جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۹۲

آشنایی با انواع موهای وز و راهکارهایی برای درمان آن

درمان موهای وز,راهکارهای درمان موهای وز,ترمیم موهای وز شدهموهای وز به تار های مویی گفته می شود که از بقیه موهای شما بیرون می آیند
از شایع ترین مشکلات میان زنان و مردان می توان به موهای وز اشاره کرد. افراد دارای موهای وز، می دانند که این کار را به سختی می توانند مدیریت کنند.

موهای وز

به تار مویی که از بقیه موهایتان بیرون می آیند، موی وز گفته می شود. این تار موها معمولاً حالت خشکی به موهایتان میدهد که ثابت نیست. موی وز بدین دلیل زیبا نیست که معمولاً به شکل ایستاده یا پیچیده است. موهای افرادی که فر و مجعد است، خشک تر از موهای افرادیست که صاف و لخت است. رطوبت موی خشک به میزان کافی نیست، از این رو به محض قرار گرفتن در محیط های مرطوب با جذب رطوبت به خود ، وز و پف دار می شود.

انواع وز مو

جنس موی وز، متفاوت از جنس موی طبیعی است. عقیده ی بعضی از افراد اینست که موی وز دارای انواع مختلفی میباشد که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:

* وز سطحی:

وز سطحی درواقع صرفا قسمت بیرونی موها را دربرمیگیرد و بخش های زیری مو در این نوع وز، درگیر نمی شود.

* وز موج دار :

در داخل موهای فرتان، وز موجدار می بینید که سبب می شود موهای فرتان، نامرتب شود.

روغن مخصوص موهای وز,نرم کننده برای موهای وز,چگونه موهای وز را درمان کنیمشامپو و نحوه شست‌وشوی موها، از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر موهای وز است

* وز هاله ای:

وقتی که قسمت بالای موها وز میشود به آن وز هاله ای می گویند. موهای وز در این حالت بگونه ایست که یک تاج دور سر تشکیل شده است. این نوع وز در هیچ جای دیگری غیراز روی تاج سر ایجاد نمی شود.

* وز انتهای موها:

وقتی که انتهای موهای شما وز شود به این حالت وز انتهای مو گفته میشود، ظاهراین موها به صورت رشته های خشک و شکننده در نوک موهایتان دیده می شود.

* وز توپ پوفی:

در همه ی قسمت های موهایتان مخصوصا در زیر و در قسمت بالایی موها، وز توپ پوفی ظاهر می شود. به گونه ای که تصور میکنید موهاتان شبیه یک توپ پوفی است.

راهکارهای درمان موهای وز

راهکار های مختلفی برای صاف کردن موهای وز و فردار پیشنهاد شده، اما همه ی آن ها موثر نیستند. از جمله مهم ترین راهکارها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

>> استفاده از شامپو بدون سولفات و حاوی گلیسیرین:

وقتی قصد خرید شامپویی را دارید، باید از شامپویی که دارای گلیسیرین است، استفاده کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که هر چه کلمه گلیسیرین روی برچسب آن بالاتر نوشته شده باشد، یعنی از این ماده در شامپو به میزان بیشتری وجود دارد که برایتان بهتر است. یکی از خواص گلیسیرین اینست که جذب مو می شود و موجب رفع وزی مو می شود. علاوه بر آن گلیسیرین باعث می شود که رطوبت جذب شود یعنی در هوا موجب جذب رطوبت اضافی مو می شود و بر روی موهایتان یک لایه محافظت کننده بوجود می آورد و داخل تار موهایتان، رطوبت را به دام می اندازد.

نرم کننده برای موهای وز,چگونه موهای وز را درمان کنیم,موهای وزماساژ روغن یکی از بهترین روش ها برای درمان موهای وز است

همچنین باید از شامپوهای بدون سولفات از گلیسیرین استفاده کنید. سولفات در اکثر شامپوها بدین دلیل به صورت رایج وجود دارد تا شامپوها قابلیت کف کردن را داشته باشند. سولفات موجب از بین بردن روغن طبیعی مو میشود و موها را خشک می کند و در نتیجه موهایتان وز می شود. شامپوهایی که فاقد سولفات هستند، به حفظ روغن طبیعی مو کمک می کنند و باعث از بین بردن رطوبت مو نمیشوند.

>> شست وشوی کمتر موهای وز:

از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر موهای وز می توان به شامپو و نحوه شست وشوی موها اشاره کرد. برای درمان موهای خود، بهتر است موهای خود را زیاد نشویید و از شامپویی که به میزان کافی قوی است، استفاده کنید تا موهایتان را به حالت صاف و انعطاف پذیر تبدیل کند. اگر موهای خیلی چربی ندارید، بهتر است با شامپوی ملایم، موهای خود را یک روز یا دو روز در میان بشویید. رطوبت طبیعی مو، خواصی دارد که از وز شدن و خشکی مو جلوگیری میکند.

>> استفاده از نرم کننده به جای شامپو دو بار در هفته:

گاهی وقت ها شما بر این تصورید که موهایتان به چندین بار شستشو با شامپو در هفته نیاز دارد، در حالی که این تصور استباه است. از شامپو زدن بمدت هر دو روز یکبار صرف نظر کنید و از نرم کننده به جای شامپو استفاده کنید و موهایتان را بشویید. میزان کمی “surfactant” در نرم کننده وجود دارد که این ماده نیز در شامپوها به منظور تمیزی موها وجود دارد. علاوه بر آن ، میزان کمی روغن در نرم کننده وجود دارد که این میزان روغن به روغن اضافی مو می چسبد و سبب تمیز شدن آن میشود همچنین یک نرم کننده خوب به آبرسانی کوتیکول مو کمک می کند و باعث نفوذ رطوبت به اعماق مو می شود و از این رو کوتیکول مو برای جذب رطوبت اضافی باز نمیشود، بعضی از نرم کننده های حاوی گلیسیرین و کره شیا به خوبی عمل می کنند، این نکته را در نظر داشته باشید که طریقه ی استفاده از نرم کننده به اینصورتست که باید از وسط ساقه موها به سمت نوک مو بزنید تا ریشه موهایتان چرب نشود.

>> استفاده از ماسک مرطوب کننده مو یک بار در هفته:

اگر موهایتان مرطوب بماند، کوتیکول مو باز نمیشود و در معرض قرارگیری در هوا، رطوبت موجود را به خود جذب نمی کند که این از بزرگ ترين عامل وز شدن موها به شمار می رود. در هر هفته بمدت یکبار از ماسک مو استفاده کنید تا موهایتان مرطوب بماند و در هنگام درست کردن موهایتان، آسیب کمتری به آن وارد میشود. ماسکی که روغن نارگیل یا روغن کرچک داشته باشد به عنوان بهترین ماسک مو شناخته میشود. چون روغن نارگیل و کرچک از آب رسان های فوق العاده ای محسوب می شوند که موهایتان را زیبا و درخشان می کنند. درصورت خشک و آسیب دیده شدن موهایتان، توصیه می شود هفته ای دو تا سه مرتبه از ماسک مو به جای نرم کننده استفاده کنید.

>> خشک کردن موها به وسیله حوله:

در زمان خیس بودن موهایتان، باید به آرامی با آنها برخورد کنید. موهای خیس خود را با حوله به نرمی و آهستگی خشک کنید و حوصله کافی برای خشک کردن آنها داشته باشید. افرادی که با خشونت، موهایشان را بلافاصله پس از دوش گرفتن ، با حوله خشک می کنند بهتر است بدانند که همین کار باعث میشود تا موهایشان وز شود. این افراد بهتر است موهایشان را با دست هایشان بگیرند و سپس آنها را به آرامی خشک کنند. همچنین اگر در یک حوله ی زبر، موهای خود را بپیچید رطوبت از آن سریعا خارج می شود. این کار سبب بیشتر وز شدن موهایتان میشود. درصورت فر و مجعد بودن موهایتان، آن ها بر اثر اصطکاک گره می خورند و شکل بدی پیدا میکنند. بهتر است برای خشک کردن مو هایتان از یک حوله ی میکروفیبر استفاده کنید. این کار به کنترل وز شدن موها کمک می کند و همچنین موجب کاهش آسیب ناشی از خشک کردن نادرست مو میشود.

نرم کننده برای موهای وز,چگونه موهای وز را درمان کنیم,انواع موهای وزمو‌های شکننده و موخوره دار، خیلی راحت تبدیل به موهای وز می شوند

>> مراقبت و نگهداری از موی طبیعی:

از عواملی که به شکستگی واضح موی شما، موخوره و آسیب های دیگر منجر میشود می توان به مواد شیمیایی موجود در رنگ مو، فر دائمی یا مواد شیمیایی صاف کننده اشاره کرد که در این صورت، موهایتان سخت تر حالت می گیرد. موی خود را به جای پردازش آن با مواد شیمیایی( رنگ کردن مو، فر کردن دائمی و …) در حالت طبیعی نگه دارید تا از این طریق کم تر وز شود.

>> حالت دادن به موهای خود و خشک کردن آن ها :

اغلب افراد، موهای خود را بلافاصله پس از این که دوش میگیرند، با سشوار خشک می کنند. برای این که موهایتان زیبا و خوش حالت باشند، بهتر است بطور طبیعی خشک شوند. برای خشک کردن موهایتان به جای استفاده از سشوار از محصولات حالت دهنده مو استفاده کنید. برای این کار باید با استفاده از حوله، رطوبت موهایتان را بگیرید و آن ها را با استفاده از اسپری مخصوص و بدون نیاز به حرارت، جمع کنید. ولی افرادی که موهایشان صاف است، بهتر است آنها را بعد از فرآیند اسپری کردن، ببافند. یکی از کارهایی که موها را خشک و وز می کند، اینست که فورا پس از دوش گرفتن از سشوار استفاده میکنید.

>> کوتاهی موها:

مو هایی که شکننده و دارای موخوره هستند، براحتی وز می شوند. همچنین درصورت باقی ماندن موخوره بر روی موهایتان به مدت زمان بیشتر، احتمال این که ساقه ی مو اسیب ببیند و خراب شود، زیاد است. موهای خود را باید بمدت هر شش تا هشت هفته کوتاه کنید تا در بهترین حالتش قرار بگیرد. همچنین، روی قسمت انتهایی موهایتان از روغن مخصوص مو یا سرم مو استفاده کنید.

>> تنظیم درجه ی کم وسایل حرارتی:

اگر بر این باورید که درصورت بیشتر شدن درجه وسایل حرارتی نظیر اتوی مو یا بابیلیس، وز موهایتان کم تر میشود؛ بهتر است که بدانید که این تصورتان اشتباه است، چون در این صورت موهای شما بیشتر وز می شود. هر وسیله ی حرارتی که دمایش بیشتر از ۳۶۵ درجه باشد موجب اسیب رسانی و خشک و شکننده شدن موهایتان میشود. از این رو توصیه میشود که درجه ی وسیله حرارتی خود را به منظور پیشگیری از آسیب رساندن به موها بین دمای ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. اگر موهایتان را با حوصله ی بیشتر و مدت زمان بیشتری روی وسیله حرارتی نگه دارید و دمای وسیله را بیشتر نکنید، موهای شما بدون وز و براق تر میشود.

>> محافظت از موهای خود در استخر:

شما باید از کلاه مخصوص شنا برای استخر استفاده کنید و موی خود را بلافاصله بعد از استخر با استفاده از آب سرد به خوبی بشویید. بدین دلیل که کلر باعث آسیب رساندن به موهایتان میشود.

>> ماساژهای روغن:

مؤثر ترین راه درمان موهای وز، استفاده از ماساژهای روغن می باشد. روغن ها به تغذیه و مرطوب شدن موهای شما کمک می کند و آن ها را سالم و بدون وز میکند. درصورت وز بودن موهایتان، حتی پس از خشک کردنشان با سشوار، باید برای ساقه موها از روغن های مغذی استفاده کنید. انواع روغن های مو دارای خواص منحصربه‌فردی هستند. شما میتوانید روغن را باتوجه به نوع موهایتان انتخاب کنید. در ادامه با بهترین روغن های مخصوص موهای وز اشنا شوید:

> استفاده از روغن های مغذی برای ساقه مو:

روغن مو، علاوه بر درمان وز مو به براق شدن و درخشندگی مو کمک میکند. به این منظور به ساقه و بخش های انتهایی موهایتان، روغن مو را بزنید تا به لایه کوتیکول مو به خوبی نفوذ کند و مرطوب شود. بنابراین روغن های مغذی مثل روغن آرگان را به ميزان ۱ الی ۳ قطره به موهایتان بزنید تا وز نشوند.

> روغن آرگان برای موهای وز:

اسیدهای چرب اشباع نشده در روغن آرگان برای درمان و ترمیم آسیب مو مناسب است. همچنین این روغن باعث میشود تا موهای شما موخوره نگیرد و آن ها را صاف و قابل کنترل می کند.

> روغن نارگیل برای موهای وز:

از نفوذ پذیرترین روغن های مو می توان به روغن نارگیل اشاره کرد. اسیدهای چرب این روغن باعث تغذیه ی موهایتان از داخل میشود و آن ها را تقویت می کند. همچنین فواید روغن نارگیل برای موهای شما و موهای وز، بسیار زیاد است. سعی کنید در عادات آرایش موهای خود از روغن طبیعی و خالص نارگیل استفاده کنید. به دو روش میتوانید از این روغن برای موهایتان استفاده کنید.

در روش نخست بعنوان ماسک روغن، باید آنرا به موهایتان بمالید و بمدت چند ساعت بر روی موهایتان بماند و در روش دوم بعنوان یک راهکار درمانی میتوانید در طول شب، روغن نارگیل را روی مویتان قرار دهید تا آن ها صاف و نرم شوند. اگر قصد دارید موهای وز خود را بدون آبکشی در کوتاه ترین زمان درمان کنید، باید برکف دستانتان مقدار کمی روغن نارگیل بریزید و دستان تان را به هم بمالید، سپس بر روی سطح موهای وز شده خود بکشید.

نرم کننده برای موهای وز,چگونه موهای وز را درمان کنیم,انواع موهای وزموهای وز به انواع متفاوتی از جمله وز موج دار، وز هاله ای و ... تقسیم می شود

> روغن بادام برای موهای وز:

ویتامین E موجود در روغن بادام حاوی خواص آنتی اکسیدانی می باشد. آنتی اکسیدان ها با سلامت رادیکال های آزاد موجب پیشگیری از وز شدن موهایتان میشود. همچنین به عنوان یک نرم کننده در ساقه موهایتان کمک می کند.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش