جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
۲۱:۳۲ - ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۰۶
حوزه بهداشت و رفاه

حریرچی: ۴۲ هزار و ۵۰۰ بیمار کرونایی قرنطینه را شکستند؛ این افراد مانند تروریست انتحاری هستند

ایرج حریرچی,معاون وزیر بهداشت
ایرج حریرچی، معاون‌کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد روز گذشته ۴۲ هزار و ۵۹۸ نفر از هم‌وطنانی که در کشور تست مثبت کرونا بوده‌اند، از اصول قرنطینه تخطی کرده و قرنطینه را نقض کرده‌اند، نام این‌ها را می‌توان تروریست انتحاری نهاد، زیرا علاوه بر این‌که با عدم استراحت، جان خود را به خود خطر می‌اندازند، موجب انتقال این ویروس به سایر هم‌وطنان نیز می‌شوند که طبق مادهٔ ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، تهدید سلامت مردم جرم بوده و مستحق مجازات است.

به گزارش فارس، "ایرج حریرچی" معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسهٔ ستاد پيش‌گيري و مقابله با کرونای استان قزوین که عصر امروز در محل محوطهٔ استانداری قزوین برگزار شد، گفت: استان قزوین با توجه به خصوصیات جغرافیایی و تراکم جمعیتی و ترددهای آن، جزء استان هایی است که در این پیک به لحاظ تعداد بیماران از متوسط کشوری بالاتر است.

وی افزود:طبق گزارش های واصله، تصمیماتی که در سطح استان در رابطه با مقابله با این ویروس اتخاذ شده، مناسب بوده و قزوین جزء استان های موفق و نمونه است که با تعطیلی هایی که برای مشاغل مختلف در نظر گرفته، در کاهش زنجیرهٔ انتقال به موفقیت های قابل توجهی رسیده است.

این مسؤول در ادامه گفت: بهترین راه مقابله با بیماری کرونا (corona) که یکی از مهم ترین مشکلات جوامع بشری است، برگزیدن راه حل های جامع و همه نگر برای مقابله با این ویروس است؛ با توجه به این موضوع، بهترین راه مقابلهٔ موفقیت آمیز با این ویروس، تلاش در عدم ابتلا و قطع زنجیرهٔ انتقال ویروس از طریق قرنطینهٔ مبتلایان است، زیرا باتوجه به جهش های مداوم این ویروس، حتی واکسیناسیون موفق هم راه مقابله با این ویروس نیست، بنابراین مسؤولین نیازمند کمک و همراهی مردم جهت مقابله با کرونا هستند، زیرا هیچ وزارت بهداشتی نمی تواند بدون کمک قوهٔ مجریه، قوهٔ قضائیه و قوهٔ مقننه در مقابله با این ویروس موفق باشد.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کم هزینه ترین و یکی از مؤثرترین راه‌های قطع زنجیرهٔ انتقال و مقابله با کرونا، قرنطینهٔ مبتلایان و اطرافیان آنان است که متأسفانه در این زمینه عملکرد مطلوبی در کشور نداشته ایم.

او تأکید کرد: آمارها نشان می دهد روز گذشته ۴۲ هزار و ۵۹۸ نفر از هم وطنانی که در کشور تست مثبت کرونا بوده اند، از اصول قرنطینه تخطی کرده و قرنطینه را نقض کرده اند، نام این ها را می توان تروریست انتحاری نهاد، زیرا علاوه بر این که با عدم استراحت، جان خود را بخود خطر می اندازند، موجب انتقال این ویروس به سایر هم وطنان نیز میشوند که طبق مادهٔ ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، تهدید سلامت مردم جرم بوده و مستحق مجازات است.

حریرچی اعلام کرد: متأسفانه در رابطه با بحث قرنطینه (Quarantine)، در حوزه های فرهنگی و نظارتی دچار مشکلات عدیده ای هستیم، بنابراین لازم است یکی از اقدامات اصلی ما در شرایط فعلی ایزوله و قرنطینهٔ مبتلایان باشد، زیرا ابعاد موج چهارم کرونا از موج های دیگر شدیدتر بوده و ممکن است آمار مرگ و میر آن نسبت به پیک های دیگر بیشتر باشد.

این مسؤول اظهار‌کرد: کمک های مؤمنانه در سطح کشور باید همچنان ادامه دار باشد و کمک های مؤمنانه به مبتلایان نیازمند بیش از سایر مردم باشد تا این عزیزان برای تأمین نیازهای اولیهٔ خود ناچار به نقض قرنطینه نباشند.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد :امروز تهیه و تأمین تست کرونا، واجب تر از هر پروژهٔ عمرانی غیرضروری در کشور است، زیرا انجام تست موجب شناسایی بیشتر مبتلایان و رعایت بیشتر پروتکل های فردی و اجتماعی می شود.

او گفت: میزان انجام تست های کرونا در کشور باید افزایش یابد، تست مطلوب و هدفمند این است که کمتر از ۵ درصد آن ها مثبت باشد، زیرا زمانی که ۱۰ یا ۲۰ درصد تست ها مثبت میشوند به معنای این است که میزان تست ها کم است.

حریرچی در ادامه اظهار‌کرد: بزرگترین وظیفهٔ دینی، اجتماعی و ملی مسؤولین در حال حاضر مقابله با کرونا است و لازم است همهٔ دستگاه ها و نیز هم وطنان عزیز دست در دست هم تلاش کنیم با انسجام، هماهنگی و همدلی بتوانیم با این ویروس مقابله کنیم.

وی اعلام‌کرد: متأسفانه علی رغم تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و نیز علی رغم تعطیلی بسیاری از صنوف، میزان تردد مردم در جامعه کاهش قابل ملاحظه ای نداشته است، برای مثال میزان ترددها در ۶ ماه اخیر، تنها ۴ الی ۱۰ درصد کاهش یافته است، بنابراین لازم است به هر نحو ممکن ترددهای اجتماعی کاهش یابد، زیرا ویروس انگلیسی به گونه ای است که به صورت ناگهانی تشدید خواهد شد، بنابراین اگر مبتلایان از همان ابتدا شروع به استراحت کنند بسیار در روند درمان مؤثر خواهد بود.

این مسؤول افزود: مراقبت و درمان در منزل که در استان قزوین بعنوان استان پایلوت اجرا شد و سایر استان ها نیز باید از آن الگوبرداری کنند، موفقیت های خوبی داشته است و باید گسترش داده شود؛ هر چقدر بیماران کمتر در بیمارستان ها بستری شوند بهتر است، البته بیمارستان ها با تمام قوا در خدمت بیماران هستند.

حریرچی عنوان کرد: از بیمارستان های خصوصی در کشور و هم چنین در استان قزوین گلایه داریم، زیرا مطابق ظرفیتی که دارند باید پای کار باشند و کماکان سهم تخت های خصوصی در رابطه با مبتلایان کرونایی پائین است و باید بالا برود، در این هنگام که زمان بروز سختی در جامعه است به داد مردم برسند و اکنون هنگامی است که نباید به فکر کسب درآمد و درآمدزایی باشیم، بلکه باید به فکر این باشیم که از همهٔ ظرفیت ها استفاده کنیم تا مشکلات موجود در حوزهٔ کرونا مرتفع شود.

ایرج حریرچی,معاون وزیر بهداشت

او گفت: سرعت واکسیناسیون نیز یکی از عوامل بسیار مهم است که حتی به اندازهٔ چند ساعت نیز نباید آنرا به تعویق بیندازیم و هر واکسنی را که مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است و اکنون در دسترس است، باید به اقشار در معرض خطر و ابتلا تزریق کنیم و شایعات و اغراق ها در این زمینه را نیز کنار بگذاریم.

حریرچی اظهار کرد: واکسن بر اساس جمعیت بالای ۷۵ سال در استان ها، بیماران صعب العلاج ثبت شدهٔ استان ها و جمعیت بهداشت و درمان استان ها توزیع می شود، هر روز که واکسن زودتر تزریق شود زنجیرهٔ انتقال زودتر کاهش پیدا می کند.

این مسؤول در پایان گفت: پس از فاز نخست واکسیناسیون که گروه بهداشت و درمان و افرادی که در مراکز نگه داری سالمندان و جانبازان بودند، گروه دوم واکسیناسیون که در هفتهٔ اول و دوم اردیبهشت انجام می شود شامل گروه‌های سنی از بالاترین ردهٔ سنی و سپس افراد ۱۵ الی ۶۴ سالهٔ دارای بیماری زمینه ای است.

معاون وزیر بهداشت افزود: باید به این موضوع نیز توجه داشت که اگر بیماری در بخش آی سی یو وارد شد و نیاز به لوله تنفسی پیدا کرد، احتمال نجات او کم تر از ۲ درصد است.

گرفتن تست کرونا باید در دستور کار جدی قرار گیرد

حریرچی با بیان این که گرفتن تست کرونا باید در دستور کار جدی قرار گیرد، گفت: باتوجه به موج چهار فراگیری این ویروس و شناسایی افراد مبتلا به آن جهت قرنطینه کردن و جلوگیری از ارتباط با سایر افراد، انجام تست فراگیر باید به طور جدی پیگیری شود.

وی به قرنطینه شدن مبتلایان به این بیماری نیز تاکید کرد و گفت:براساس آمار، علت ۴۲ هزار و ۵۹۸ نفری که تست مثبت آن ها ثبت شده، تخلف از مرحله قرنطینه داشته اند.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان این که هر واکسنی که به تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برسد، قابل استفاده خواهد بود، تأکید کرد: افراد نباید به سخنان بی اساس و پایه ای که در این رابطه صورت ميگیرد توجه داشته باشند.

او سرعت در تزریق واکسن را بسیار مهم دانست و تصریح کرد :در خصوص تزریق واکسن کرونا باید گفت که از هر ۱۰۰ نفر، ۱۶ نفر دچار اختلالات انعقادی می شوند.

وی قزوین را یکی از استان هایی دانست که آمار مبتلایان به این ویروس در آن بالاتر از متوسط کشوری بوده و اضافه کرد: خوشبختانه با تصمیمات اخذ شده و اقدامات موثری که در حوزه محدودیت های ترددی از سوی ستاد مقابله با کرونا استان اعمال شده موفقیت های مناسبی را کسب کرده اند.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش