دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۸۰۴
فوتبال در جهان

آیا موفقیت فوتبال قطر تداوم می یابد؟

تیم ملی قطر,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان

ا - «استفان کواچ» مربی، مدرس و معلم بزرگ رومانیایی فوتبال که آن تیم آژاکس جادویی را در هلند ساخت و در دو بار حضور پیاپی نارنجی پوشان مقابل میزبان‌های جام جهانی (آلمان غربی ۱۹۷۴ و آرژانتین ۱۹۷۸) در بازی‌های فینال نقشی بی‌بدیل داشت، در سال ۱۹۷۲ کتاب ارزشمندی با عنوان «فوتبال کامل» نوشت که مدت کوتاهی بعد توسط زنده یاد مهدی اسداللهی به فارسی ترجمه شد. هر جمله از کتاب «فوتبال کامل» نه فقط در آن زمان که امروز و فرداهای بسیار آینده نیز، برای همه اهالی فوتبال آموزنده و یاری گر است. حتی این جمله به ظاهر ساده «کواچ» فقید که ماحصل و مخلص تمام حادثه‌ها و فعل و انفعال‌ها در فوتبال، تنها یک کلمه است: نتیجه.

 

۲ - بازی‌های دو تیم ایرانی (ذوب آهن و سایپا) مقابل حریف‌های قطری برای گرفتن جواز شرکت در لیگ قهرمانان آسیا، یک بار دیگر نام قطر و فوتبالش را که درباره آن نظرهای متفاوتی وجود دارد، بر سر زبان‌ها انداخت و این سؤال را بازهم مطرح کرد که آیا قهرمانی قطر در جام ملت‌های آسیای ۲۰۱۹ اتفاقی بود که تا سال‌ها و دهه‌ها قابل تکرار نیست یا حاصل برنامه‌ریزی بلند مدت پس از کسب میزبانی جام جهانی ۲۰۲۰ است و آغاز جهش و پرواز به سوی قله فوتبال آسیا؟

 

۳ - اهمیت طرح این سؤال بویژه از آن جهت است که خیلی‌ها در فوتبال ایران عملکرد قطری‌ها در سال‌های اخیر را به سخره می‌گرفتند که همیشه تیم درجه دوم فوتبال آسیا باقی خواهند ماند و حتی پس از دریافت حق میزبانی جام جهانی نیز پیشرفت نخواهند کرد. قطر در یک دهه گذشته بخصوص پس از شروع کار «کارلوس کی روش» اغلب به فوتبال ایران باخته و برخی که در ۲۰ یا ۱۵ سال اخیر همیشه به لطف حضور در تلویزیون ایران تحت عنوان «کارشناس» مشغول فعالیت بوده و از زیدان و کلوپ و گواردیولا هم ایراد می‌گیرند! اما خودشان با‌وجود داشتن قراردادهای میلیاردی شکست خورده‌اند، پیروزی‌های فوتبال ایران حتی در دوحه را به حساب ضعف قطری‌ها می‌گذاشتند و به «کی روش» طعنه می‌زدند که دنباله روی قطری‌ها در استفاده از بازیکنان دوملیتی شده و به انتقاد از نحوه بازی دژاگه، قدوس، قوچان‌نژاد و... می‌پرداختند و غلبه بر قطر را کاری سهل و همیشه ممکن می‌دانستند!

 

۴ - قهرمانی در جام ملت‌های آسیای ۲۰۱۹ و بخصوص پیروزی در برابر ژاپن و فتح جام با‌وجود کارشکنی‌های امارات میزبان، ناگهان موضع و سخن این مربیان میلیاردی اغلب شکست خورده و میهمان‌های دائمی شبکه ورزش و بویژه شبکه سه تلویزیون ایران را ۱۸۰ درجه عوض کرد و آنها استفاده از بازیکنان خارجی و تغییر ملیت‌شان توسط قطری‌ها را اقدام درستی خواندند! و البته نظارت «فیلیکس سانچز»بر تیم‌های سطوح پایه قطر و بهره‌گیری درست از «اسپایر»را نیز در کسب مقام قهرمانی جام ملت‌های آسیا مؤثر دانستند.

 

۵ - برخی آقایان از سه‌شنبه شب که ذوب آهن بر الغرافه پیروز شد و سایپا به الریان باخت، باید به‌دنبال گزینه و گزاره سوم جدیدی بگردند! چون در ظاهر ماجرا همان گونه که «استفان کواچ» سال قبل نوشته بود، ماحصل فوتبال یک کلمه است: نتیجه. اما موفقیت مستمر در فوتبال برآیند یک فرآیند بلند مدت، داشتن راهبرد و راهکار مشخص و پیش‌برنده، استفاده از افراد دانا و توانا (نه کسانی که برای بهترین مربی‌های جهان ایراد می‌گیرند و خودشان هرسال چند بار تیم عوض می‌کنند و حتی در لیگ ایران هشتم نمی‌شوند!) و مهم‌تر از همه داشتن فدراسیون فوتبال قوی با مردان بواقع فوتبالی و باشگاه‌های توانمند و با امکانات و مدیران ورزشی است.

 

۶ - فراموش نمی‌کنیم که تیم عراق سال ۲۰۰۷ در اوج جنگ دوم خلیج فارس به مقام قهرمانی جام ملت‌های آسیا رسید و یونان با «اتو ره ‌هاگل» و آن فوتبال اقتصادی و تک گل‌هایش با ضربات ایستگاهی و کرنر در سال ۲۰۰۴ قهرمان اروپا شد! عراق و یونان اکنون در کجای فوتبال آسیا و اروپا هستند؟ با قهرمانی قطر در جام ملت‌های آسیای ۲۰۱۹ نیز نمی‌توان و نباید رأی و حکم قطعی درباره آینده فوتبالش صادر کرد. شاید در جام جهانی ۲۰۲۲ و با نتایجی که تیم میزبان با «سانچز» به دست می‌آورد، تا اندازه‌ای بتوان قضاوت منصفانه‌تر و واقع بینانه تری درمورد راه طی شده و کیفیت فنی فوتبال قطر داشت. تکرار می‌کنم: در آن زمان هم شاید و تا اندازه‌ای.

 

اسماعیل راستی

 

iran-newspaper.com
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش