پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۷۲۵
حوزه بهداشت و رفاه

بیش از ۶۷ درصد مردم ماسک نمی زنند

حریرچی: کسانی که اعلام می‌کنند که مراسم محرم را برگزار می‌کنند باید عذرخواهی کنند| رئیسی:رستوران ها باید تعطیل شوند

حریرچی و رئیسی,میزان رعایت پروتکل ها
معاون کل وزیر بهداشت: میزان رعایت مردم در زمینه شیوه نامه‌های بهداشتی، ۳۹ و ۲۲ صدم درصد است یعنی بیش از ۶۰ درصد مردم، شیوه نامه‌ها را رعایت نمی‌کنند.

به گزارش صدا و سیما، دکتر ایرج حریرچی در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: متاسفانه در استان‌های البرز، گیلان، زنجان، کرمان و هرمزگان نیز بیش از ۷۰ درصد مردم شیوه نامه‌ها را رعایت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: در استان‌های تهران، قم و البرز بیش از ۶۷ درصد مردم در اماکن عمومی، ماسک نمی‌زنند یعنی از هر سه نفر، دو نفر ماسک نمی‌زنند.

این موجب شده است که در هفته گذشته ۲۲ هزار و ۳۰۰ بستری کرونا مثبت، حدود ۴۵ هزار بستری کرونا مثبت یا کرونا مشکوک و حدود ۱۸۰ هزارمورد بیمار سرپایی کرونا مثبت داشته باشیم.

آقای حریرچی افزود: این نشان گر این است که در هفته گذشته به علت پایین آمدن میزان رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، موارد سرپایی ۲۶ و نیم درصد، موارد بستری ۳۲ درصد و فوت ۳۸ درصد نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون بیمارستان‌ها در بسیاری از استان‌ها مانند مازندران، گلستان، کرمان، هرمزگان و تهران و البرز به ظرفیت کامل رسیدند و بیش از کمبود تخت، کاهش توان پرسنل بهداشت و درمان و خستگی مفرط آن‌ها را شاهدیم.

آقای حریرچی با بیان اینکه اگر این روند ادامه یابد، در هفته بعد، روند‌ها افزایشی خواهد بود، افزود: راه برون رفت، واکسیناسیون وسیع و جامع است که این کار با سرعت مناسبی در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه رعایت شیوه نامه ها، ابزار بسیار مناسبی برای مقابله با بیماری کروناست، اضافه کرد: در آمریکا استفاده از ماسک در اماکن عمومی، اجباری شده است.

آقای حریرچی افزود: با توجه به تغییر ماهیت ویروس کرونا به ”دلتا“, هر نفر ۵ تا ۹ نفر را مبتلا می‌کند و بار ویروس در هر نفر ۱۰۰۰ برابر ویروس ووهان است بنابراین حتما باید اقدامات اساسی تری را انجام دهیم.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر رعایت شیوه نامه‌ها بر همین منوال باشد و ضعف نظارت‌ها که در دو هفته اخیر، شدت یافته است ادامه یابد تا دو هفته آینده، بیماری کرونا تشدید خواهد شد و تا ۱۰ روز آینده، اوج گیری قابل توجه را خواهیم داشت مگر اینکه واکسیناسیون در ۲ ماه آینده، کمک عمده‌ای کند و ما را به ایمنی جمعی برساند.

آقای حریرچی افزود: میزان روزانه جانباختگان تا اطلاع ثانوی، حداقل در کانال ۲۰۰ نفر خواهد بود و احتمال دارد به بالای ۳۰۰ نفر نیز صعود کند.

او با اشاره به اینکه مصوبه اولیه شیوه نامه‌های ایام محرم، اعلام شده است، اضافه کرد: فعلا بر اساس این مصوبه، شرایط مانند پارسال خواهد بود یعنی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی.

آقای حریرچی به برگزارکنندگان مراسم و مردم هشدار داد که از مقام معظم رهبری، مراجع عظام و علما جلو نزنند و همان گونه که مقام معظم رهبری و مراجع، مراسم را تکی و با رعایت شیوه نامه‌ها برگزار کردند؛ دیگران هم شیوه نامه‌ها را رعایت کنند.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر رعایت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: کسانی که اعلام می‌کنند که مراسم ایام محرم را برگزار می‌کنند باید عذرخواهی کنند و باید به منظومه فکری و عملی مقام معظم رهبری و مراجع برگردند.

آقای حریرچی در پاسخ به این پرسش که چه برنامه‌ای برای رفع کمبود احتمالی دارو و امکانات درمانی دیده شده است؟ گفت: اکنون مهمترین مانع برای تامین دارو و تجهیزات، محدودیت مالی موجود در سراسر کشور است، اما مدافعان سلامت و وزارت بهداشت، با چنگ و دندان، این امکانات را تامین می‌کنند.

وی افزود: نگذاشتیم تا دارو‌های ضد ویروس دچار کمبود شود و با استفاده از تخت‌های جدید، نگذاشتیم بیماران تحت فشار باشند.

آقای حریرچی گفت: اکنون برای بیماران کرونایی که بستری می‌شوند و بیماران سرپایی، کمبود امکانات قابل توجه نداریم.

رئیسی:رستوران ها باید تعطیل شوند/راه مقابله با کرونا آسان است

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، از رستوران ها به عنوان شایع ترین مکان های انتقال بیماری نام برد و گفت: رستوران ها باید تعطیل شوند.

حریرچی و رئیسی,میزان رعایت پروتکل ها

به گزارش مهر، علیرضا رئیسی، در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، اظهار داشت: با توجه به بالا بودن درصد ابتلاء در کشورهایی که میزان واکسیناسیون کرونا بالا است، واکسن زدن به تنهایی کافی نیست و باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی افزایش یابد.

وی گفت: همه شهرها تولید بیماری می‌کنند و تنها راه نجات، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است تا این زنجیره قطع شود.

سخنگوی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه تنها تهران بیش از ۸ هزار بستری دارد، افزود: در بیشتر استان‌ها میزان بستری و ورودی بیمارستان‌ها به شدت در حال افزایش و تخت‌های بیمارستانی در حال پر شدن است، این یک هشدار جدی است.

رئیسی گفت: تولیدی سفرها، بی توجهی‌ها و عادی انگاری‌ها، افزایش ورودی بیمارستان‌ها است و این فشار روی کادر درمان را دو چندان کرده است.

وی افزود: ۱۷۰ هزار اتومبیل در تعطیلات گذشته از تهران خارج شده اند، یعنی مسافرت حدود ۵۰۰ هزار نفر و همین رفتارها باعث چرخش کرونا در سطح کشور شده است.

رئیسی گفت: ما تنها کشور درگیر کرونا نیستیم و این ویروس در سطح دنیا در حال گردش است؛ اما راه مقابله با کرونا ساده است و آن هم رعایت پروتکل‌ها است؛ البته این پشتوانه قوی اقتصادی می‌خواهد.

سخنگوی ستاد ملی کرونا افزود: برای رهایی از کرونا، تعطیلی سراسری با نظارت سفت و سخت لازم است.

رئیسی گفت: یکی از جاهای بسیار خطرناک و با قابلیت سرایت بالا، رستوران‌ها است. من اعتقاد دارم رستوران‌ها باید بسته شود.

وی افزود: برخی‌ها بی نظم اند و به هر طریقی دنبال دور زدن محدودیت‌ها هستند و این افراد چرخه بیماری را تشدید می‌کنند.

رئیسی گفت: برخی استان‌ها در گروه‌های سنی اعلام شده ۶۰ درصد واکسن نزده اند.

وی درباره طرح شهید سلیمانی هم گفت: طرح بیماریابی، شناسایی و کمک به بیماران در منزلِ در سطح کشور فعال است.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
اتفاقا نه تنها از حسین و نیاز به او روی بر نمیگردانیم بلکه از کارهای ناکارامد شما روی برمیگردانیم اتفاقا توکل بر ذات پاک حسین میکنیم نه بر کارهایی که شما میکنید علم تان و پیشرفتتان را هم دیدیم اعتراف به ناتواناییتان را ندیدیم
ای ذات مقدس ای نور الهی بعد از دو سال نه تنها علم بشر نتوانست غلبه کند که دارو هم نتوانستند بسازند یا حسین میخواهند همه جا و همه چیز را تعطیل کنند نه فقط نذر و نیاز را همه چیز را یا حسین نقطه قوت قلب ما شما هستید نه اراجیف یا حسین ما به سوی تو می اییم
یا حسین ما نه تنها شفای خود را بلکه شفای تمام دنیا و ضعیف شدن ویروس را از ذات مقدس شما میخواهم. یا حسین علم روز دنیا و داروهایشان ناکارامد شدند یا حسین امیدمان و قوت قلبمان به نور شفای نذر و نیاز است
بنده به نوبه خودم از درگاه پیر و اموزگار حقیقی عرفان امام حسین معذرت میخواهم .
قسم را باور کنیم یا دم خروس را اگر واکسیناسیون خوب و مناسب است پس چرا تعداد فوتیها بیشتر می شود
پس چی شد ۱- مردم مقصرند ۲ -مردم رعایت نمی کنند ۳- واکسیناسیون با سرعت انجام می شود ۴- تعداد کشته ها از۲۰۰ به ۳۰۰ میرسد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش