چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳
۱۶:۴۳ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۷۷۷
حوزه بهداشت و رفاه

فارین پالیسی: دانش می گوید که همه نیازمند یک دوز تقویتی واکسن کووید۱۹ هستند آنهم خیلی زود

دوز کمکی برای واکسن کویید ۱۹,
کویید ۱۹ تابه حال جان بیش از ۴.۵ میلیون نفر را گرفته است. در ابتدا پیش بینی می کردیم که ما گرفتار نبردی ۳۶ ماهه شویم. اکنون در ماه نوزدهم قرار داریم.

به گزارش شفقنا؛ فارین پالیسی نوشت: روشن است که واکسن های موجود به خوبی کار می کنند، به ویژه فایزر و مدرنا از نسل واکسن های mRNA. به احتمال زیاد کاهش کارایی واکسن همراه با یک پنجم از جمعیت بالغ که از هرگونه ایمن سازی خودداری می کنند، راه را برای نوع خطرناک جهش یافته SARS-CoV-2 هموار کرده است.

به این ترتیب ایالات متحده به دوز سوم واکسن های mRNA نیاز خواهد داشت. سازمان غذا و داوری آمریکا باید ایمن سازی دوز سوم برای افراد بالای ۶۰ سال را تایید کند.

سازمان بهداشت جهانی با دوز سوم در کشورهای ثروتمند مخالفت کرده و آن را به پس از واکسینه شدن میلیاردها نفر در کشورهای با درآمد متوسط و فقیر موکول کرده است. با این حال، شواهد نشان می دهد که افراد کاملا واکسینه شده می توانند نوع دلتا را در بینی و دهان خود حمل کنند.

مورد اسرائیل، مثال خوبی است. دولت شروع به انتشار اولین دوزها در ماه ژانویه کرد و تا ماه جولای ۵۸ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال واکسینه شد. حدود یک میلیون نفر از واکیسناسیون خودداری کردند و دولت تقریبا تمام رفتارهای الزام آور از جمله گذاشتن ماسک را تسهیل کرد.

در ماه جولای این موضوع روشن شد که افراد واکسینه شده در برابر بیماری شدید و مرگ حفاظت می شوند اما نه لزوما در برابر عفونت. در اوایل ماه جولای، وزارت بهداشت اسراییل اعلام کرد که مصونیت موثر در افراد کاملا واکسینه شده به ۶۴ درصد کاهش یافته است. این آمار دو ماه قبل ۹۵ درصد بود.

داده های پزشکی نشان می داد در حالی که عفونت های جدی تهدید کننده زندگی نیستند اما خوش خیم نیز نیستند. خستگی مفرط، افسردگی، از دست دادن استقامت و قدرت عضلانی، بیماری های مغزی و سایر ناتوانی های چالش برانگیز از جمله پیامدهای ابتلا در افراد واکسینه بود.

چهار عامل کلیدی ضروری برای تضمین دفاع در برابر عفونتِ دوباره در آینده و محافظت شدن در برابر بستری شدن و مرگ وجود دارد. مهم ترین آنها یک پاسخ آنتی بادی گسترده در برابر پروتنین های سنبله ای(spike proteins) است که از سطح ویروس های SARS-CoV-2 بیرون زده و خود را به گیرنده های ACE2 می چسبانند.

آنتی بادی های خنثی کننده در دومین عنصر کلیدی دفاعی- سلول های B- ساخته می شوند که سلول های گلبول سفید و لنفوسیت ها هستند. این سلول ها باید آنچه را که حافظه نامیده می شوند، حفظ کنند. حافظه سلول B عفونت را تشخیص داده و باعث تولید آنتی بادی های خنثی کننده موثر می شود.

سومین جزء ضروری، آنتی بادی هایی است که قسمت های دیگر ویروس را هدف قرار می دهند، به ویژه ساز و کاری که SARS-CoV-2 استفاده می کند تا خود را به درون سلول های انسانی برساند و حمله کند.

چهارمین جزء ضروری، سلول های CD8 و CD4 از طرف سلول های پاسخ ایمنیT هستند و قادر به فراخوانی طیف وسیعی از سلول های ویروس خوار و انتشار مواد شمیایی می باشند که مکانیزم دفاع را در هر اندامی از بدن بر می انگیزند.

واکسن های mRNA به طرز شگفت انگیزی نسبت به سایر واکسن ها این طیف وسیع از سلاح های لازم را در برابر SARS-CoV-2 مسلح می کنند. با این حال، آنها این کار را با درجات متفاوتی از اثربخشی انجام می دهند.

سهم بزرگی از مطالعات مختلف در سراسر جهان بر روی اینکه واکسن ها چقدر در برابر نوع جهش یافته ویروس مقاومت می کنند، تمرکز کرده اند. مطالعات به این نتیجه رسیدند که آنتی بادی های خنثی کننده مثلا در واکنش به قرارگیری در برابر آلفا کم تعداد هستند اما برای جلوگیری از بیماری- البته نه عفونت- کافی می باشند.

گونه دلتا دارای جهش های گوناگونی است که ویژگی هایی انحصاری دارند. پروتئین سنبله ای به گونه ای تغییر می کند که سیستم ایمنی بدن نتواند آن را ببیند تا آنتی بادی خنثی کننده را تولید کند. ویروس قادر است به سرعت و به شیوه ای کارا نسخه هایی از خود را تولید کند. ظرف سه تا پنج روز بارِ ویروسی دلتا به سطوح بالای ۱۰۰۰ برابر بیشتر از آنچه در انواع SARS-CoV-2 در سال ۲۰۲۰ دیده شد، می رسد.

از افرادِ مبتلا به ویروس دلتا و بدون ماسک، شاهد انتشارِ حجم عظیمی از ویروس تقریبا تا سه برابر بیشتر از آنچیزی که بدن افراد واکسینه برای آن آماده شده، می باشیم. دوم، ویروس دلتا سریع تر از اجزای حافظه سلول B افراد واکسینه که می توانند آنتی بادی های خنثی کننده و سلاح های دیگر را حرکت دهند، انتشار می یابد.

به عبارت دیگر، افراد دوبار واکسینه شده ممکن است آنتی بادی های خنثی کننده را ایجاد کنند اما دشمن پرسرعت و پرتعداد حمله می کند. به طوری که حدود ۶ تا ۸ ماه پس از تکمیل واکسیناسیون، افراد ممکن است نتوانند دفاع کاملی برای جلوگیری از بیماری ارائه دهند. بدتر اینکه آنها ممکن است آلوده باشند و ویروس دلتا را به دیگران انتقال دهند. حال فردی که حتی اولین دوز واکسن خود را هم دریافت نکرده احتمال مرگ بسیار بالاتری با این ویروس دلتا دارد.

اطلاعات ارائه شده توسط فایزر نشان می دهد که تقویت کننده سوم می تواند خنثی سازی نوع دلتا را تا صد برابر افزایش دهد.

هر چه تعداد افراد در گردش بیشتر باشد و SARS-CoV-2 را حمل و گسترش دهند احتمال اینکه نوع دلتا و یا هر شکل دیگری از ویروس به پاتوژن های انسانی خطرناک تری تبدیل شوند، بیشتر است.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش