درخت آووکادو
آووكادو درختی است كه ارتفاع آن به حدود ۶ متر میرسد و در قسمت های گرم آمریكا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد. منشاء آووكادو آمریكای جنوبی بوده كه از آن جا به نواحی دیگر جهان راه یافته است. برگ های درخت آووکادو ضخیم و گلهای آن كوچك و سبز رنگ است. آووکادو (به انگلیسی avocado) حاوی میزان اندکی از فیبر غذایی و چربی است. آووکادو، میوه ای به شکل گلابی و با پوستی به رنگ سبز بسیار تیره یا حتی سیاه است که بر روی درختانی همیشه سبز، در آب و هوای گرم می روید.
روغن آووکادو
هسته ی آووکادو نسبتا بزرگ است که پیش بینی می شود نزدیک به ۱۰ هزار سال پیش از میلاد در مکزیک رشد می کرده است دانه گیاه درای مقدار كمی (در حدود ۲ درصد) روغن است. روغن آووکادو غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده كه دارای بو و طعمی مطبوع است. روغن دانه آووكادو دارای حدود ۷ درصد روغن های اشباع شده مثل اسید پالمتیك Palmitic و اسید استئاریك Steraric Acid اسید آراشیدیك Arachidic Acid، اسید میریستیك Myristic Acid و در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشده مثل اسید اولئیك Oleic Acid و اسید لینولئیك Linoleic Acid میباشد.
آووکادو میوه ای روغنی و پر ویتامین بوده که در آب و هوای گرم رشد می کند. آووکادو مملو از ویتامین های A، B، C، E و K، پلی فنل ها و فلاونوئیدها، پتاسیم، منیزیم و فیبر و پروتئین می باشد.
تاریخچه آووکادو
هنس اسلوان انگلیسی در سال ۱۶۹۶ نام آووکادو را برای این میوه برگزید و از آن هنگام تابحال تمام دنیا آنرا با نام آووکادو یا گلابی آمریکایی می شناسند. بیشتر انرژی آووکادو هم به چربی موجود در آن برمی گردد.
خواص آووکادو
فواید آووکادو برای سلامتی عبارتند از:
- لاغری و کاهش وزن:
کمک به کاهش وزن و رسیدن به اندام مطلوب یکی دیگر از خواص آووکادو است. شواهدی موجود است که آووکادو یک موادغذایی مفید برای لاغری است.
- تقویت و افزایش رشد مو، درمان موخوره و شوره سر:
آووکادو خواص چرب کنندگی و مرطوب کنندگی مو دارد و در پر پشت کنندگی آن هم مفید است. آووکادو سبب می شود کرک موی شما باز شود و مویی صاف و درخشنده را مشاهده کنید. بعلاوه این که برای از بین بردن شوره سر هم بسیار موثر است و پوست سر شما را از خشکی نجات می دهد.
- حاملگی:
آووکادو مقدار بالای فولات یا اسید فولیک دارد که در بارداری برای جلوگیری از خطر سقط جنین و ایجاد نقص لوله عصبی در جنین موثر می باشد. میوه آووکادو از بیماری صبحگاهی زنان حامله که سبب حالت تهوع و استفراغ می شود جلوگیری می کند.
- آووکادو جوان سازی پوست صورت:
هسته آووکادو در دنیای زیبایی هم جایگاه خوبی دارد. زیرا قادر به جلوگیری از بروز چین و چروک و دیگر علائم پیری در پوست می شود. فلاونول ها و آنتی اکسیدان های آسیب حاصل از رادیکال های آزاد را تقلیل داده و سبب افزایش تولید کلاژن می شوند. کلاژن پوست را جوان و محکم نگه می دارد.
- فشار خون، کلسترول، چربی خون و سلامت قلب:
یکی از مهم ترین خواص آووکادو کمک به حفظ سلامتی قلب است. آووکادو و روغن آووکادو دارای مقدار زیادی اسید اولئیک تک غیراشباع و یک اسید چرب مفید برای قلب است. همچنین اسید اولئیک سبب تقلیل التهاب در بدن می شود.
- خواص برگ آووکادو:
برگ های آووکادو برای درمان سرما خوردگی، زخم معده، روماتیسم و پوکی استخوان، درمان بیماری نقرس، پرفشاری خون و بیماری اسهال و درمان سنگ کلیه مفید میباشد، همچنین برگ های آووکادو برای تنظیم قائدگی و درمان علائم یائسگی هم موثر می باشد.
- کبد و کبد چرب:
آووکادو دارای مقدار بالای فیبر و چربی های سالم است که برای مراقبت از کبد و درمان بیماری های کبد مثل کبد چرب بسیار مفید می باشد.
- فواید آووکادو برای سرطان:
فلاوونوئیدهای موجود در هسته آووکادو تأثیر متعددی در کاهش خطر سرطانی شدن سلول ها و ایجاد تومورها دارد. هنوز معلوم نیست که هسته آووکادو چنین تأثیری روی انسان هم داشته باشد ولی میتوان در این راستا هم از آن بهره برد.
- بیماری قند و قند خون:
اسید های چرب موجود در آووکادو حساسیت به انسولین را التیام می بخشد و مقدار گلوکز خون و در نتیجه قند خون را کنترل می کند. علاوه بر میوه، برگ آووکادو همچنین برای جلوگیری و درمان دیابت موثر بوده و به تقلیل سطح قند خون کمک می کند.
- خواص هسته آووکادو:
هسته آووکادو برای لاغری و چربی سوزی، درمان اسهال، درمان خستگی، استرس و افسردگی، پیشگیری از سرطان و تومور، جلوگیری از صرع و درمان جوش و درمان اختلالات تیروئید مفید می باشد.
- خواص آووکادو برای چشم:
این آنتی اکسیدان ها حاوی مواد مغذی به اسم لوتئین و زاکسانتین است که برای سلامت چشم موثر و در کاهش خطر ابتلا به آب مروارید بسیار تأثير گذارند.
مضرات آووکادو و توصیه های پزشکی
۱. آووکادو می تواند سبب کاهش اثر داروهای ضد انعقادی من جمله وافارین گردد و این گروه از بیماران بهتر است از مصرف آووکادو پرهیز کنند.
۲. آووکادو امکان دارد سبب تشدید میگرن شده و علائم آن مانند حالت تهوع، استفراغ و آلرژی به نور را فزونی دهد.
۳. علیرغم گسترده بودن خواص آووکادو، تمامی قسمتهای این میوه دارای ماده ای به نام پرسین بوده که برای خیلی از حیوانات خانگی مانند سگ، گربه، اسب و پرنده ها سمی بوده و می تواند باعث مرگ آن ها گردد.
۴. افرادی که به لاتکس آلرژی دارند بایستی در مصرف میوه آووکادو احتیاط کنند. آووکادو میتواند شوک آنافیلاکتیک به بدنتان وارد کند. در صورتیکه آووکادو خوردید و دهانتان تورم کرد، کهیر زدید، تنفس تان مشکل پیدا کرد، یا در بلعیدن غذاها با مشکل روبرو شدید، سریعا به اورژانس مراجعه کنید. چنانچه به آووکادو واکنش های آلرژیک نشان می دهید، دکترتان را در جریان بگذارید تا نوع آلرژی شما را بررسی کند.
چگونه آووکادو مصرف کنیم؟
آووکادوی خوش شکل را که روی آن ها بدون خراش است، انتخاب کنید. برای استفاده فوری آووکادوهایی را بخرید که زمانی که آن ها را فشار می دهید اندکی نرم باشند. برای این که آووکادوهای سفت برسند، آن ها را برای چند روز، با یک عدد موز در یک پاکت کاغذی قرار دهید.
آووکادوها را بعد از شستشو از وسط ببرید. بعد یک کارد در وسط آووکادو فرو کنید و آنرا بچرخانید تا هسته اش خارج شود. میتوانید آنرا با پوستش سرو کنید، و یا آنرا از پوست جدا کرده و برای سوپ یا سالاد استفاده کنید و یا با آن یک سس درست کنید.
چه مقدار آووکادو بخوریم؟
نصف یک آووکادو تقریباً ۴ میلیگرم ویتامین e دارد.
احتیاج روزانه مردان به ویتامین E لااقل ۴ میلیگرم و زنان ۳ میلیگرم در روز میباشد.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 12
- 6