دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۱۵۲۸
حوزه بهداشت و رفاه

ادعای جدید نمکی: داروهای کرونا در کشور موجود است / تزریق واکسن «نورا» به افراد ۱۲ تا ۲۰ سال

دروغهای نمکی درباره واکسن کرونا,اظهارت دروغ سعید نمکی
وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر روزانه ۶۰۰ هزار نفر در کشور تحت پوشش واکسیناسیون قرار می‌گیرند و قرار است به‌زودی این ظرفیت به یک میلیون نفر افزایش یابد.

به گزارش تسنیم، سعید نمکی ظهر امروز در حاشیه بازدید از مرکز واکسیناسیون مهر کوهسنگی به‌عنوان بزرگترین مرکز واکسیناسیون شرق کشور، با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس سند ملی واکسیناسیون افراد ۵۰ سال به بالا در تمامی مناطق و افراد ۴۰ سال به بالا ساکن در مناطق حاشیه شهرهای بزرگ زیر پوشش قرار می‌گیرند، اظهار داشت: قرار است با گسترش مراکز واکسیناسیون، تیم‌های واکسیناتور و تامین واکسن مورد نیاز به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار و حاشیه شهر، ظرفیت تزریق روزانه واکسن افزایش یابد تا بتوان به شکل مطلوبی گروه‌های هدف را زیر پوشش قرار داد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره وضعیت ذخایر و توزیع داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی افزود: در حال حاضر داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی در کشور موجود و توزیع نیز به شکل مناسبی در حال انجام است اما افزایش حجم تقاضا سبب شده که در برخی از موارد مشکلاتی در سیستم توزیع ایجاد شود.

نمکی با اشاره به کمبود سرم مورد نیاز مراکز درمانی و داروخانه‌ها خاطرنشان کرد: این مشکل به دلیل غیر فعال شدن خطوط تولید یکی از کارخانه های سرم سازی در کشور ایجاد شده که در این راستا، در چند روز اخیر سرم‌های مورد نیاز از خارج از کشور خریداری و تا چند روز آینده در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد ضمن اینکه پس از آن نیز در میان داروخانه‌های سطح کشور توزیع خواهد شد و مشکل این حوزه برطرف می شود.

وی با بیان اینکه اعمال محدودیت‌ها برعهده وزارت بهداشت نیست و تنها پیشنهادات لازم به ستاد ملی کرونا ارائه می‌شود تا در آن ستاد و سایر نهادها با توجه به شرایط کشور بررسی شود، اظهار کرد: به طور حتم جابجایی مسافران از طریق خطوط هوایی، ریلی و جاده‌ای سبب انتقال ویروس به سایر مناطق کشور می‌شود و این امر فشار مضاعفی را به حوزه سلامت وارد می کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بررسی وضعیت کرونا و بررسی عوامل موثر در افزایش تعداد بیماران بستری و سرپایی را از جمله اهداف سفر خود به مشهد مقدس عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۲۲ مرکز خدمات جامع سلامت در شهر مشهد فعال است که از این تعداد ۶ مرکز در نقاط پر تراکم قرار است به صورت ۲۴ ساعته خدمات را به شهروندان ارائه دهند تا روند خدمات رسانی سرعت بیشتری بگیرد.

داوطلبان واکسن "نورا" پس از دریافت سه دوز عارضه شدیدی نداشتند/ احتمال تزریق به افراد ۱۲ تا ۲۰ ساله

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) با اشاره به این‌که واکسن نورا منجر به واکنش شدیدی در داوطلبان نشده است گفت: تزریق واکسن کرونا به افراد ۱۲ تا ۲۰ ساله مورد موافقت اولیه وزارت بهداشت قرار گرفته است.

دروغهای نمکی درباره واکسن کرونا,اظهارت دروغ سعید نمکی

به گزارش تسنیم، حسن ابوالقاسمی در نشست خبری پایان مرحله اول کارآزمایی بالینی واکسن "نورا"در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) اظهار داشت: بیمارستان بقیه‌الله به عنوان یکی از ۵ بیمارستان بزرگ کشور با اجرای طرح سلول‌های بنیادی، استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان و شیوه‌های محتلف درمانی مرگ و میر را ۲ تا ۴ درصد نسبت به مراکز دیگر کاهش داد که به علت فعالیت‌هایی بود که در زمینه درمانی انجام شد. 

وی افزود: استفاده از کورتون در پروتکل‌های درمانی و استفاده از ظرفیت دانشجویان و محققان برای پیدا کردن روش‌های درمان و پیشگیری از جمله اقدامات انجام شده بود. ما کارخانه واکسن‌سازی نداشتیم اما دغدغه محققین ما در دانشگاه این بود که در کنار کارهای درمانی باید به فکر پیشگیری باشیم، پیشگیری در یک بعد با طرح شهید سلیمانی پیش‌ می‌رفت اما دانشگاهی نداشتیم که برای محققین خود امکانی فراهم کند تا روی ویروس برای ساخت واکسن کار کنند. دانشگاه بقیه‌الله این کار را شروع و از اسفندماه، شروع به تحقیق برای طراحی یک واکسن کرونا کرد.

ابوالقاسمی ادامه داد: اواخر سال گذشته نتایج تست‌های حیوانی و گزارش «پره کلینیکال» را به وزارت بهداشت دادیم که سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق به ما اجازه دادند فاز یک را آغاز کنیم. واکسن پروتئینی و نوترکیب است و در فاز ۱ عوارض سنجیده شد. افراد داوطلب از طریق سایت دانشگاه ثبت نام کردند و تعداد زیادی از هموطنان داوطلب شدند و ما ۷۰ نفر از آنها را انتخاب و در سه دوز واکسن را به آن‌ها تزریق کردیم، در روز اول، روز ۲۱ و روز ۳۵ واکسن‌ نورا به داوطلبان تزریق شد و نتایج اولیه ما بعد از تزریق سه دوز نشان داد هیچ واکنش شدیدی در داوطلبان وجود ندارد و تنها عوارض خفیف "گرید ۲" مانند درد و تب مختصر ایجاد شد که این کم عارضه بودن از واکسن‌های نوترکیب انتظار می‌رفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) گفت: مذاکراتی با وزارت بهداشت داشتیم که در فاز دوم، بتوانیم برای افراد ۱۲ تا ۲۰ ساله نیز واکسن بزنیم، مورد موافقت اولیه قرار گرفته و امیدواریم مورد موافقت کمیته اخلاق نیز قرار بگیرد، تزریق واکسن به افراد ۱۲ تا ۲۰ ساله مهم است زیرا دانشگاه‌ها و مدارس در آستانه بازگشایی هستند و جوانان ممکن است ناقلین بی‌علامت باشند و بیماری را به افراد مسن نیز منتقل کنند. برای سنین ۱۲ تا ۱۸ سال باید مطالعه جداگانه‌ای انجام شود. بر اساس مطالعاتی که انجام شده می‌توان گفت استفاده از این واکسن در این سنین مشکلی ندارد اما به هرحال باید مطالعه انجام و مستنداتش به وزارت بهداشت ارائه شود.

وی افزود: ما نیاز داریم افرادی در فاز دوم داوطلب شوند که بیماری را نگرفته‌اند و واکسن دیگری نزده باشند، باتوجه به اینکه تعداد بیماران در حال افزایش است، ما از وزارت بهداشت تقاضا خواهیم کرد که بتوانیم فاز ۲ و ۳ را با یکدیگر تلفیق کنیم.


وی ادامه داد: این واکسن پس از طی کردن مراحل اولیه فاز حیوانی و سپس بررسی مستندات واکسن توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، مجوز ورود به فازهای بعدی را کسب کرد و واکسن نورا به عنوان واکسنی که فاز ۱ بالینی را می‌گذراند در سازمان جهانی بهداشت ثبت شده‌ است. در فاز ۱ واکسن به سنین بین ۱۸ تا ۵۰ سال تزریق شد و نشان داد که واکسن ایمن است. در فاز یک ۷۰ نفر، در فاز دوم ۳۰۰ نفر و در فاز سوم بیش از ۲۰ هزار نفر وارد مطالعه می‌شوند.


ابوالقاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره انتشار اطلاعات مربوط به مطالعات واکسن گفت: من به عنوان مسئول مطالعه بالینی در حال آماده سازی داده‌های مربوط به مطالعات بالینی هستم و برخی مقالات سابمیت شده و تحت داوری است.


وی افزود: ما در فاز ۱ اعلام کردیم که می‌خواهیم فاز ۱ و ۲ را با هم انجام بدهیم که با آن موافقت نشد و جداگانه انجام دادیم، ما امیدواریم بعد از اینکه اطلاعات روز ۴۹ را تقدیم وزارت بهداشت کردیم، اجازه بدهند فاز ۲ و ۳ را با هم انجام دهیم بنابراین تا سه ماه آینده پیش بینی می‌شود بتوانیم فازهای بالینی را طی کنیم.

وی درباره زیرساخت تولید واکسن گفت: ما امکانات لازم را با فرض این که واکسن موثر است، برای تولید ۵ میلیون دوز واکسن امکانات را فراهم کرده‌ایم.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) خاطرنشان کرد: از نظر ما هرچه دولت بتواند واکسن وارد کند تا افراد بیشتری واکسن دریافت کنند بهتر است و ما هیچ تعصبی روی این نداریم که حتما از واکسن‌ داخلی استفاده شود و معتقدیم واکسیناسیون تنها راه موثر برای مقابله با کروناست که شدت بیماری و مرگ و میر را کاهش می‌دهد و بنابراین ما موافق واردات واکسن هستیم و نیاز به واکسن کرونا آن قدر زیاد است که پیش بینی می‌شود پس از ۶ ماه مجدداً نیاز به دوز یادآور باشد و بنابراین در کنار تولید داخل واردات نیز باید انجام شود.


وی درباره اثربخشی واکسن نورا گفت: میزان ایمنی‌زایی بر اساس تیتر انتی بادی مشخص می‌شود که تیتر خوبی را ایجاد کرده است و میزان ایجاد محافظت در فاز ۱ و تست حیوانی خوب بوده است اما برای تعیین میزان درصد اثربخشی باید فاز ۳ طی شود، ما فرض می‌کنیم باید از سه دوز برای این واکسن استفاده کنیم. 

وی ادامه داد: این واکسن نوترکیب و پروتیینی است و یکی از مزایای این واکسن این است که اسکیل اپ و تولید کردنش راحت‌تر است و زیرساخت آن در کشور موجود است و به راحتی می‌توانیم به تولید برسیم و به محض صدور مجوز می‌توانیم ۳ میلیون دوز را ماهانه تولید کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) تصریح کرد: از چهار هزار نفری که در دی‌کلینیک‌های تهران خدمات دریافت می‌کنند، یک چهارم در بیمارستان بقیه الله هستند و امیدواریم با روی کار آمدن دولت منتخب، اقداماتی سریع انجام شود که زنجیره انتقال قطع شود و با حمایت از تولیدداخلی و استفاده از واکسن‌های وارداتی، میزان واکسیناسیون افزایش یابد.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش