دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۳ - ۲۴ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۵۸۴
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

کشف معبدی ۱۶۰۰ ساله که وقف پرستش «اجداد امپراتور روم» شده بود

کشف معبدی ۱۶۰۰ساله ,کشف معبد در Spello
  این معبد غیرمسیحی که در دوران اولین امپراتور مسیحی روم بنا شده است، نشان می‌دهد که پذیرش مسیحیت از سوی امپراتوری روم رویدادی کاملا تدریجی بوده است.

محققان در شهر کوچکی در شمال رم، معبدی ۱۶۰۰ساله کشف کردند که وقف پرستش اجداد یک امپراتور رومی شده است. این سازه که در زمان سلطنت کنستانتین در قرن چهارم میلادی ساخته شده، روند تدریجی تغییر دین امپراتوری از بت‌پرستی به مسیحیت را روشن می‌کند. 

به گزارش فرادید، همانطور که داگلاس بوین، مورخ دانشگاه سنت لوئیس اخیراً در نشست سالانه مؤسسه باستان‌شناسی آمریکا اعلام کرد، او و تیمش تابستان گذشته در حفاری‌ها سه دیوار از ساختار یادبود در اسپلو، ایتالیا کشف کردند. 

«این یافته به درک وضعیت شهرهای باستانی و جامعه شهری در امپراتوری رومی کمک خواهد کرد. این یافته استمرار بین دنیای بت‌پرستی کلاسیک و دنیای اوایل روم مسیحی را نشان می‌دهد که غالباً از روی روایات تاریخی گسترده، بدون فکر گفته یا نوشته شده است.» 

کشف معبدی ۱۶۰۰ساله ,کشف معبد در Spello

این معبد در Spello، ایتالیا کشف شد

بوئین نخستین بار به خاطر آنچه در یک نامۀ به جا مانده از کنستانتین به مردم اسپلو یافته بود، به تحقیق در محوطۀ تاریخی این شهر اسپلو علاقه‌مند شد. این نامه (یک پیام تحکم‌آمیز از یک امپراتور) در دهه ۱۷۰۰ دوباره کشف شد و اکنون در تالار شهر اسپلو به نمایش گذاشته شده است. 

در این نامه، کنستانتین به مردم اجازه داد به جای سفر طولانی به شهری دیگر، با یک شرط، در شهر خودشان فستیوال مذهبی را جشن بگیرند؛ شرط این بود که آن‌ها باید معبدی بسازند که وقف اجداد امپراتور کنستانتین شود. 

آن زمان، امپراتوری روم در میانه یک تغییر فرهنگی چشمگیر بود. مردم روم پس از قرن‌ها پرستش خدایان غیرمسیحی مانند مشتری، جونو و مینِروا، به طور فزاینده به مسیحیت روی آوردند. کنستانتین با صدور فرمانی مبنی بر رسمیت مسیحیت در ۳۱۳ پس از میلاد، تغییر آیین امپراتوری را رهبری کرد. 

نسخه مجدد قرن چهارم نشان می‌دهد اگرچه امپراتور ارزشهای مختلف دینی را به طور همزمان پذیرفت: به نظر می‌رسد که او علاوه بر مسیحیت، از سنت‌های فرقه امپراتوری هم حمایت کرد که بر این اعتقاد رومی قدیمی استوار بودند که امپراتورها چهره‌های الهی هستند. 

کشف معبدی ۱۶۰۰ساله ,کشف معبد در Spello

بوین بر اساس نامه‌ای که توسط کنستانتین نوشته شده بود، فکر کرد معبد ممکن است در اسپلو باشد

بوین می‌گوید: «این ایده که کنستانتین به همان اندازه که درگیر ترویج فرقه پرستش امپراطورها بود، از مسیحیت نوظهور خودش هم استقبال می‌کرد، یکی از فصل‌های عجیب و غریب در تاریخ است که من شخصاً آن را دوست دارم چون به ما نشان می‌دهد روش منظم و مرتب ما برای درک گذشته، بسیار بیشتر از آن چیزی که شاید مایل به پذیرش آن باشیم، پیچ و خم داشته است.» 

در اسپلو، تیم بوین تصویربرداری زیرزمینی انجام داد تا مکان‌های باستان‌شناسی بالقوه را بررسی کند. آن‌ها بر اساس یافته‌هایشان، تصمیم گرفتند زمین زیر یک پارکینگ را حفاری کنند، جایی که آن‌ها چیزی را کشف کردند که بوین فکر می‌کند دیوارهای داخلی معبد است. او این یافته را مهم‌ترین مدرک مربوط به فرقۀ پرستش امپراتوری در اواخر امپراتوری روم می‌داند. 

«مدارکی از جاهای دیگر در سراسر جهان رومی وجود دارد که نشان می‌دهد حکام مسیحی از پرستش فرقه امپراتوری حمایت می‌کردند. ما می‌دانیم غیرمسیحیان در قرن چهارم در معابدشان عبادت می‌کردند، اما این یافته‌ها همگی کوچک و بی‌اهمیت بوده‌اند و ما می‌دانستیم مسیحیان از  این فرقه حمایت می‌کردند و ما اینها را بدون هیچ گونه فهمی از اینکه کجا اتفاق می‌افتادند، می‌دانستیم.»

بوین می‌افزاید ساختار تازه کشف‌شده، شکاف‌های موجود در سوابق تاریخی را پر می‌کند: «هر گونه مطالعه در مورد فرقۀ پرستش امپراتور در امپراتوری روم قرن چهارم اکنون باید این معبد را در نظر بگیرد.» 

احتمالاً حداقل دو نسل از این معبد استفاده کردند، تا اینکه مقامات در اواخر قرن چهارم پرستش‌های غیرمسیحی را ممنوع اعلام کردند. استفاده مداوم از معبد در طول دوره تغییرات فرهنگی، نقش آن را به عنوان یک نیروی متحدکننده نشان می‌دهد. 

بوین می‌گوید: «این ساختمان، به شکل بسیار بنیادینی به خودی خود، نمایانگر تداوم سنت‌های غیرمسیحی است که قرن‌ها پیش از ظهور مسیحیت رواج داشتند. این یافته به ما نشان می‌دهد چگونه امپراطوران رومی به مذاکره در مورد ارزش‌هایشان، امیدها و آرزوهای خودشان برای آینده امپراتور و امپراتوری، ادامه دادند بدون اینکه گذشته را از بین ببرند یا دفن کنند.

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش