقتصاد مقاومتی گفت: بند بند اقتصاد مقاومتی نیازمند نقشه راه است لذا دقت‌هایی که در سند اقتصاد مقاومتی شده تولید با کیفیت مبتنی بر صادرات مطرح است و کشاورزی و صنعت مواردی است که در حقیقت اشتغال کمی به عنوان اتوماسیون ایجاد می‌کند.

او افزود: اکنون سه میلیون بیکار داریم یک میلیون سالانه به بازار کار وارد می شوند که چاره کار برای ایجاد اشتغال توسعه گردشگری است و کشاروزی ، صنعت و گردشگری اشتغال پایدار ایجاد می‌کند.

هاشمی‌طبا بیان کرد: کار و اشتغال باید زاینده باشد و همچنین با فرآیند سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاری خارجی همراه شود.

او در پاسخ به این‌که کاهش تورم تا چه حد به سطح معیشتی مردم اثر گذاشته است، گفت: کاهش تورم به معنی نبود تورم نیست بلکه از شدت آن کاسته می‌شود و به طور طبیعی تورم قدرت خرید مردم را کم می‌کند که در کاهش تورم این عدم قدرت خرید کمتر خواهد شد و در کل باید مردم ببینند چه چیزی کمتر تورم دارد و به دنبال آن بروند به طور مثال اگر قیمت گوشت قرمز دارای تورم است و در زندگی آنها مشکل ایجاد می‌کند باید با جایگزینی تنوع ایجاد کنند تا بتوانند این مساله را مدیریت کنند.

هاشمی‌طبا درباره راهکارهای دولت خود برای افزایش ضریب امنیت شغلی جوانان اظهار کرد: بعضی‌ها فکر می‌کنند که امنیت شغلی باید با مقررات پیچیده از طرف کارفرما تضمین شود اما معتقدم اگر قدرت مقرراتی انجام شود ایمنی شغل را بالا نمی‌برد و کاملا برعکس است. در کارگاه‌های کوچک کسی را استخدام نمی‌کنند چراکه دچار مشکل می‌شوند. به نظرم باید شناوری در جامعه باشد تا کارفرما به راحتی بتواند کسی را که می‌خواهد انتخاب کند و کسی که بیکار می‌شود بتواند در جای دیگر کار پیدا کند و این باعث تعامل در جامعه می‌شود. در صنایع دستی اصفهان می‌بینیم که فقط یک پدر و پسر کار می‌کنند و شاگرد نمی‌گیرند در حالی که از این طریق هنرشان هم حفظ می‌شود اما به دلیل مقرراتی که وزارت کار برای آنها ایجاد می‌کند از این کار پرهیز می‌کنند. معتقدم اشتغال در جامعه یا با مقررات پایدار می‌شود یا یک نوع شناوری و تفاهم باید بین طرفین باشد اگر دومی باشد اشتغال پایدار از زمانی است که بخواهیم با مقررات اشتغال آن را پایدار کنیم.

او درباره اینکه چگونه می‌توان سریعتر به مشکلات و سوالات جوانان دسترسی پیدا کرد، گفت: امروزه اگر مسئولی بخواهد در معرض سوالات قرار بگیرد بسیار ساده است مشکل جواب دادن و تعمیم آن است البته ارتباطات خوب شده و مسئولان ما از طریق ایمیل و تلفن‌هایی که پیامک زده می‌شوند می‌توانند در جریان مشکلات قرار بگیرند.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه امروز مشکل ارتباطی نداریم، گفت: مهم این است که بعد از این ارتباط مسئولان بتوانند پاسخگو باشند البته ممکن است بسیاری از این مشکلات شخصی و قابل حل نباشد اما باید برای مشکلات عمومی فکر کرد البته دولت نمی‌تواند همه مسائل را حل کند دولت باید سبک بال و قابل انعطاف باشد و از این بار سنگینی که روی دوشش است راحت شود. وقتی برای پرداخت یارانه با مشکلات روبرو هستیم آنقدر بارش سنگین است که پرداخت حقوق برخی از کارمندان و بازنشستگان سخت شده و امکانات درآمدی دولت طوری شده که طرح‌های زیادی روی زمین مانده و دولت باید سبک‌بال‌تر حرکت کند.

هاشمی طبا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای تزریق اعتماد به نفس برای جوانان چه برنامه‌ای دارید؟ اظهار داشت: تزریق اعتماد به نفس جمله جالبی است، اعتماد به نفس تدریجی است و در بحبوبه‌های مختلف مانند امتحانات، ورزش و تربیت بدنی این اعتماد به نفس پیدا می‌شود. تربیت بدنی در جوانان ما به گونه‌ای که احساس کنند می‌توانند با اعتماد به نفس حرکت کنند از ارکان اساسی تربیت جوانان ما خواهد بود.

او افزود: آن چیزی که در آموزش و پرورش به صورت گسترده در مورد آن کمبود داریم این است که دانش آموزان باید تجربه‌های مختلف و اعتماد به نفس داشته باشند اگر این اعتماد به نفس وجود نداشت، باید کارشناسان و روانکاوان برخورد کنند و مواردی را به او بگویند. اینطور نیست که دولت اعتماد به نفس را تزریق کند بلکه جوانان خودشان باید وارد شوند و از تجربه‌ها این اعتماد را کسب کنند البته یک مقداری هم ذاتی است و بعضی‌ها اعتماد به نفس دارند و بعضی‌ها ندارند.

این نامزد ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه برنامه شما برای توسعه بخش کشاوری و روستاها چیست، گفت: متاسفانه کشاورزی ما در وضعیتی است که در برخی نقاط کشور به دلیل کم آبی و روش‌های نامطلوب و کشت نامناسب دچار اضمحلال شده است. کشاورزی ما به شدت در خطر است. توسعه کشاورزی به نظرم توقع زودهنگام است و در درجه اول باید این روند اصلاح شود. جهاد در کشاورزی ما وجود ندارد. آبیاری باید مدرن شود و با حداقل آب محصول به دست بیاید. جزو برنامه‌های من اصلاح کشاورزی در کشور است. رهبری گفتند باید به صورت جهادی کار شود وگرنه اینجوری پیش برود متاسفانه در آینده سرزمین برهوت و خاکستری خواهیم داشت.

هاشمی طباء درباره این که چه سیاستی برای نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی ایران دارید، گفت: باید اول مشخص کنیم که سبک زندگی اسلامی ایرانی چیست لذا برخی مواقع سبک زندگی ۲۰۰ سال پیش و دوران قاجار را با سبک زندگی اشتباه می‌گیریم و حتی برخی مواقع در زمینه پرداختن معماری اسلامی ایرانی فکر می‌کنیم سبک معماری‌های قدیمی و عمارت‌های پولدارها در دوران گذشته مقصودمان از معماری اسلامی ایرانی است.

او تاکید کرد: سبک زندگی اسلامی ایرانی باید تدوین و تعریف شود که این کار باید توسط فرهیختگان جامعه تبیین شود و به مردم آگاهی رسانی صورت گیرد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه خود نسبت به مناطق مرزی محروم و نفت خیز گفت: اولویت بنده حفظ ایران است و این مرزداران هستند که راه شهدا را ادامه می‌دهند بنابراین باید نقاط مرزی را آباد کنیم و اشتغال مناسب ایجاد شود به ویژه در خوزستان آنجا را از آلودگی‌های ایجاد شده توسط صنعت پتروشیمی و نفت پاک سازیم و همچنین کشت و صنعت در این مناطق ایجاد شود.

او گفت: پساب کشت و صنعت‌ها وارد چرخه زیستی و آب کارون می‌شود که باید به این مساله توجه کنیم و دوم این که از لحاظ فرهنگی باید توجه بیشتری به این مناطق صورت گیرد و از آبادی و عمران آن چه در بودجه تصویب شده آن رابه کار گیریم.

هاشمی‌طبا یکی از مشکلات خوزستان را فاضلاب شهری دانست و گفت: البته فازهایی از تصفیه آب اهواز به بهره برداری رسیده اما باید هر چه زودتر به آن رسیدگی شود و باید آب کارون را سالم کنیم و از آلودگی دور شود که این با همت بزرگ میسر است.

او درباره مناطق محروم مرزی گفت: اشتغال در صنعت کشاورزی و کمک از مردم برای مرزداری و مرزبانی از جمله مواردی است که باید در این مناطق از آن بهره گیریم.

هاشمی طبا در پاسخ به این سوال که دولت شما چگونه می‌خواهد مانع شکل‌گیری فساد اقتصادی شود، گفت: در فساد سازمان یافته، با سیستم اطلاعاتی می‌شود سرنخ‌ها را پیدا کرد. مبارزه با این فساد با کار اطلاعاتی و پیگیری اطلاعاتی امکان‌پذیر است. البته این موضوع به سازمان پیگیری‌کننده هم بستگی دارد که چقدر از سلامت برخوردار باشند.

او با اشاره به اینکه فساد پنهان مشکل و نوعی فساد توافقی است، گفت: فساد سازمان یافته در کشور ما گسترش یافته و باید دقت شود و باید از نظر فرهنگی بر روی این فساد کار کنیم و در واقع فرهنگ مبارزه با فساد ایجاد شود. مساله فساد را به احتیاج ربط ندهیم و باید شرافت و عشق به مردم زنده شود تا از فساد جلوگیری شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به این سوال که شما چگونه می‌توانید دشمن را در تحریم علمی و فناوری کشور ناکام بگذارید، افزود: در این زمینه توفیقات خوبی نصیب ما شده است. ما باید به مراکز تحقیق و توسعه توجه کافی کنیم که البته ایجاد این مراکز امر جدیدی نیست. زمانی که بنده وزیر صنایع بودم به تمام کارخانجات به صورت انگیزشی ابلاغ کردم که مرکز تحقیق و توسعه دایر کنند. هر ملتی باید با تحقیق و توسعه و فناوری حرکت کند.

او با بیان اینکه در حال حاضر مرکز تحقیق و توسعه نیرو و نفت در کشور داریم، اظهار داشت: این‌ها را باید تشویق و نیازشان را تامین کنیم؛ تحویلشان بگیریم و اگر طرحی داشتند آن را در کشور پیاده کنیم. در حال حاضر ممکن است این روند کم باشد اما باید محققان را تشویق کنیم که دلبستگی به این کار و امر پژوهش داشته باشند. یک امر پژوهشی اگر اقتصادی شود، میلیون‌ها سود به همراه خواهد داشت.

هاشمی‌طبا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر  اینکه اگر یکی از اعضای خانواده شما دچار فساد شود، واکنش شما چیست، خاطرنشان کرد: جواب من ممکن است به گونه‌ای باشد که بگویند، شاید عملی نباشد. من حتما به قانون می‌سپارم؛ البته حکم درباره اینکه چه کسی فساد ایجاد کرده در صلاحیت قانون است اما قضاوت آن با قانون است و قوه قضاییه باید ورود کند. چه موضوع مربوط به بستگان باشد و یا غریبه، باید حداقل خدمات متوقف و دلایل ارجاع شود تا براساس حکم عمل شود. غیر از این نمی‌توان به شان و شخصیت افراد خارج از این عمل کنیم و یا قضاوت نادرست کنیم.

نامزد دوادهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درباره اینکه آیا برنامه‌ای فوری برای تسهیل وام مکفی برای جوانان دارید، گفت: اولین سوال این است که مکفی چیست آیا این وام برای تشریفات، جهیزیه و یا مسکن است؟

او ادامه داد: متاسفانه سیستم بانکی در این مورد دارای مشکل است و باید در جهت اصلاح این قانون اقدام شود و در موارد مختلف براساس حداقل‌های نیاز به آن توجه کنیم و معتقدم آدم‌ها باید بتواند شرایط دستیابی به سرپناه و ایجاد زندگی حداقلی را داشته باشند و با حداقل‌هایی که امکان پرداخت است ایجاد زندگی کنند.

هاشمی‌طبا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سیاست‌هایش در مورد پیاده‌سازی استقرار و اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی چیست، گفت: سیاست اقتصاد مقاومتی یک بسته کامل است که ناظر بر تولید و خدمات مناسب ارائه شده و باید موارد نقشه راه آن تدوین شود که بخشی از اقتصاد مقاومتی در حال انجام است و آن بخشی که انجام نمی‌شود مانع اجرای دیگر موارد خواهد بود.

او با اشاره به بحث تولید سیاست اقتصاد مقاومتی گفت: تولید عبارت است از تولید کالا با کیفیت مطلوب که امکان صادرات و ارائه خدمات داشته باشند و در بحث کشاورزی باید مبتنی بر الگوی کشت، داشت و برداشت و مصرف آب و سم باشد و اگر در بحث اقتصاد مقاومتی خوب عمل شود یک برنامه ده ساله است.

هاشمی طبا در رابطه با این که چه راهکاری برای پذیرش و تربیت دانشجو مطابق نیاز کشور دارد، گفت: خیلی به این مساله قائل نیستم که رشته‌های دانشگاهی که وجود دارد مورد نیاز نیست لذا علوم انسانی و رشته‌های فنی، مهندسی ، پزشکی و علوم اسلامی همه مورد نیاز جامعه است و مشکل ما در جای دیگری است.

او با تاکید بر اینکه درس خواندن به معنای وارد بازار کار شدن نیست گفت: لزوما مدرک نباید منجر به کار شود بلکه دانشگاه برای بالا بردن سطح علم و جامعه و افراد است که البته بحث فارغ التحصیلان به یک معضل در جامعه تبدیل شده و باید مشکل کارآفرینی و سرمایه گذاری را حل کنیم و فضای کسب و کار ایجاد شود .

هاشمی‌طبا با انتقاد سیستم بانکداری گفت: باید بانکداری مانند اروپا شود و به این سمت پیش رویم .

او درباره اینکه چه اقداماتی برای مبارزه با رانت اطلاعاتی دارید، افزود: در زمینه رانت اطلاعاتی باید سرچشمه آن را پیدا کرد؛ در این رابطه  باید کار اطلاعاتی انجام شود و از طریق شواهد به سرنخ‌ها رسید. انتخاب افرادی که امانت‌دار باشند و به صورت جدی پیگیری کنند، مهم است. در حال حاضر بسیاری از کشورها نمی‌توانند با پولشویی مبارزه کنند و اما خود پولشویی هم یک صنعت شده است.

هاشمی طبا در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: اینکه دولت بگوید من این کنم و آن کنم، یک تصور است. کار اصلی توسط خود مردم انجام می‌شود، البته دولت باید سیاستگذاری خوب انجام دهد. مثلا اگر دولت نتوانسته در حوزه ورزش خوب عمل کند اما جمعیت مردمی تواسته اقدامات خوبی را انجام دهد؛ بنابرین می‌توان کار را در برخی حوزه‌ها به مردم سپرد. امیدوارم دولت آینده در جهت حفظ ایران، ارتقا ثروت ملی، ارزش افزوده و تولید ناخالص ملی تلاش کند و جهادگونه کار کند و به یک کارگاه فعال تبدیل شود.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش