جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۱۲ - ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۶۰۹
حوزه بهداشت و رفاه

وضعیت کرونا در کشور از 'قرمز' هم فراتر خواهد رفت / اورژانس بیمارستان دزفول مانند میدان جنگ شده است

افزایش ابتلا به کرونا در ایران,کرونا در دزفول
معاون کل وزارت بهداشت ضمن تشریح روند فعلی گردش ویروس کرونا در کشور، بر لزوم اطلاع رسانی گسترده به منظور انتقال مفاهیم پیشگیری از کرونا با بیانی مردمی، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در پویش ملی اطلاع رسانی مقابله با کرونا، گفت: سلامت موضوعی چند وجهی و مرتبط با سایر مسائل اجتماعی است و سلامت مردم از تمام منظرها بیش از ۸۰ درصد وابسته به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است که خارج از حوزه بهداشت و درمان رخ می‌دهد؛ مثل میزان درآمد ملی آن کشور، توزیع عادلانه درآمد، اشتغال مردم، بهره مندی از مسکن و تفریح مناسب، اعتیاد، طلاق و... همگی در سلامت موثر است و بی راهه است که فکر کنیم همه مسائل بهداشت و درمان کشور را  با مدیکالیزیشن و پزشکی می‌توان رفع کرد. هر حوزه باید کار خود را انجام دهد و ثابت شده که افزایش سرانه درآمدی هر کشوری یا افزایش سواد عمومی هر کشوری رابطه مستقیمی با افزایش طول عمر، کیفیت زندگی و عدم بیماری افراد جامعه دارد.

وی افزود: در دوره کرونا این موضوع تشدید شد، هیچ کشوری آمادگی مقابله با کرونا نداشت و انسجام مدیریتی، دسترسی به منابع، سرمایه اجتماعی و میزان اعتماد اجتماعی بین مردم و مردم با دولت تعیین کننده اصلی در موفقیت مدیریت کرونا بود؛ به طوری که اکنون مدیریت مقابله با کرونا و میزان موفقیت در آن و کاهش اثرات منفی آن به عنوان یک سنجش اصلی کارآیی حکومت و میزان توسعه اجتماعی کشورها است. 

حریرچی ادامه داد: در این بین سازمان‌هایی که توانستند در شرایطی که مردم ایران و جهان دچار مشکل شدند و سخت ترین دوران  ۱۰۰ سال اخیر خود را گذراندند ایفای نقش سازمان‌ها در این شرایط مشکل مهم است.  بعد از دو سال پیاپی رشد منفی اقتصادی، وارد بحران کرونا شدیم آنهم در شرایطی که در اوج تحریم‌ها بودیم، رشد اقتصادی منفی داشتیم، تورم، مشکلات ناشی از کاهش اشتغال و... را تجربه کردیم. به تعبیری شنای با دست و پای بسته و با چشمان بسته انجام دادیم. در این شرایط سخت که ۳ سال پی در پی شرایط اقتصادی خوبی نداشتیم در مواجهه با کرونا نقش سازمان‌ها در حمایت از مردم بسیار ضروری است و نه تنها وزارت بهداشت از پس آن بر نمی‌آید بلکه کل دولت و نظام هم بر نمی‌آید و باید مردم و سازمان‌های بزرگ و خیریه‌ها هم کمک کنند. اینکار هم نقش اجتماعی سازمان‌ها را نشان می‌دهد و هم می‌تواند وسیله‌ای برای تبلیغ آنها باشد.

حریرچی تاکید کرد: الان در اکثر ایالت‌های آمریکا ۷۰ درصد بیمارستان‌ها توسط سازمان‌ها و افرادی ایجاد شده است که غیر انتفاعی هستند و افراد از منابع خود بیمارستان تاسیس کردند و این موضوع برای دانشگاه‌ها هم برقرار است. ما در این راه از حمایت همراهان پویش ملی کرونا بهره مند بودیم و دستبوس همراهان خود هستیم و در ادامه راه هم نیاز به این همراهی داریم.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به بروز موج چهارم کرونا، اظهار کرد: وضعیت احتمالا از وضعیت فعلی هم بدتر شود و در شرایطی هستیم که وزیر بهداشت هم می‌گویند وضعیت از قرمز هم فراتر خواهد رفت و ممکن است آن پاییز و آبان سیاه را که مرگ و میر تا حدود ۵۰۰ نفر افزایش یافت را تجربه کنیم و این در حالی است که ما در قبال کوچک ترین آسیب به مردم مسئولیم و اکنون با جان انسان‌هایی سر و کار داریم که هر کدام عزیز یک خانواده هستند.

وی افزود: این موضوع نیازمند متقاعدسازی مردم است. ما در لایه‌هایی از مردم موفق بودیم ولی لایه‌هایی از مردم یا به دلیل نیاز اقتصادی یا به دلیل مشکل ایجاد باور عملکرد مناسب نتوانستیم کاری کنیم. در شرایطی که در شش ماهه دوم سال ۹۹ حدود ۲۵ درصد کشور که در حوزه مدارس و دانشگاه‌ها هستند با جمعیت ۱۶ میلیونی دانش‌آموزان و حدود ۴ میلیونی دانشجویان تعطیل فیزیکی بودند و منع رفت و آمد ساعت ۹ شب تا ۴ صبح، محدودیت سفر و... داشتیم ولی میزان کاهش تردد مردم فقط  ۴ الی ۱۰ درصد نسبت به شرایط قبل از کرونا کاهش یافته است. یعنی اگر مردم از سفر منع شدند به جای آن به کوه یا منازل هم رفتند.  اگر ۳۰ تا ۳۵ درصد بسیار خوب رعایت می‌کنند اما برخی  حتی نسبت به قبل هم بدتر رفتار می‌کنند.

حریرچی افزود: درخواست شفاف ما این است که با کمک شما همیاران عملیات اطلاع رسانی را با بیانی مردمی مفاهیم پیشگیری از کرونا را انتقال دهیم. اطلاع رسانی باید در سطح گسترده‌تر انجام شود و این کار پویش ملی اطلاع رسانی برای غلبه بر کرونا در سراسر کشور اجرا خواهد شد. از شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی مس ایران، سازمان منطقه آزاد قشم و کیش،  شرکت فولاد هرمزگان و... تشکر می‌کنم و از سایر شرکت‌ها هم می‌خواهم برای مسئولیت اجتماعی خود در این مسیر از ما حمایت کنند تا گام های بلندی برای اطلاع رسانی مردم انجام دهیم. با اقداماتی که در این مدت انجام دهید در پسا کرونا ارزش افزوده بیشتری کسب خواهید کرد و از تبلیغات مستقیم هم موثرتر خواهد بود.

اورژانس بیمارستان دزفول مانند میدان جنگ شده است

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به آخرین وضعیت بستری بیماران در بیمارستان گنجویان گفت: هر چند شدت کشندگی ویروس جدید بیشتر نشده اما تعداد مبتلایان بیشتر است به گونه‌ای که اکنون اورژانس بیمارستان، مانند میدان جنگ است و در همه اتاق‌ها، راهروها و هر گوشه‌ای از بیمارستان یک بیمار مبتلا به کرونا وجود دارد. 

افزایش ابتلا به کرونا در ایران,کرونا در دزفول

دکتر امیر ماندگار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ادامه روند افزایش مراجعات به مراکز بهداشتی و درمانی اظهار کرد: روزانه ۳۰ تا ۴۰ مورد مثبت قطعی در بیمارستان گنجویان دزفول بستری هستند و اگر روند بیماری این گونه ادامه یابد، بیماران تلنبار می‌شوند و معاونت درمان باید تمهیدات دیگری برای بستری بیماران بیاندیشد.

وی با اشاره به اعمال محدودیت‌های ۱۰ روزه، افزود: امیدواریم اجرای این محدودیت‌ها به خوبی انجام و منجر به کاهش آمار بیماران شود، در غیر این صورت باید از آخرین امکاناتی که در دست داریم استفاده کنیم.

ماندگار گفت: اگر به اتفاقاتی که در دو هفته پیش روی رخ داد توجه کنیم، مشخص می‌شود که چرا موارد بیماری افزایش یافته است؛ در تعطیلات نوروز هر کسی هر جایی که دلش خواست رفت و دید و بازدیدها انجام شد و هیچ محدودیتی اعمال نشد و اکنون داریم چوب این کارها را می‌خوریم.

وی تصریح کرد: سرعت شیوع ویروس جهش‌یافته جدید بسیار زیاد است و می‌بینیم تمام کسانی که در یک مهمانی شرکت کرده‌اند، مبتلا شده‌اند بنابراین باید مردم به فکر خود باشند و پروتکل‌های بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و تا حد امکان از دو ماسک استفاده شود.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: هر چند در حال حاضر مرگ و میر بیماران نسبت به پیک قبلی کمتر است اما هر چه میزان ابتلا بیشتر باشد میزان مرگ و میر بیشتر می‌شود.

وی گفت: هر چند شدت کشندگی ویروس جدید بیشتر نشده اما تعداد مبتلایان بیشتر است به گونه‌ای که اکنون اورژانس بیمارستان، مانند میدان جنگ است و در همه اتاق‌ها، راهروها و هر گوشه‌ای از بیمارستان یک بیمار مبتلا به کرونا وجود دارد.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش