به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری ترکیه، رجب طیب اردوغان در گردهمایی حزب حاکم این کشور با انتقاد مجدد از نرخ بهره بالا گفت: آن هایی که طرفدار افزایش نرخ بهره هستند حق انتقاد از شرایط فعلی را ندارند. من نه می خواهم و نه می توانم کنار آنها قرار گیرم. اردوغان با اشاره به اینکه دستور خداوند در مورد نرخ بهره مشخص است گفت: ما به این موضوع ( نرخ بهره) بر طبق دستورات دینی نگاه می کنیم و اقداماتمان را بر این اساس انجام می دهیم.
رییس جمهور ترکیه که به دلیل دخالت هایش در تصمیمات بانک مرکزی و اصرار به کاهش نرخ بهره مورد انتقاد شدید مخالفان قرار گرفته است با پافشاری بر مواضع قبلی خود گفت: تا زمانی که من رییس جمهوری هستم، تا آخرین نفس به مبارزه با تورم و نرخ بهره ادامه می دهم. نرخ بهره علت و تورم معلول این مشکل است.
بانک مرکزی ترکیه ماه قبل و پس از روی کار آمدن تیم مدیریتی جدید، در تصمیمی شوکه کننده برای بازار تصمیم گرفت نرخ بهره را دو درصد کاهش دهد. از آن زمان به بعد بود که دومینوی ریزشی لیر آغاز و تا امرو نیز ادامه یافته است تا جایی که هر دلار ابتدا به طور کامل از سد هشت لیر و سپس ۹ لیر و حالا ۱.۵ لیر گذشته است. تا پایان ماه اکتبر تورم ترکیه ۱۹.۸ درصد اندازه گیری شد که این رقم اگرچه ۰.۳۱ درصد بیشتر از ماه قبل است اما واضحا فاصله قابل توجهی از تورم ۱۱ درصدی اکتبر سال قبل دارد.
با این حال اردوغان در همین سخنان خود گفت که آینده ترکیه روشن خواهد بود و این مشکلات تا سال ۲۰۲۳ پشت سر گذاشته می شود. او در بخش دیگری از سخنان خود بار دیگر بازارها را شوکه کرد و از خرید چهارمین کشتی اکتشافی ترکیه خبر داد. به دلیل مناقشه بر سر حفاری های ترکیه در دریای مدیترانه اتحادیه اروپا، ترکیه را تهدید به تحریم کرده است و این اقدام باعث افزایش مجدد تنش های دو طرف خواهد شد.
***
توقف روند ریزشی رمزارزها
ارزهای دیجیتالی پس از سه ریزش متوالی صعودی شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از سیانبیسی، دولت هند احتمالا استفاده از ارزهای دیجیتالی به عنوان ابزار پرداخت را ممنوع می کند اما آن ها را به عنوان یک طبقه دارایی دیجیتال به رسمیت می شناسد تا معامله آن ها مشمول دارایی شود. این خبر اکونومیکس تایمز به نقل از منابع آگاه از آنجا اهمیت دارد که هند یکی از بزرگ ترین بازارهای ارزهای دیجیتالی در جهان محسوب می شود و دولت اگرچه احتمالا قرار نیست کاملا از آنها استقبال کند اما قصد برخورد خشن با آن را هم ندارد.
لایحه یک تریلیون دلاری زیرساخت های آمریکا که بخش بزرگی از منابع مالی آن از طریق مالیات روی ارزهای دیجیتالی تامین می شود به قانون تبدیل شد. در چین نیز حزب کمونیست اعلام کرد سرکوب استخراج کنندگان بزرگ رمزارزها در این کشور را تشدید خواهد کرد. در انگلیس نیز قائم مقام رئیس بانک مرکزی انگلیس با انتقاد از سرعت بیش از حد رشد نقش ارزهای دیجیتالی در زندگی روزمره، آنها را تهدیدی برای نظام مالی سنتی فعلی خواند.
ممکن است سرانجام هویت ساتوشی ناکاموتو- خالق بیت کوین- که همواره ناشناس باقی مانده است مشخص شود. طبق شکایتی قضایی که در دادگاه فلوریدا جریان دارد، خانواده دیوید کلایمن از کریگ رایت به دلیل سرقت غیرقانونی دارایی های کلایمن شکایت کرده اند. این دارایی ها معادل یک میلیون واحد بیت کوین ( به ارزش ۶۴ میلیارد دلار) است. رایت ۵۱ ساله ساکن لندن و استرالیایی تبار است و از سال ۲۰۱۶ ادعا می کند همان خالق معروف بیت کوین است.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۲۶۳۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۲.۰۲ درصد بیشتر شده است.
در حال حاضر ۴۴ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۸ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
- 17
- 2