دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۶۹۳
حوزه بهداشت و رفاه

تغییر پیش‌بینی‌ها درباره پایان کرونا؛ تحمیل مرگ و میر بر جوامع طی سال های آتی با سویه های جدید

زمان پایان کرونا, همه گیری بیماری کووید- ۱۹
" کریس موری" از متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه واشنگتن که پیش بینی هایش در خصوص بیماری کووید- ۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن در سراسر جهان به صورت دقیق دنبال می شود، اخیرا فرضیات خود درباره" طول دوره این همه گیری" و زمان احتمالی خاتمه یافتن آنرا تغییر داده است.

به گزارش ایسنا، موری در توضیح یافته های جدید خود می گوید:تا همین اواخر امیدوار بودیم که کشف چندین واکسن موثر کروناویروس (Coronaviruses) بتواند به کشورها در جهت دستیابی به مصونیت جمعی( ایمنی جمعی) کمک کند یا اینکه شانس انتقال و گسترش بیماری به واسطه ترکیب دو روند" واکسیناسیون" و" عفونت های قبلی" از بین برود.

اما ماه قبل داده های بدست آمده از انجام آزمایش ها روی واکسن کووید- ۱۹ در کشور آفریقای جنوبی نشان داد که ظهور یک سویه تازه دیگر از کروناویروس در آینده ای پیش بینی نشده نه تنها می تواند از اثربخشی واکسن بکاهد بلکه می تواند از ایجاد مصونیت طبیعی در افرادی که پیش از این آلوده شده بودند نیز جلوگیری کند.

" کریس موری" مدیر موسسه سنجش و ارزیابی سلامت که مقر آن در سیاتل است در مصاحبه ای با خبرگزاری رویترز در این باره تاکید کرد:بعد از دیدن این داده ها ، خواب به چشمانم نمی آید!

وی با اشاره به همه گیری بیماری کووید- ۱۹ این پرسش را مطرح می کند که" این بیماری واقعا چه زمانی پایان می یابد؟"

وی در حال حاضر در حال به روزرسانی مدل خود برای کشف" میزان مقاومت سویه های مختلف کروناویروس و توانایی آنها در غلبه بر مصونیت طبیعی" است تا پیش بینی های جدیدش را درباره پایان این همه گیری جهانی ارائه دهد.

براساس مصاحبه ها و گفت و گوهای جدید خبرگزاری رویترز با ۱۸ متخصص و محقق حوزه علوم پزشکی که از نزدیک روند شیوع و گسترش همه گیری را ردیابی می کنند یا برای مهار و کنترل پیامدهای آن اقداماتی انجام داده اند، در میان دانشمندان اتفاق نظر جدیدی در حال شکل گیری است.

بسیاری از آنان تشریح کرده اند که چگونه موفقیت بدست آمده در تهیه دو واکسن با کارایی حدودا ۹۵ درصدی در اواخر سال گذشته ، امیدواری هایی را به همراه داشت مبنی بر اینکه می توان ویروس را به طور گسترده ای با واکسن مهار کرد مانند آنچه که پیش از این در مورد بیماری سرخک انجام گرفت. اما به گفته آنها، آنچه به تازگی مشاهده شده و داده های چند هفته اخیر در مورد شناسایی سویه های جدید در آفریقای جنوبی و برزیل، این پیش بینی خوش بینانه را تضعیف کرده است.

اکنون این متخصصان معتقدند که ویروس SARS- CoV- ۲ نه تنها به عنوان یک ویروس بومی در کنار بشر باقی می ماند و گردش آن در جوامع همچنان ادامه دارد بلکه احتمالا موجب تحمیل بار قابل توجهی از بیماری و مرگ و میر بر جوامع طی سال های آتی خواهد شد.

زمان پایان کرونا, همه گیری بیماری کووید- ۱۹

در نتیجه آنها تاکید می کنند مردم باید انتظار داشته باشند که اقداماتی چون استفاده از ماسک و اجتناب از حضور در مکان های شلوغ در مواقعی که موارد ابتلا افزایش می یابد به ویژه در مورد افراد آسیب پذیر همچنان ادامه پیدا کند.

پیش از این نیز دکتر" آنتونی فائوچی" مشاور ارشد دولت و رئیس بخش بیماری های عفونی در ایالات متحده در مصاحبه ای گفت:اگر سویه دیگری از ویروس بروز کند حتی در صورت واکسیناسیون هم، من همچنان از ماسک استفاده می کنم. یک جهش کوچک در ساختار سویه ای از این ویروس کافیست تا موج دیگری از شیوع بیماری را در پی داشته باشد و به این ترتیب پیش بینی هایمان در مورد زمان بازگشت به زندگی عادی به هم خواهد خورد.

با این حال برخی از متخصصان و محققان از جمله موری همچنان تصدیق می کنند که چشم انداز این بیماری می تواند بهبود پیدا کند.

آنها معتقدند واکسن های جدید علیه این بیماری که با سرعت بالایی تولید شده اند ظاهرا توانسته اند حتی در صورتیکه سویه های جدید ویروس عامل بیماری باشند بازهم از موارد بستری در بیمارستان ها و همچنین مرگ و میرها تاحدی بکاهند.

بسیاری از تولیدکنندگان واکسن در حال کار روی واکسن های تقویت کننده و واکسن های جدید هستند که می تواند سطح بالایی از اثربخشی را در برابر انواع مختلف ویروس داشته باشند و محققان نیز تاکید دارند که هنوز لازم است که نکات زیادی در مورد توانایی سیستم ایمنی بدن در روند مبارزه با این ویروس آموخته شود.

در حال حاضر و از ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی در برخی از کشورها میزان موارد ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ کاهش یافته و همچنین موارد ابتلا به نوع شدید بیماری و بستری در بیمارستان کمتر از قبل شده است.

زمان پایان کرونا, همه گیری بیماری کووید- ۱۹

کووید- ۱۹ شدیدتر از آنفلوآنزا

موری می گوید:اگر نوع آفریقای جنوبی کروناویروس یا جهش های مشابه سریع گسترش پیدا کنند، تعداد موارد ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ که منجر به بستری شدن در بیمارستان یا مرگ و میرها در زمستان آتی می شود، می تواند تا چهار برابر بیش از بیماری آنفولانزا باشد.

برآوردهای تقریبی حاکیست که تا آن زمان حداکثر احتمالا واکسنی با اثربخشی ۶۵ درصد به نیمی از جمعیت این کشور تزریق می شود. با این حال براساس محاسبات سالانه دولت فدرال از تلفات بیماری هایی چون آنفلوآنزا، در مورد کووید ۱۹ در بدترین سناریو می توان شاهد مرگ حدود ۲۰۰ هزار نفر از مردم آمریکا بر اثر این بیماری در زمستان سال جاری بود.

هرچند پیش بینی فعلی موسسه دکتر موری که تا اول ژوئن را دربرمی گیرد این فرض را مطرح کرده است که تا آن زمان ۶۲ هزار مورد فوت دیگر در ایالات متحده و ۶۹۰ هزار مورد فوت دیگر در جهان بر اثر کروناویروس رخ خواهد داد. این مدل در عین حال شامل فرضیاتی در مورد میزان واکسیناسیون و همچنین قابلیت انتقال انواع سویه های جهش یافته در آفریقای جنوبی و برزیل است.

تغییر نظرات این محققان همچنین بر اظهارات محتاطانه دولت ها درباره زمان پایان همه گیری تاثیر گذاشته است به گونه ای که مقامات انگلیس اخیرا تاکید کرده اند به رغم انجام سریع واکسیناسیون، انتظار می رود محدودیت های سختگیرانه کرونایی در سراسر جهان به کندی برداشته شوند.

همچنین پیش بینی های دولت آمريکا در خصوص بازگشت به روند عادی زندگی بارها و بارها عقب افتاده و محدودیت های کرونایی اخیرا از اواخر تابستان تا کریسمس و سپس تا مارس ۲۰۲۲ تمدید شده است. این روند در برخی دیگر از کشورهای اروپایی همچون آلمان نیز مشاهده شده است.

در این میان برخی از متخصصان و محققان اهداف میانه تری را در نظر دارند.

برای مثال" استفان بارال" متخصص اپیدمیولوژی از دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز این پرسش را مطرح کرده است که" گذشتن از مرحله اضطراری همه گیری چه معنایی دارد؟"

در حالی که برخی از کارشناسان این پرسش را عنوان کرده اند که آیا کشورها می توانند از طریق واکسن و محدودیت های شدید، موارد ابتلا به بیماری کووید- ۱۹را به طور کامل ریشه کن کنند اما بارال، اهدافی ملایم تر و در عین حال معناداری را در مسیر عبور از مرحله اضطرار مطرح می کند.

وی تاکید دارد:به نظر من، هدف این است که بیمارستان ها و بخش های مراقبت ویژه مملوء از بیمار نباشند و مردم به طرز غم انگیزی از بین نروند.

دشواری مبارزه با یک ویروس در حال تغییر

کروناویروس جدید از همان ابتدا یک هدف در حال تغییر بود. در اوایل همه گیری، کارشناسان برجسته ای چون دکتر" مایکل رایان" رئیس برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت هشدار دادند که این ویروس می تواند بومی شود و" ممکن است هرگز از بین نرود".

با این وجود متخصصان هنوز باید نکات بسیاری را می آموختند از جمله اینکه آیا امکان تولید واکسن علیه این ویروس وجود دارد یا اینکه با چه سرعتی جهش پیدا خواهد کرد. آیا این بیماری بیشتر شبیه سرخک است که می توان با میزان بالای واکسیناسیون آن را کنترل کرد یا اینکه شبیه به آنفلوآنزاست که هر ساله میلیون ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا می شوند و افراد آسیب پذیری نیز بر اثر آن جان خود را از دست می دهند؟

زمان پایان کرونا, همه گیری بیماری کووید- ۱۹

در طول سال ۲۰۲۰ میلادی تقریبا بیشتر محققان در عین حال که از این پاندمی شگفت زده شده بودند، اطمینان می دادند که کروناویروس جدید به اندازه کافی تغییر نکرده که بتواند مسری تر یا کشنده تر شود.

در ماه نوامبر محققان به واکسن دست پیدا کرده و برخی از شرکت های داروسازی چون" فایزر" و" بیو ان تک" مدعی شدند که میزان اثربخشی واکسن های تولیدی آنها علیه کرونا بالاتر از هر نوع واکسن آنفلوآنزاست.

با این حال تعدادی از دانشمندان و محققانی که از آن پس با خبرگزاری رویترز مصاحبه کرده اند ، تاکید داشتند حتی با وجود این نتایج، انتظار ندارند که این واکسن ها کروناویروس را از بین ببرند. هرچند شماری از آنان نیز بر این باورند که این داده ها جامعه علمی را امیدوار کرده که می توان بیماری کووید- ۱۹ را به مرور زمان از بین برد.

" آزرا غنی"، رئیس بخش اپیدمیولوژی بیماری های عفونی در کالج امپریال لندن نیز در این باره می گوید:همه ما پیش از کریسمس و با تزریق اولین واکسن کاملا خوشبین بودیم.

هرچند وی خاطرنشان می کند:اما این خوش بینی کوتاه مدت بود. اواخر ماه دسامبر، انگلیس نسبت به شناسایی نوع جدیدتری از ویروس با قابلیت انتقال بالاتر که به سرعت در حال تبدیل شدن به شکل غالب کروناویروس در کشور بود، هشدار داد. و تقریبا در همان زمان متخصصان از گسترش سویه های دیگر در آفریقای جنوبی و برزیل مطلع شدند.

در همین رابطه" فیل دورمیتزر"، محقق ارشد واکسن سازی در ماه نوامبر به رویترز گفت:موفقیت در تولید واکسن هایی علیه کرونا در کشورهای مختلف نشان داد که ویروس" در برابر ایمن سازی آسیب پذیر " است و این دستاورد، یک موفقیت برای بشریت محسوب می شود.

اما وی نیز در اوایل ماه ژانویه اذعان کرد که سویه های جدیدتر این کروناویروس" فصل جدیدی" را گشوده اند که بر اساس آن شرکت ها باید به طور دائم، جهش هایی را که می توانند تاثیر واکسن ها را کاهش دهند، رصد و کنترل کنند.

همچنین در اواخر ماه ژانویه، تاثیر این جهش ها روی واکسن حتی بیشتر معلوم شد به نحوی که داده های آزمایشات بالینی Novavax نشان داد که واکسن آن در آزمایش انجام گرفته در انگلیس ۸۹ درصد موثر بوده اما اثربخشی آن در جلوگیری از گسترش کروناویروس در آفریقای جنوبی ۵۰ درصد بوده است. یک هفته بعد نیز داده های بیشتر نشان داد که واکسن کرونای شرکت آسترازنکا، تنها می تواند محافظت محدودی در برابر نوع خفیف بیماری ناشی از کروناویروس جهش یافته در آفریقای جنوبی ایجاد کند.

همچنین چندین دانشمند دیگر به رویترز گفته اند که تغییر نظرات اخیر بسیار قابل توجه است.

" شین کروتی"، ویروس شناسی از موسسه ایمونولوژی" لا ژولا" در سن دیگو، این شرایط را یک" شلاقِ علمی" توصیف کرد. در ماه دسامبر، وی معتقد بود که دستیابی به اصطلاح" ریشه کن کردن کاربردی" کروناویروس مانند سرخک (Measles)، محتمل است.

کروتی می گوید:اکنون با واکسیناسیون هرچه بیشتر افراد همچنان همان جواب و همان مسیر که در اول دسامبر یا اول ژانویه وجود داشت در حال پیشروی است و باید اذعان کرد که" نتیجه هنوز مشخص نیست."

آیا ضرورت استفاده از ماسک برای سال های طولانی واقعیت دارد؟

پس از سپری شدن حدودا یک سال از همه گیری کووید ۱۹، اکنون مردم تا حدودی به استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی عادت کرده اند.

طبق گزارشی از شبکه خبری بی بی سی،" مری رامزی"، رئیس بخش ایمونولوژی وزارت بهداشت انگلیس اخیرا پیش بینی کرده است که( با توجه به جهش های کروناویروس) احتمالا مردم مجبور می شوند طی چند سال آینده از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

به گفته این متخصص اپیدمیولوژی، چنین مراقبت ها و محافظت هایی تأثیر چندان منفی بر اقتصاد کشورها نمی گذارند.

وی در ادامه افزود:به عقیده من، این اقدامات حداقل چند سال حفظ خواهند شد، به ویژه تا زمانی که روند واکسیناسیون در دیگر کشورها ادامه یابد و شاخص های ابتلا، به حداقل سطح خود برسد. به معنای دیگر، تا زمانی که ما بتوانیم بتدریج به زندگی عادی برگردیم.

زمان پایان کرونا, همه گیری بیماری کووید- ۱۹

پیش از این نیز" هانس کلوگه"، رئیس دفتر منطقه ای اروپایی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که پاندمی ویروس کرونا در طول سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت اما اوایل سال ۲۰۲۲ می توان در انتظار پایان آن بود." اما این تاریخ هم به معنای مفقود شدن کامل این ویروس نیست."

ادعای" اوگور شاهین" درباره زمان بازگشت به زندگی عادی

در میان شک و تردیدهای اکثریت دانشمندان و جامعه جهانی پزشکی درباره زمان پایان این همه گیری و بازگشت به زندگی عادی،" اوگور شاهین"، بنیان گذار ترک تبار شرکت داروسازی بیوان تک و سازنده واکسن فایزر، ادعا می کند که در صورت ادامه واکسیناسیون، محدودیت های مرتبط به کرونا از پاییز آینده به تدریج برچیده می شود.

هرچند وی نیز همچنان تأکید می کند که ویروس کرونا از بین نخواهد رفت و دست کم یک سال دیگر طول می کشد تا شرایط کاملا تحت کنترل قرار گیرد.

بنابر گزارش دویچه وله، وی همچنین معتقد است که از آن پس کروناویروس و گونه های جهش یافته آن اینجا و آنجا سر بلند می کنند اما دیگر ترسناک نخواهند بود.

نتیجه یک پژوهش درباره ایمنی طبیعی در برابر کرونا

در این میان گروهی از متخصصان و محققان دانمارکی نیز در مطالعاتی جدیدتر دریافته اند که افراد بالای ۶۵ سال که یک بار به کرونا مبتلا شده اند، بیشتر از افراد جوانتر احتمال ابتلای دوباره به کرونا را دارند. این متخصصان تاکید دارند حتی کسانی که یک بار مبتلا شده اند نیز باید واکسن بزنند.

این پژوهش گسترده از سوی متخصصان دانمارکی نشان داده که افراد بالای ۶۵ سال که یک بار به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند بیشتر از همتایان جوان خود احتمال ابتلای دوباره را دارند.

نتایج این تحقیق در مجله تخصصی" لانست" منتشر شده است.

دویچه وله در گزارشی در این باره آورده است:متخصصان دانمارکی برای این مطالعه داده های فراوانی را تجزیه و تحلیل کرده اند که در قالب یک برنامه استراتژی تست کرونا در موج اول و دوم شیوع این ویروس در سطح ملی جمع آوری شده است. بیش از چهار میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ در دانمارک تست مجانی پی سی آر انجام داده اند. نتایج این آزمایش ها به محققان دانمارکی کمک کرده تا بتوانند این مطالعه را انجام دهند.

طبق نتایج این تحقیق، به طور متوسط ۶۵ درصد کسانی که نتیجه آزمایش شان در موج اول شیوع کرونا مثبت بوده، در موج دوم نیز تست مثبت داشته اند.

یکی از نویسندگان این تحقیق نیز می گوید:هنوز معلوم نشده که ایمنی طبیعی بدن در برابر ویروس SARS- CoV- ۲ تا چه مدت پایدار خواهد بود. اما این احتمال وجود دارد که این ایمنی حدود شش ماه دوام داشته باشد. به گفته او در این مطالعه به موردی برخورد نشده که فردی در عرض شش ماه دو بار به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شود.

این در حالیست که پیشتر گفته شده بود که ایمنی در برابر ویروس کرونا می تواند تا سال ها دوام داشته باشد.

به اعتقاد پژوهشگران در این مطالعه، مقررات و محدودیت های کرونایی مانند حفظ فاصله از طرف کسانی هم که یک بار به کرونا مبتلا شده اند باید رعایت شود. بالاخص درباره افراد سالمند نمی توان به ایمنی طبیعی بدن اطمینان کرد.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش