سرپوش پزشکی - دکتر محمد شنبدی در گفت وگو با ایرنا بیان داشت:وضعیت شیوع کرونا در بندر ماهشهر برای مدتی تثبیت شده بود و شیب کاهشی داشت؛ اما متأسفانه از هفته قبل وضعیت سینوسی و آمار مبتلایان افزایشی شد.
وی افزود: ۵۰ درصد تست های پی.سی.آر در بندر ماهشهر مثبت بوده که این موضوع نشان دهنده فعال شدن چرخه انتشار ویروس در شهرستان است؛ همچنین شهرستان های اطراف بندر ماهشهر در وضعیت قرمز قرار گرفته اند که از مسوولان شهرستان، شهروندان و آحاد مردم درخواست داریم وضعیت را جدی بگیرند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر اضافه کرد: باتوجه به افزایش تعداد مبتلایان در شهرستان، برای کنترل بیماری لازم است همه مسئولان و مردم به کمک کادر درمان بیایند و مثل گذشته با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، از ابتلا به این ویروس جلوگیری کنند.
او با اشاره به آماده باش کامل نیروهای بهداشت و درمان شهرستان تصریح کرد: از مردم تقاضا داریم از ماسک استفاده کرده و فاصله گذاری اجتماعی را حتماً رعایت کنند.
شنبدی تعداد نفرات واکسینه شده در برابر ویروس کرونا (corona) در بندر ماهشهر را حدود ۱۱ هزار نفر اعلام کرد و گفت:در هفته های گذشته به دلیل متوقف شدن واردات واکسن، وروند واکسیناسیون در شهرستان کند شده بود که خوشبختانه در هفته جاری، روند واکسیناسیون از سر گرفته شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر گفت: سالمندان بالای ۷۰ سال میتوانند با مراجعه به پایگاه های بهداشتی در سطح شهرستان، دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کنند و امیدواریم بزودی واکسیناسیون سالمندان ۶۵ سال به بالا و دیگر گروه های هدف با دریافت سهمیه از وزارت بهداشت در شهرستان آغاز شود.
او استقبال از واکسیناسیون در بندر ماهشهر را ضعیف دانست و اظهارکرد: افرادی که در شهرک های حاشیه شهرستان ساکن هستند، استقبال مناسبی از واکسیناسیون ندارند و این موضوع سبب می شود چرخه انتقال ویروس همچنان فعال بماند.
شنبدی ادامه داد: وظیفه انسانی، وجدانی و شرعی ماست که از واکسن استفاده کرده و در توقف چرخه انتقال ویروس مشارکت کنیم تا شهرمان را از ویروس کرونا پاک کنیم. متأسفانه در شهرستان عده ای به خرافات و حرفهای غیرمنطقی که هیچ زمینه علمی هم ندارند، توجه کرده و از فرصت واکسیناسیون استفاده نمی کنند.
این مقام مسئول متذکر شد: طبق تحقیقات انجام شده، واکسن مرگ ومیر در اثر کرونا را تا ۹۹ درصد کاهش می دهد.
شنبدی یادآور شد :در حال حاضر ۵۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های بندر ماهشهر بستری هستند که حال ۱۲ نفر از آنها وخیم است و در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند؛ همچنین در هفته گذشته، سه تن از همشهریان را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادیم.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر در خصوص آغاز پیک پنجم شیوع کرونا هشدار داد و بیان داشت: بندر امام خمینی( ره) یکی از بزرگ ترين و مهمترین بنادر کشور است که از حدود دو ماه پیش، بندر امام خمینی( ره) و بندر صادراتی را تحت نظر قرار گرفتیم و با کمک اداره کل بنادر و دریانوردی، توانستیم از نظر کنترل کرونا یکی بهترین از بنادر در سطح کشور باشیم.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه سوش هندی به دلیل غربالگری مناسب در بنادر تاکنون از بندر امام وارد کشور نشده است و وزیر بهداشت به همین جهت از دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر و اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان تقدیر کرد.
شنبدی ادامه داد: تاکنون ۱۶۰ کشتی مورد بررسی قرار گرفته و از ۵۶ کشتی تست پی.سی.آر گرفته شده است که از این تعداد، ۲۱ کشتی آلوده شناسایی شده و تست ۳۵ نفر از خدمه این کشتی ها مثبت اعلام شده است که آن ها را قرنطینه کرده و ورود آن ها را به لنگرگاه ممنوع اعلام کردیم.
همچنین نگرانی هایی در خصوص پایلوت های ناظر بر کشتی ها وجود وارد که رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر در این باره بیان داشت:این پایلوت ها با لباس ایزوله وارد کشتی ها میشوند و آن ها را نیز تحت نظر داشته و در صورت نیاز قرنطینه (Quarantine) می کنیم.
شنبدی تاکید کرد: ازسرنشینان کشتی ها در خورموسی و در ۷۰ مایلی بندر امام تست گرفته می شود و اگر تست خدمه کشتی مثبت شود، به آن کشتی اجازه ورود به لنگرگاه داده نمی شود.
- 10
- 2