پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۱۰ - ۰۸ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۶۴۵
حوزه بهداشت و رفاه

تعداد زیادی از بیماران کرونایی مسن در صف های واکسیناسیون مبتلا شده اند

دکتر مسعود مردانی: هیچکدام از واکسن‌های ایرانی برای تاییده سازمان بهداشت جهانی اقدام نکرده‌اند

دکتر مسعود مردانی,واکسن کرونا
دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با انتقاد از شیوه ثبت نامی سالمندان برای دریافت واکسن کرونا گفت: سالمندی که این همه در صف می ماند حتی اگر کرونا نگرفته باشد حتما می گیرد. طبق مشاهده من تعداد زیادی از بیماران مسن در همین صف ها مبتلا شده اند.

دکتر مردانی اظهار‌کرد: بعضی ها بعد واکسن زده اند و فکر می کنند بخاطر واکسن کرونا (corona) گرفته اند. بعد از تزریق دوز دوم کرونا دو هفته وقت لازم است تا واکسن تولید آنتی بادی کند یعنی ۱۵ روز بعد از دوز دوم این روند شروع می شود و وقتی کسی دوز دوم را زد و کرونا گرفت علتی جزء ازدحام و حضور در تجمع های واکسیناسیون ندارد.

متن گفتگوی شفقنا زندگی با دکتر مردانی را می خوانید:

برخورد نامناسب با سالمندان در زمان دریافت دوز دوم واکسن کرونا و تجمعاتی که در این خصوص در شهرهای بزرگ وجود دارد موضوع داغ این روزها در رسانه ها است. نظر شما در این مورد چیست؟

من عضو کمیته علمی هستم و مسئولیتی در وزارت بهداشت ندارم اما در تمام دنیا واکسیناسیون در حال انجام است. این کار در کشور امارات و ترکیه و ارمنستان نیز در حال اجرا است. کار سختی است و باید سیستم رجیسترینگ و نوبت دهی کامپیوتری باشد. مراکز تزریق واکسن باید متعدد باشد و حتی باید شبانه روزی باشد. کسی که برای واکسن رجیستر شده باید همان روز برود و واکسن (vaccine) خود را بزند و نباید طوری باشد که برود و دست خالی برگردد. امروز در فضای مجازی و مطبوعات گزارش هایی منتشر می شود مبنی بر اینکه باید یک شب بروند و نوبت بگیرند و تا ۸ و ۹ صبح هم واکسن نیامده و باید فردا مجددا بروند و فردا هم همینطور است. سالمندی که اینهمه در صف می ماند حتی اگر کرونا نگرفته باشد حتما می گیرد. طبق مشاهده من تعداد زيادي از بیماران مسن در همین صف ها مبتلا شده اند. بعضی ها بعد واکسن زده اند و فکر می کنند بخاطر واکسن کرونا گرفته اند. بعد از تزریق دوز دوم کرونا دو هفته وقت لازم است تا واکسن تولید آنتی بادی کند یعنی ۱۵ روز بعد از دوز دوم این روند شروع می شود و وقتی کسی دوز دوم را زد و کرونا گرفت علتی جز ازدحام و حضور در تجمع های واکسیناسیون ندارد.

وقتی یک ۸۰ ساله چند ساعت در صف منتظر ماند نمی تواند فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند، نمی تواند دستهایش را بشوید و ماسک اش را این همه مدت تمیز نگه دارد، این مسئله وجود دارد. امروز متاسفانه نوبت صف و خود واکسن خرید و فروش می شود. مردم و بخصوص سالمندان ما رضایت ندارند چون احساس می کنند وجود آن ها به اندازه یک واکسن ارزش ندارد. بنظر من دولت و وزارت بهداشت باید بعد از اینکه گروه‌های در معرض خطر را واکسینه کرد دست بخش خصوصی را باز بگذارد تا با قیمت تایید شده وزارت بهداشت واکسن دارای کارایی که اداره دارو و غذا تایید کرده باشد با قیمت مناسب و عارضه کم به مردم معرفی کند و بخش خصوصی با قیمتی حقیقی واکسن را ارائه کنند و به نظر من مردم از این سیستم راضی خواهند بود تا این که واکسن رایگان باشد ولی این بلاها را بهمراه داشته باشد.

آیا نوع کرونا در پیک پنجم بیماری کرونا، امکان دارد از نوع هندی باشد؟

هنوز معلوم نیست چون بخش عمده ای کرونای نوع بریتانیایی را گرفته اند و نسبت به آن آنتی بادی دارند پس بروز ویروس کرونای بریتانیایی کم تر محتمل است. دو نوع کرونای هندی و آفریقایی کمتر در ایران مبتلا کرده است بخصوص نوع هندی که بین گونه های جهش یافته قدرت انتقال بالاتری دارد و گمان می رود با شیوع مجدد آن مثل گونه بریتانیایی که در زمان تعطیلات نوروز کشور را گرفت، همه گیر شود همان طور که دیدیم چه اتفاقی افتاد و ما بیم آن را داریم که پیک پنجم با نوع هندی یا آفریقایی اتفاق بیفتد. شواهد نشان می دهد شهرهای قرمز ما عمدتاً در استان های جنوبی و سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان بود که کم کم به قسمت های مرکزی کشیده شده اند. اگر این رویه به همین صورت ادامه پیدا کند بعید نیست که به زودی در کشور شاهد پیک پنجم باشیم. تابستان رسیده و عده ای قصد سفر دارند همچنین به خاطر گرمای هوا و خستگی (Fatigue)، عده ای ماسک نمی زنند و کمتر پروتکل ها را رعایت می کنند و می تواند به پیک پنجم دامن بزند.

نوع دلتای کرونا چه ویژگی هایی دارد؟

گفته شده برای این که نام کشورها پشت سر کرونا برده نشود و موجب سرخوردگی اتباع آن کشور ها نشود، از این جهت نوع اول جهش یافته که در دنیا پیدا شد بریتانیایی است و آنرا آلفا می نامند و از الفبای یونانی استفاده شده است. دومین مورد که برزیلی بود بتا است و سومین مورد که آفریقایی است تتا و چهارمین که هندی است دلتا نامیده اند. در نوع دلتا موتاسیون جدیدی اتفاق افتاد که دلتا پلاس نامیده شد. سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده بیماری را با این نام ها بخوانید معمولاً این نام گذاری ها به اینصورت رخ می داد که گزارش اول در هر کشوری بود به آن نام خوانده می شد درحالیکه به جای سرخوردگی باعث افتخار است چون آن ها توانسته اند با مطالعه شناسایی کنند.

دکتر مسعود مردانی,واکسن کرونا

آیا این ادعا که واکسن ها در مورد برخی جهش های ویروس کرونا جواب نمی دهند درست است؟

ممکن است بعضی از انواع واکسن نسبت بگونه های جهش یافته کارایی کمتری داشته باشد، مثلا دیده شده آسترازنکا روی نوع آفریقایی اثر ندارد و ۵۰ تا ۶۰ درصد بیشتر از شما محافظت نمی کند. در صورتی که نوع مدرن یا فایزر روی گونه های بریتانیایی اثر خوبی دارد. اگر می خواهیم در مورد واکسیناسیون به روز باشیم باید حتما مطالعات فیتوژنتیک و هیتوژنیتیک داشته باشیم و بروز موارد جدید بیماری را کنترل کنیم تا کارخانه های واکسن سازی به سرعت طراحی واکسن خود را براساس این سویه ها تغییر دهند، این روش اثر دارد و در ایران هم قابل اجرا است.

آمریکا و بسياري از کشورهای اروپایی بالای ۷۰ درصد از افراد خود را واکسینه کرده اند آیا این واکسیناسیون باید سال بعد نیز ادامه پیدا کند؟

هنوز سازمان جهانی بهداشت در دنیا به این نتیجه نرسیده که بعد از تزریق دو دوز واکسن باید دور سومی تزریق شود ولی اگر بعد از تکمیل واکسیناسیون شواهد علمی نشان بدهد شش ماهه یا سالیانه به واکسن نیاز است سازمان جهانی بهداشت به اطلاع همه می رساند.

آیا واکسن های ایرانی نیز روند تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را طی کرده اند؟

هیچکدام از واکسن های ما تاییده سازمان جهانی بهداشت را ندارند و تنها ایران برکت در سایت سازمان بهداشت جهانی ثبت نام کرده است ولی این تنها یک ثبت نام است و هنوز برای تائیدیه اقدام نکرده است.

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
آب قند ترزیقی ایران کوو فلاکت تاییدیه جهانی نداره ولی ۹۰ درصد اثربخشی داره! ۱ درصد کمتر از فایزر-مدرنا!!!!!
لعنت به شما غارتگران ایران
تزریق ویتامین و بعدش هم نفری یک میلیون تا ۵۰۰هزار تومان پول واکسن و دکتری که تایید کند و پرستاری که تزریق کند و سرجمع برای یکبار ۴۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰تومان یعدش هم خیلی راحت راحت میگوییم چون ۷۰ درصد کارایی واکسن است زدن ماسک و مهمانی نرفتن و همدیگر را ملاقات نکردن ضروری و واجب است به قول دوستی نه خانی آمد نه خانی رفت خخخخخخ
واکسن پولی کسی نمیزنه مردم هم زیاد برایشان مهم نیست هرکس کرونا میگیره میرود
اب مقطری بکمپلکسی چیزی میریزیم تو شیشه میگیم به به بدو که واکسن ساختیم اگر ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ نفر را بترسانیم میدون که اگر شده یک میلیون پول بدهند حاضرند میشود تومان ۲۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰
تاییدیه ندارند مهم نیست که از هر۱۳۵۰نفر یک نفر به خاطر کرونا مرده
هیچکدام تاییدیه جهانی ندارند خخخ
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش