سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۵:۲۶ - ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۷۳۲
حوزه بهداشت و رفاه

اوضاع تهران بسیار وخیم است

دکتر محرز: عوارض شدید واکسن کرونای روسی در برخی از ایرانی ها/موج چهارم کرونا شروع شد

مصونیت جمعی علیه کووید 19,دریافت واکسن کرونا
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر این که برای ایجاد مصونیت جمعی علیه کووید ۱۹ باید بیش از ۷۰ درصد مردم واکسن کرونا دریافت کنند، تصریح کرد: سرعت واردات واکسن کرونا به ایران به کندی پیش می رود و با ادامه این شرایط، بازهم روند تامین واکسن ذره ذره خواهد بود.

حاد شدن مجدد وضعیت همه گیری کرونا در ترکیه در حالی در کشور همسایه ایران رخ داده است که این کشور از جمله پیشتازان واکسیناسیون عمومی علیه کرونا محسوب می شود و براساس آخرین آمارهای دولتی ترکیه، تا کنون بیش از ۱۰ درصد مردم ترکیه یک دوز از واکسن کرونا را دریافت کرده اند و حداقل هشت درصد آنها نیز به طور کامل علیه کووید ۱۹ واکسینه شده اند.

بنابراین بروز موج تازه ای از شیوع کرونا در ترکیه نه تنها مردم این کشور را نگران کرده، بلکه نگرانی هایی را نیز در خصوص رابطه میان واکسیناسیون عمومی علیه کووید ۱۹ و عادی شدن شرایط کرونا در افکار عمومی ایران و سایر نقاط جهان به وجود آورده است. البته طبق آخرین پیگیری های رکنا از کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تحلیل رابطه میان این دو موضوع باید به نوع واکسن استفاده شده در هر کشور نیز توجه کرد و بد نیست بدانید که دولت ترکیه برای واکسیناسیون عمومی مردم خود غالبا از واکسن چینی سینواک استفاده کرده است.

چرا وضع ترکیه قرمز شد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، روز گذشته با اعلام تازه ترین وضعیت رنگ بندی استان های ترکیه از نظر میزان همه گیری کرونا، شاهد قرمز شدن ۵۸ مرکز استان از میان ۸۱ استان این کشور و رسیدن تعداد جان باختگان کرونایی ۲۴ ساعته ترکیه به ۱۵۴ نفر بودیم. در این شرایط براساس اعلام وزارت بهداشت این کشور، دیروز بیش از ۳۲ هزار و ۴۰۰ نفر در ترکیه به ویروس کرونا مبتلا شدند و با این رقم، رکورد تعداد مبتلایان روزانه به کرونا در همسایه شمال غربی ایران شکسته شد.

در این میان البته باید توجه داشت که تا دو هفته پیش تعداد استان های قرمز و نارنجی در ترکیه بسیار اندک بود و عادی پنداشته شدن وضعیت همه گیری کرونا در این کشور منجر شد بسیاری از مردم ترکیه دست از رعایت پروتکل های بهداشتی بردارند و همین مساله نیز اکنون بار دیگر این کشور را در معرض موج تازه ای از شیوع کرونا قرار داده و دولت ترکیه را ناچار کرده است تا مجددا محدودیت های سختگیرانه ای نظیر منع تردد در روزهای تعطیل و ممنوعیت تردد شبانه در روزهای غیرتعطیل را در استان های قرمز ترکیه به اجرا در آورد.

۷۰ درصد افراد بالای ۱۶ سال باید واکسینه شوند

موج تازه شیوع کرونا در ترکیه این سوال را در ذهن بسیاری از مردم ایجاد کرده است که آیا با وجود پیشتاز بودن یک کشور در واکسیناسیون عمومی علیه کرونا بازهم احتمال بروز پیک های تازه ای از شیوع کووید ۱۹ در آن وجود دارد یا خیر؟ این سوال را با دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در میان گذاشتیم و او در پاسخ به رکنا گفت: اصولا شیوع کرونا در هر کشوری، وقتی به میزان قابل قبولی کنترل می شود که بیش از ۷۰ درصد مردم آن کشور بخصوص افراد بالای ۱۶ سال علیه این ویروس واکسینه شده باشند و تنها با رسیدن به این رقم، کشورها می توانند به برداشتن محدودیت ها فکر کنند.

بی خیالی نسبت به پروتکل ها عامل قرمز شدن ترکیه

وی با اشاره به قرمز شدن وضعیت همه گیری کرونا در بیشتر استان های ترکیه ادامه داد: در کشور ترکیه نیز هنوز عمده جوان ها و میانسال ها واکسن نزده اند و به همین خاطر، طبیعی است که در این کشور با برداشته شدن محدودیت ها و رعایت نشدن پروتکل ها از سوی مردم، وضعیت شیوع کرونا در بسیاری از استان های آن قرمز شده است.

این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: اصولا در همه کشورها وقتی بخش قابل توجهی از مردم علیه ویروس کرونا واکسینه نشده باشند، به محض کاهش محدودیت ها و بی توجهی به دستورالعمل ها، این امکان وجود دارد که پیک تازه ای از کرونا در هر کشوری بروز پیدا کند و اکنون ترکیه نیز درگیر همین مشکل شده است.

مصون نماندن آمریکا و اروپا از موج جدید کرونا با وجود آغاز واکسیناسیون

ترکیه در جمع کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا قرار ندارد و با این وجود توانسته است نزدیک ۱۰ درصد از مردم خود را با کمک واکسن چینی سینواک علیه کووید ۱۹ واکسینه کند. اما در اتحادیه اروپا نیز که چند کشور آن موفق به تولید واکسن کرونا شده اند، وضع همه گیری کرونا بازهم نامطلوب است، به نحوی که اخیرا موج سوم شیوع کرونا در فرانسه آغاز شده و در پایتخت اتریش هم اعمال محدودیت های کرونایی همچنان ادامه دارد و همچنین برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا و آلمان، تدابیر سختگیرانه ای را در مقابل ورود مسافران از کشورهای مختلف اروپایی اعمال کرده اند.

مصونیت جمعی علیه کووید 19,دریافت واکسن کرونا

اکثر اروپایی ها واکسن کرونا دریافت نکردند

محرز ضمن اشاره به همین موضوع گفت: اکنون در بیشتر کشورهای اروپایی بخش زیادی از مردم واکسن کرونا نزده‌اند و میزان واکسیناسیون صرفا در بعضی کشورهای کوچکتر اروپای شرقی که جمعیت کمتری دارند به حد نسبتا مطلوبی رسیده است. بنابراین در این کشورها هم به محض این که اندکی از اعمال محدودیت ها کاسته می شود، احتمال بروز موج تازه ای از کرونا وجود دارد.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آخرین وضعیت واکسیناسیون در انگلستان نیز توضیح داد: انگلیس از جمله معدود کشورهایی است که سطح واکسیناسیون در آن به حد نسبتا مطلوبی رسیده است. البته در این کشور تا کنون تعداد بسیار زیادی از مردم به کرونا مبتلا شده اند و اوضاع وحشتناکی که در ماه های گذشته برای این کشور پیش آمد، اکنون باعث شده است که بسیاری از اهالی آن هنوز دارای مصونیت باشند و دولت این کشور توانسته است بخش زیادی از محدودیت های کرونایی را کاهش دهد.

این متخصص بیماری های عفونی با بیان این که در آمریکا هم با وجود واکسیناسیون نسبتا وسیع هنوز احتمال بروز موج های تازه ای از همه گیری کرونا وجود دارد، عنوان کرد: اکنون در برخی ایالت های آمریکا از جمله نیویورک موج تازه ای از شیوع کرونا آغاز شده است؛ چراکه در آمریکا هنوز اغلب مردم واکسن نزده اند و در این کشور نیز تا وقتی حداقل ۷۰ درصد مردم علیه کرونا واکسینه نشوند، نمی توان گفت که شرایط مطلوبی برقرار شده است.

افزایش احتمال بروز موج تازه کووید ۱۹ با تشدید شیوع کرونای انگلیسی

اکنون جهش شایع کرونا در جهان نوع انگلیسی آن است که با وجود این که واکسن کرونا علیه این جهش خاص نیز مصونیت ایجاد می کند، اما همچنان شیوع کرونای انگلیسی در بسیاری از کشورها، آن ها را در معرض احتمال بروز موج های تازه ای از همه گیری قرار داده است. ریشه این مساله نیز به بیشتر بودن میزان انتقال جهش انگلیسی کرونا نسبت به نوع چینی آن بازمی گردد و بنابراین در تمام دنیا، افرادی که علیه کرونا واکسینه نشده اند، به سرعت می توانند این ویروس را منتقل کنند.

این نکته ای است که محرز نیز روی آن دست گذاشت و تاکید کرد: با توجه به قدرت بالای انتقال کرونای انگلیسی، تا زمانی که بیش از ۷۰ درصد از افراد یک جامعه واکسن کرونا دریافت نکنند، این احتمال وجود خواهد داشت که با عادی شدن شرایط محدودیت ها و رعایت پروتکل ها، مجددا کرونا پیک تازه ای بزند.

وی در رابطه با زمان ایجاد مصونیت در افرادی که واکسن کرونا دریافت می کنند هم توضیح داد: براساس آخرین مطالعات انجام شده در آمریکا به عنوان یکی از اولین کشورهایی که واکسیناسیون عمومی علیه کرونا را آغاز کرد، کسانی که بیش از شش ماه واکسن کرونا زده اند، هنوز در برابر این ویروس مصونیت دارند.

روند کند تامین واکسن کرونا در ایران تا زمان تولید انبوه واکسن ایرانی

محرز که خود سرپرست تیم تحقیقاتی نخستین واکسن ایرانی کرونا یعنی «کوو ایران برکت» است، با تاکید بر این که تا زمانی که واکسن ایرانی کرونا به تولید انبوه نرسد، تامین واکسن در کشورمان به کندی پیش خواهد رفت، گفت: وقتی قرار باشد ما واکسن کرونا را از سایر کشورها تهیه کنیم، قطعا نمی توانیم نیاز کشور را به سرعت تامین کنیم؛ چراکه اکنون همه کشورهای تولیدکننده، به واکسن های خود نیاز دارند و بخش کمی از واکسن های تولیدی شان را در اختیار سایر کشورها قرار می دهند.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه تصریح کرد: بنابراین انتظار می رود که سرعت واردات واکسن کرونا به ایران به کندی پیش رود و با ادامه این شرایط، بازهم روند تامین این واکسن، ذره ذره خواهد بود. بخصوص که ما به علت تحریم نمی توانیم تعداد زیادی واکسن سفارش دهیم و مشکلات بانکی و مالی نیز به این موضوع دامن می زند.

واکسن روسی هم در برخی افراد عوارض شدیدی ایجاد کرده

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واکسن های وارداتی کرونا به ایران نیز توضیح داد: تا کنون مقدار کمی واکسن از کشورهای چین و روسیه وارد کشور شده است که در این میان، واکسن روسی هم در برخی افراد عوارض شدیدی ایجاد کرده که البته در بسیاری از افراد این عوارض برطرف شده، اما در برخی افراد هم هنوز عوارض ناشی از دریافت واکسن روسی کرونا وجود دارد.

سرپرست تیم تحقیقاتی واکسن ایرانی کرونا در خصوص آخرین وضعیت واکسن «کوو ایران برکت» هم عنوان کرد: خوشبختانه این واکسن تا کنون هیچ عارضه ای نداشته و نتیجه آن مطلوب بوده است، البته هنوز زمان به قدری کافی نگذشته است که بتوانیم این واکسن را کاملا مطلوب توصیف کنیم، اما تا این لحظه شرایط برای واکسن ایرانی کرونا خیلی خوب پیش رفته و به نظر می آید این واکسن هم موثر و هم بی خطر است.

معضل جهانی کمبود واکسن کرونا

محرز در بخش دیگری از صحبت هایش چند برابر بودن تقاضا برای دریافت واکسن کرونا نسبت به میزان تولید آن را معضلی جهانی دانست و عنوان کرد: مشکل اصلی واکسیسناسیون عمومی علیه کرونا در سطح جهان این است که تقاضا برای دریافت این واکسن بسیار بیشتر از میزان تولید است و بالتبع تا زمانی که بخش زیادی از مردم هر کشوری واکسینه نشوند، احتمال بروز پیک های بعدی کرونا در هر کشوری وجود دارد.

این متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: کشور ترکیه نیز با توجه به این که تولیدکننده واکسن کرونا نیست و باید از کشورهای دیگر واکسن های مورد نیاز خود را تهیه کند، دچار مشکلات ناشی از کمبود جهانی واکسن با توجه به تقاضای زیاد آن شده است. ضمن این که اکنون کشورهای اروپایی هم در تامین این واکسن برای همه مردم خود درمانده اند، زیرا به طور مثال، همین واکسن آسترازنکا نیز که در اروپا تهیه می شود، با سرعت کمی وارد بازار می شود.

وی در پایان تاکید کرد: بنابراین تا زمانی که واکسیناسیون علیه کرونا در هر کشوری در سطح مطلوبی انجام نشود، پیک های جدید کرونا در آن کشور بروز پیدا خواهد کرد، مگر این که محدودیت های شدید کرونایی در کشورهای مختلف اعمال شود که البته این مساله به اقتصاد کشورها ضربه می زند و بنابراین هیچ کشوری نمی تواند به مدت طولانی محدودیت های سختگیرانه را اعمال کند.

در مجموع نیز از صحبت های این عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابه با کرونا این طور برمی آید که در سال ۱۴۰۰ با وجود این که همه ما امید داریم واکسیناسیون عمومی علیه کرونا هرچه زودتر در کشورمان آغاز شود، اما بازهم شاهد پیک های بعدی کرونا خواهیم بود.

البته مینو محرز معتقد است که اگر ایران واکسن کرونای داخلی یا خارجی را به اندازه کافی در اختیار داشته باشد، با توجه به تجربه واکسیناسیون عمومی سریع در ایران و امکانات مطلوب کشور در این زمینه، در صورت تامین هرچه سریع تر واکسن کرونا، با سرعت می توانیم عموم مردم کشور را علیه این بیماری واکسینه کنیم.

موج چهارم کرونا شروع شد

همچنین مینو محرز درباره علت افزایش موارد ابتلا به کرونا گفت : علت افزایش کرونا سفرهاست، البته پیش از عید به دلیل تجمعات برای خریدها و شرکت در چهارشنبه سوری افزایشی مشاهده شد.

درحال حاضر کرونا اوج گرفته و بیماران در بیمارستان‌های دولتی و بخش های خصوصی زیاد شدند.

موج چهارم شروع شده، رنگ وضعیت تمام ایران تغییر کرده و اوضاع تهران بسیار وخیم است.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
شما‌چه‌واکسنی‌زدید‌ایرانی‌یا‌امریکایی‌فطعا‌روسبه‌وچینی‌نزید‌ فقط‌ناامید‌میکنید‌مردم‌بسط‌خسته‌شدیم‌یک‌بار‌بمیریم‌بهتر‌از‌هر‌روز‌مردن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش