دکتر جعفر صادق تبریزی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص ادامه روند واکسیناسیون کرونا در گروههای سنی بالای ۷۰ سال، گفت: برای افرادی که از طریق سامانه salamat.gov.ir اقدام به ثبت نام کردند و در نوبت اول تزریق واکسن هستند و همچنین برای افرادی که منتظر دریافت دُز دوم واکسن هستند، پیامک ارسال میشود؛ بنابراین پیش از دریافت پیامک به مراکز بهداشتی که کار تزریق واکسن را انجام میدهند، مراجعه نکنند.
وی با اشاره به تسهیل واردات واکسن کرونا، اظهار کرد: توزیع یک میلیون دُز واکسن وارداتی کرونا از دیروز آغاز شده است و نیمی از آن روز گذشته و نیم دیگر آن امروز توزیع میشود و ان شاءلله طی روزهای آتی هم قرار است یک میلیون دُز دیگر واکسن کرونا هم به کشور وارد شود. بنابراین احتمالا به زودی گروه سنی دیگری را برای دریافت واکسن اعلام کنیم ولی فعلا در حال تزریق واکسن به گروه سنی ۷۰ سال به بالا و لکهگیری افراد جامانده هستیم.
رییس شبکه بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: افرادی که در این مقطع مشمول دریافت واکسن هستند ( فقط ۷۰ سال به بالا) و ثبت نام نکردند به سایت salamat.gov.ir مراجعه کرده و اقدام به ثبت نام کنند تا پیامک نوبت دهی واکسن برایشان ارسال شود. نوبتهای گروه سنی بالای ۷۰ سال و افراد جامانده محفوظ است و با ثبت نام در سامانه میتوانند واکسن دریافت کنند.
وی افزود: هر زمان که پارت بعدی واکسن در اختیارمان قرار گیرد گروههای سنی دیگر (۶۵ سال به بالا) هم وارد واکسیناسیون خواهند شد.
آخرین وضعیت تست بالینی واکسن «کووپارس» /تزریق واکسن به بیمارانی دیابتی و فشارخونی
سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» انستیتو رازی آخرین خبرها از انجام فاز دوم مطالعه کارآزمایی بالینی این واکسن را تشریح کرد.
دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» از ششم خرداد ماه آغاز شده است، گفت: مرحله دوم کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس با ۵۰۰ داوطلب در ۲ گروه ۲۵۰ نفره در حال انجام است و تاکنون حدود ۳۰۰ نفر واکسن نوبت اول را دریافت کردند و حدود ۱۵ نفر نیز دُز دوم را دریافت کردند و امیدواریم طی دو هفته آینده تزریق به تمام ۵۰۰ نفر انجام شود.
وی افزود: خوشبختانه مانند فاز اول کارآزمایی بالینی عارضه خاصی که سبب بروز مشکل در مطالعه شود نداریم و از نظر ایمنیزایی هم در روز سی و پنجم پس از تزریق دُز اول در فاز دوم نتایج را برای سازمان غذا و دارو ارسال خواهیم کرد. درواقع میتوان گفت نتایج از ۱۴ روز بعد از تزریق دُز دوم واکسن به ۱۵۰ داوطلب به سازمان غذا و دارو ارسال میشود تا بتوانیم مجوز ورود به فاز سوم را اخذ کنیم.
فلاح ادامه داد: آنالیز ما بر اساس تزریق دُز دوم است؛ زیرا ایمنی لازم را بعد از نوبت دوم تزریق داریم و دُز سوم که استنشاقی است برای کاهش ریسک انتقال ویروس است و ایمنی مدنظر پس از ۱۴ روز بعد از تزریق دُز دوم ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه در این فاز از مطالعه قرار بود تا واکسن به افراد دارای بیماریهایی نظیر دیابت کنترل شده یا مبتلایان به فشارخون بالای کنترل شده هم تزریق شود، اظهار کرد: این دسته از افراد نیز مانند سایر داوطلبین تحت تزریق قرار گرفتند و تاکنون مشکل خاصی در آنها مشاهده نشده است. از طرفی در این مرحله تا افراد ۷۵ سال را هم وارد مطالعه کردهایم که در آنها هم مشکل خاصی مشاهده نشده است.
وی درباره پیشبینیها برای اخذ مجوز مصرف داوطلبانه واکسن «کووپارس»، تصریح کرد: بر اساس نتایج فاز دوم، سازمان غذا و دارو میتواند تصمیم بگیرد که مجوز مصرف داوطلبانه را صادر کند. مجوز مصرف اضطراری نیز بعد از اتمام آنالیز بینابینی فاز سوم صادر میشود.
سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» انستیتو رازی، بیان کرد: برنامه ریزی ما برای آغاز فاز سوم در اوایل مرداد ماه با ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر داوطلب است.
وی درباره اینکه آیا واکسن «کووپارس» ممکن است در مرحلهای از مطالعات به تزریق به افراد زیر ۱۸ سال برسد یا خیر؟، گفت: ان شاءلله همزمان با فاز سوم مطالعات برای افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نیز مطالعهای خواهیم گذاشت تا بررسی کنیم اثرگذاری واکسن بر این طیف سنی چگونه است.
- 11
- 4