جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۱۴:۵۹ - ۲۹ آبان ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۸۰۰۹۴۷
اخبار فلزات، طلا و ارز

سرکشی دلار به مرز ۳۷۰۰

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,قیمت دلار

 هفته گذشته، با سرکشی قیمت دلار به مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان به پایان رسید. آخرین تقاضاهای ارزی زائران عتبات عالیات در کنار رشد نرخ حواله درهم و افزایش تحرکات معامله‌گران ارزی از مهم‌ترین عواملی بودند که منجر به افزایش قیمت دلار شدند. همزمان در بازارهای جهانی نیز با افزایش احتمال نرخ بهره در آمریکا ارزش دلار از اوج ۱۴ ساله عبور کرد. پیش از این شاخص دلار توانسته بود به صورت لحظه‌ای این رکورد را لمس کند. شاخص دلار آخرین بار در آوریل ۲۰۰۳ عدد ۵۱/ ۱۰۰ واحد را تجربه کرده بود.

 

در آخرین روز هفته گذشته، قیمت دلار به‌صورت مقطعی از مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان عبور کرد؛ ولی در نهایت در انتهای کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان به کار خود پایان داد. روز پنج‌شنبه، شاخص ارزی با ۷ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۶۹۸ تومان رسید، حال آنکه در اواسط روز تا قیمت ۳ هزار و ۷۰۵ تومان نیز بالا رفته بود. قیمت ثبت‌شده روز پنج‌شنبه، بیشترین نرخ فروش دلار از اواسط دی ماه ۹۴ بود و رشد هفتگی این ارز را به ۱/ ۱ درصد رساند. به گفته فعالان، آخرین تقاضاهای ارزی زائران عتبات عالیات در کنار رشد نرخ حواله درهم و افزایش تحرکات معامله‌گران ارزی از مهم‌ترین عواملی بودند که منجر به افزایش قیمت دلار شدند.

 

با وجود روند افزایشی دلار در آبان‌ماه، برخی فعالان اعتقاد دارند که از هفته جاری روند قیمت معکوس خواهد شد. به باور این عده، خروج تقاضای زائران اربعین موجب خواهد شد که قیمت دلار افزایش بیشتری را تجربه نکند.

 

با این حال، عده دیگری معتقدند، به‌طور سنتی در آخرین ماه پاییز، تقاضای تجاری افزایش پیدا می‌کند، در نتیجه دلار توانایی رشد بیشتر قیمت را خواهد داشت. همسو با افزایش قیمت شاخص ارزی، روز پنج‌شنبه، سکه تمام بهار آزادی در مسیر رشد قرار گرفت و با ۳ هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و ۱۱۳ هزار تومان رسید. البته افزایش روز آخر نیز نتوانست مانع از منفی نشدن بازدهی فلز گرانبهای داخل شود. سکه هفته گذشته یک درصد از ارزش خود را از دست داد. این در حالی بود که به‌دلیل سقوط اونس در بازارهای جهانی انتظار می‌رفت که افت بیشتری را تجربه کند. اونس تا ساعت ۳ بعدازظهر روز جمعه حتی به مرز هزار و ۲۰۰ دلار نزدیک‌تر شد. این در حالی بود که در همین مقطع زمانی در روز پنج‌شنبه در محدوده هزار و ۲۲۰ دلار قرار داشت. به این ترتیب، در صورت ماندگاری طلای جهانی نزدیک مرز یادشده، امکان دارد سکه در روز شنبه افت بیشتری را تجربه کند.

 

اثر اربعین

قیمت دلار در ۳ سال گذشته در ۱۰ روز منتهی به اربعین تحت‌تاثیر افزایش سفرهای زائران عتبات عالیات همواره در مسیر صعودی قرار گرفته است. دلار در سیزدهمین روز آذر ۹۳ روی قیمت ۳ هزار و ۳۷۰ تومان قرار داشت؛ ولی ۲ روز مانده به اربعین همان سال تا قیمت ۳ هزار و ۴۳۵ تومان بالا رفت. امری که نشان‌دهنده رشد ۶۵ تومانی بود. شاخص ارزی در سال ۹۴ نیز چنین سرنوشتی داشت. دلار که با قیمت ۳ هزار و ۵۷۰ تومان به کار خود در آبان ۹۴ خاتمه داده بود، از آذرماه در مسیر افزایشی قرار گرفت تا اینکه در تاریخ ۱۰ آذر(یک روز مانده به اربعین) به قیمت ۳ هزار و ۶۵۰ تومان رسید. به این ترتیب، در یک بازه حدودا ۱۰ روزه، ۸۰ تومان بهای شاخص ارزی بالا رفت. پس از اربعین یعنی از تاریخ ۱۱ آذر ۹۴ تا انتهای همان ماه قیمت نوسان چندانی نداشت.

 

به این ترتیب می‌توان گفت افزایش تقاضای خرید ارز برای سفر به عتبات عالیات یکی از عوامل افزایش قیمت در آن مقطع زمانی بوده است. دلار در آبان ۹۵ نیز پیش از رسیدن به اربعین، روند افزایشی را طی کرد. دلار که دوشنبه ۲ هفته پیش روی قیمت ۳ هزار و ۶۲۹ تومان قرار گرفته بود، در ادامه با سرعت بیشتری در مسیر افزایشی قرار گرفت تا اینکه در آخرین روز هفته گذشته در مقطعی از مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان نیز عبور کرد. با این حال، شماری دیگری از فعالان، عوامل دیگری را نیز در مرز شکنی روز پنج‌شنبه دلار موثر دانسته‌اند.

 

سیگنال درهم

در آخرین روز هفته گذشته، نرخ حواله درهم برخلاف روند معمول روز پرنوسانی را پشت‌سر گذاشت. در بیست و هفتمین روز آبان‌ماه، نرخ حواله درهم تا هزار و ۱۸ تومان بالا رفت؛ ولی نهایتا با پایین آمدن از سقف روزانه با قیمت هزار و ۱۴ تومان به کار خود پایان داد. به گفته فعالان، افزایش تقاضا برای درهم سیگنال افزایشی قوی به معامله‌گران بازار داخلی می‌دهد؛ چراکه نرخ این ارز با دلار تهران رابطه مستقیمی دارد و به‌طور سنتی، افزایش یکی منجر به رشد دیگری می‌شود.یکی از بازیگران باتجربه بازار اعتقاد داشت، حتی با درهم هزار و ۱۳ تومانی، ارزش دلار می‌تواند به بالای ۳ هزار و ۷۱۰ تومان برسد.

 

تحرکات آتی بازان

ضلع سوم مثلث افزایشی دلار تحرکات معامله‌گران غیررسمی بازار بوده است. به گفته شماری از فعالان، معامله‌گران غیررسمی در ساعت‌های نیمه تعطیل بازار و به خصوص پس از پایان کار صرافی‌های بانکی وارد بازار می‌شوند و با افزایش خریدهای ارزی روند قیمت در روز بعد را نیز تحت‌تاثیر قرار می‌دهند. روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه چنین اتفاقی در بازار ارز رخ داد. به‌عنوان مثال، روز پنج‌شنبه معاملات دلار با قیمت ۳ هزار و ۷۰۰ تومان کلید خورد که افزایشی ۹ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز چهارشنبه داشت.

 

به گفته فعالان، پس از ساعت ۳ بعدازظهر روز چهارشنبه، تحرکات معامله‌گران در بازار بالا رفت که انعکاس آن در ابتدای روز پنج‌شنبه مشاهده شد. به گفته برخی فعالان، انتظارات شماری از معامله‌گران ارزی در چند روز گذشته تغییر کرده است و همین موضوع موجب افزایش تحرک این دسته در بازار شده است. شاید روند افزایشی دلار در هفته گذشته و رشد بالای یک درصد آن یکی از نشانه‌های این تغییر انتظارات باشد.

 

۴۱ تومان افزایش

دلار از ۶ روز کاری هفته گذشته در ۵ روز افزایش قیمت را تجربه کرد و توانست از قیمت ۳ هزار و ۶۵۷ تومان پنج‌شنبه دو هفته پیش به قیمت ۳ هزار و ۶۹۸ تومان در انتهای هفته گذشته برسد؛ موضوعی که نشان دهنده رشد ۴۱ تومانی در طول هفته بود. روزهای شنبه و یکشنبه گذشته، دلار روند افزایشی آرامی داشت؛ ولی از روز دوشنبه شدت رشد تندتر شد. شنبه گذشته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۶۵۹ تومان به پایان برد که افزایشی ۲ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز پنج‌شنبه داشت. روز یکشنبه، این ارز تنها یک تومان افزایش را ثبت کرد و به قیمت ۳ هزار و ۶۶۰ تومان رسید، حال آنکه روز دوشنبه با رشد ۱۷ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۶۷۷ تومان رسید. به گفته فعالان، حضور معامله‌گران سکه در بازار ارز در کنار افزایش نرخ حواله درهم دو عاملی بودند که زمینه‌ساز افزایش قیمت دلار شدند.

 

روز سه‌شنبه، شاخص ارزی کمی تعدیل قیمت را تجربه کرد و با ۲ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۶۷۵ تومان رسید تا اینکه از روز چهارشنبه بار دیگر روند افزایشی پی‌گرفته شد. در پنجمین روز هفته، دلار با ۱۶ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۶۹۱ تومان رسید. روز پنج‌شنبه، روز عبور دلار از مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان و بازگشت دوباره به زیر آن بود. در ششمین روز هفته، قیمت دلار حتی تا نقطه ۳ هزار و ۷۰۵ تومان بالا رفت؛ ولی در نهایت زیر مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان با قیمت ۳ هزار و ۶۹۸ تومان به کار خود پایان داد. این در حالی بود که در یک اتفاق نامتعارف روز پنج‌شنبه دلار فردایی زیر قیمت معاملات نقدی خرید و فروش شد.

 

به گفته فعالان، کاهش حجم ارز موجود در بازار عامل اصلی وقوع این اتفاق بود. در کنار این، یکی از عوامل مهمی که در روز پنج‌شنبه مانع از افزایش دامنه نوسان شد، عرضه صرافی‌های بانکی بود. به گفته فعالان، حتی در همان ابتدای روز پس از عرضه بازارساز، قیمت دلار به سرعت به زیر مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان بازگشت. برخی معامله‌گران در ادامه روز سعی کردند قیمت دلار را به بالای مرز یادشده برسانند.این عده حتی قیمت را چنان‌که اشاره شد تا نقطه ۳ هزار و ۷۰۵ تومان بالا بردند؛ ولی با پایین آمدن نرخ حواله درهم، قیمت در بازار داخلی نیز بار دیگر عقب‌نشینی کرد.

 

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,قیمت دلار اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,قیمت دلار

 

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش