خیار
خیار عاری از چربی های اشباع شده و یا کلسترول است و پوست آن منبع خوبی از فیبر رژیمی است. خیار شامل آنتی اکسیدان هایی مانند کاروتن، ویتامین C، ویتامین آ، زاکزانتین و لوتئین است که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد و گونه های فعال اکسیژن (ROS) مراقبت می کند و در پیری و فرآیند های بیماری های گوناگون نقش دارند. خیار حاوی ماده معدنی به نام سیلیکا است که سبب جوانسازی پوست شده و به بهبود بافت های همبند کمک میکند تا خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ کرده و با چین و چروک ها مبارزه می کند. از خیار میتوان بعنوان مرطوب کننده ای استفاده کرد که پوست را سفت کرده و به آن آبرسانی می کند زیرا محتوای آب آن خیلی زیاد است.
انواع ماسک خیار
در ادامه شما را با انواع ماسک خیار آشنا میکنیم:
۱. ماسک خیار و جوش شیرین:
مواد لازم برای تهیه ماسک خیار و جوش شیرین شامل ۱- ۲ قاشق سوپ خوری آب خیار تازه، ۱ قاشق چای خوری جوش شیرین است. برای تهیه ی این نوع ماسک خیار، اول خیار را رنده کنید و آبش را بگیرید و بعد جوش شیرین را اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید. سپس این ماسک را حدود ۱۰ دقیقه روی صورت خود بمالید و بعد از آن با آب بشویید. این ماسک برای نجات یافتن از شر جوش های چرکی مطلوب است.
۲. ماسک خیار و ماست:
ماسک خیار با ماست برای انواع پوست مؤثر است، ولی بیشترین تاثیر آن بر روی پوست های چرب است. ماسک خیار با ماست باعث از بین بردن چربی های اضافه پوست میشود و منافذ پوست را کوچک می کند.
مواد لازم برای تهیه ماسک خیار و ماست شامل یک عدد خیار، یک قاشق چایخوری پودر شیر بدون چربی، نصف فنجان ماست ساده است.
برای آماده کردن این نوع ماسک، خیار را پوست گرفته و آنرا به قطعات کاملاً ریز خرد کنید، برای اینکه خیار خرد شده برای ماسک نرمتر باشد، بهتر است دانه های آنرا جدا کنید. بعد آنرا داخل مخلوط کن بریزید و به آن پودر شیر و ماست اضافه کنید. مواد را کاملاً مخلوط کنید تا ماده نرمی بدست آید که روی صورت می ماند. مخلوط کردن مواد را بیش از حد انجام ندهید. بعد از آن این ماسک خیار را به آرامی روی صورت خود قرار داده و بطور مساوی با نوک انگشت آنرا روی صورت و گردن خود پخش کنید. مراقب باشید از این ماسک در حوالی چشم استفاده نکنید. پس از آن دراز کشیده و اجازه دهید ماسک به بازه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی صورت بماند. در آخر صورت را با پارچه و آب گرم به آرامی بشویید.
۳. ماسک خیار با معجون بلغور و عسل:
این ماسک خیار برای افرادی که پوستی چرب و مستعد اکنه دارند، مناسب است. توجه داشته باشید که بلغور جو دوسر، برای لایه برداری پوست صورت، مفید است و نقش پاک کننده طبیعی برای از بین بردن چربی های اضافی و سلول های مرده دارد و سطح پوست را تمیز و شفاف می کند. کافیست نیمی از یک خیار تازه و یک قاشق غذاخوری پودر بلغور جو دوسر و قدری عسل را در دسترس داشته باشید. بعد از پوست کندن خیار و پوره کردن آن، بلغور جو دو سر را پودر کرده و عسل را به آن اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط نموده و بعد از شستن صورت خود با آب گرم و خشکاندن آن، مخلوط را با نوک انگشتان به صورت دایره ای روی صورت بمالید. سپس بیست دقیقه صبر کنید تا این ماسک خیار روی صورت شما باقی بماند و بعد به آرامی با آب گرم و سپس آب نسبتا سرد، صورت را بشویید.
۴. ماسک خیار و سیب:
مواد لازم برای تهیه ماسک خیار و سیب شامل نصف خیار، نصف سیب، یک قاشق سوپ خوری جو دوسر است. ابتدا خیار و سیب را خرد کنید و بعد آنها را له کنید و جو و مواد را باهم مخلوط کنید تا ماسکی نرم بدست آید و بعد آنرا روی صورت و گردن خود بمالید و پس از ۲۰ دقیقه با آب گرم بشویید. اگر پوست حساسی دارید، این ماسک خیار، پوست شما را تسکین خواهد داد و مجدداً جوانتان می کند.
۵. ماسک خیار، نعنا و تخم مرغ:
برای تهیه ی ماسک خیار و نعنا و تخم مرغ، ابتدا خیار را پوست کنده و تخم های آن را خارج کنید. ۴ تا ۵ عدد برگ نعناع را خرد کرده و به خیار اضافه کنید و میکس کنید. یک سفیده تخم مرغ را جداگانه هم بزنید و بعد به مخلوط خیار و نعنا اضافه کنید. این ترکیب را به بازه ۲۰ دقیقه روی صورت خود بگذارید بعد با آب بشویید و با دستمال خشک کنید.
۶. ماسک خیار، آبلیمو و عسل:
برای آماده کردن ماسک خیار، آبلیمو و عسل مقداری آبلیمو و عسل را به آب خیار اضافه کنید و بعنوان ماسک بر روی صورت خود بگذارید. این ماسک به روشن شدن پوست شما کمک می کند طرز تهیه آن به این صورت است که چند عدد خیار را پوست گرفته و خرد کنید و به شکل خمیر درآورید. قدری آب لیمو و چند قاشق عسل را به آن اضافه نموده و خوب مخلوط کنید. این ماسک را به مدت ۲۰ دقیقه روی صورت بگذارید و بعد بشوئید. برای نتیجه بهتر، این عمل را ۲ تا ۳ دفعه در هفته انجام دهید.
۷. ماسک خیار برای جوش صورت
برای درمان جوش های صورت روش های شیمیایی و طبیعی مختلفی وجود دارد ولی درصورتی که به دنبال یک درمان چندجانبه میگردید، ماسک خیار، آلوئه ورا و گلاب را امتحان کنید. این ماسک خیار و گلاب میتواند به درمان جوش های فعال، رفع جای جوش های قدیمی، آبرسانی و پاک سازی صورت کمک کند. برای تهیه ی آن قدری آب خیار رنده شده را با عصاره ژل آلوئه ورا ترکیب کنید. بعد یک یا دو قاشق گلاب به آن اضافه کرده و با یک براش نرم روی صورت پخش کنید. اجازه دهید این ترکیب شب تا صبح روی پوست باقی بماند و سپس با آب سرد یا ولرم آبکشی کنید.
۸. معجون آووکادو و خیار، ماسکی برای تغذیه پوست خشک:
آووکادو، خواص فراوانی دارد. زمانی که با خیار ترکیب شود، فواید بسیاری برای تغذیه پوست و آبرسانی پوست خواهد داشت. آووکادو و خیار را داخل غذاساز یا مخلوط کن ریخته و عسل و ماست را به آن ها اضافه کنید و هم می بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شده و ماده نرم و یکدستی حاصل شود. این ماسک خیار را روی پوست صورت و گردن (به جز اطراف چشم ها) به بازه ۱۵ دقیقه قرار داده و بعد با آب ولرم بشویید. این ماسک عمیقا پوست را تمیز و تغذیه کرده و منافذ بزرگ پوست را پاک سازی می کند.
از این نوع ماسک خیار هفته ای یک بار استفاده کنید. اگر پوست چرب دارید، از این ماسک طبیعی برای حل مشکلاتتان استفاده کنید. یک عدد سفیده تخم مرغ و چایخوری آبلیمو و نعناع را نیاز خواهید داشت که در دسترس همه هست.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 11
- 5