جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۵۱ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۱۶۱۰
حوزه بهداشت و رفاه

معاون تحقیقات وزارت بهداشت خواستار منع تجمع دسته‌های عزاداری شد/احتمال رسیدن به ۸۰۰ مرگ روزانه

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت طی نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت در راستای شواهد قوی علمی خواستار بازبینی تصمیم ستاد ملی کرونا و منع تجمع دسته‌های عزاداری در فضاهای بسته حتی با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی شد.

به گزارش ایسنا، دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات وزارت بهداشت صبح چهارشنبه بیستم مرداد ماه در نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت ضمن طرح پیشنهاداتی به منظور کاهش شیوع سویه دلتای ویروس کووید_۱۹ خواستار منع تجمع دسته‌های عزاداری شد. وی همچنین پیشنهاد تشکیل شورای معین علمی در کنار ستاد ملی کرونا با حضور متخصصان برجسته رشته‌های مختلف را مطرح کرد.

رونوشت نامه یاد شده به تمامی معاونان وزارت بهداشت و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شده است.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، متن کامل این نامه به این شرح است:

«جناب آقای دکتر سعید نمکی

وزیرمحترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

باسلام و احترام

معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در راستای تهیه شواهد علمی برای سیاست‌گذاران کشور و پیرو جلسات بحث و بررسی و نظرات جمع منتخبی از اساتید کشور در رشته‌های مختلف، چالش‌های پیش روی کشور در خصوص کووید_۱۹ و چگونگی تعامل بین نهادهای اجرایی و دانشی در مواجهه با رویدادهای اجتماعی پیش رو و اثرات آن بر پیک پنجم کووید_۱۹ در کشور را مورد بحث و بررسی قرار داده است. به رغم نظرات مختلفی در خصوص چگونگی شیوه مدیریت و منع احتمالی تبادلات اجتماعی و فیزیکی وجود دارد، همه متخصصان بر خطیر بودن وضعیت پیک پنجم کرونا در کشور بر اساس مستندات زیر که حضرتعالی نیز به خوبی بر آنها واقف هستید، متفق‌القول بودند:

-    پوشش ناکافی واکسیناسیون در کشور علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته و روند صعودی تعداد موارد تلقیح روزانه.

-    غلبه سوی دلتا در کشور که بر اساس مستندات علمی این سویه سرایت پذیری بسیار بالاتر داشته به طوریکه هر فرد آلوده می‌تواند بین ۵ تا ۱۰ نفر را آلوده کند، مقاومت بیشتری از خود در مقابل آنتی‌بادی موجود در بدن نشان می‌دهد، طول دوره سرایت‌پذیری بسیار بیشتری دارد و همچنین شانس عفونت مجدد هم در این سویه بالاتر است که این میزان می‌تواند تا دو برابر سویه آلفا باشد. همچنین این سویه می‌تواند بیماری به مراتب شدیدتری نیز ایجاد کند. به طوری که شانس بستری با این سویه می‌تواند تا دو نیم برابر بیشتر باشد.

-    افزایش تبادلات اجتماعی ناشی از گردهمایی‌ها، مسافرت‌ها و دورهمی‌های خانوادگی در دو ماهه اخیر و ماه‌های پیش رو با توجه با ایام سوگواری سالار شهیدان (ع) و شهادت حضرت رسول اکرم (ص) و امامان معصوم (ع) در ماه‌های محرم و صفر همراه با اوج‌گیری تعداد مراسم ازدواج بعد از محرم و صفر.

-    کاهش قابل توجه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مجامع عمومی

-    افزایش قابل توجه موارد مرگ گزارش شده در کشور که بر اساس مدل‌های پیش‌بینی موجود و با فرض ادامه روند فعلی (و نه بدتر شدن وضعیت در روزهای آینده که البته بسیار محتمل به نظر می‌رسد)، می‌تواند به حدود روزانه ۸۰۰ مورد در روز نیز برسد.

-    نزدیک شدن به تکمیل ظرفیت پاسخگویی نظام سلامت خصوصا در بیمارستان‌ها

-    واقعیت آن است که که سیاست‌گذاران امروز عرصه سلامت باید با قرار دادن مستندات علمی فوق در کنار وضعیت فعلی نظام سلامت، بهترین شواهد و راهنمایی‌ها را در اختیار تصمیم‌گیران کلان کشور قرار دهند تا از فرو رفتن کشور در بحرانی بزرگ ممانعت کند.

به نظر می‌رسد در چنین شرایطی باید بعضی از تصمیمات ستاد ملی کرونا مورد بازنگری قرار گیرد و تصمیمات با توحه به همه شواهد قوی علمی به روزرسانی شود. براین اساس موارد زیر پیشنهاد می‌گردد:

-    ضمن احترام فراوان به همه آحاد مردم ایران که عاشق و دلباخته سرور و سالار شهیدان و آزادگان جهان هستند و با سپاس از سازمان‌های مرتبط که در سال گذشته برای ایجاد شیوه‌های نوین عزاداری و ترغیب مردم به عزاداری‌های سالم‌تر تلاش فراوانی کردند، پیشنهاد می‌شود که تجمع دسته‌های عزاداری در فضاهای بسته تحت هر عنوانی، در وضعیت کنونی منع شود، حتی رعایت کامل پروتکل‌ها در فضاهای سربسته نیز نمی‌تواند عملا ما را از عدم انتقال بیماری مطمئن کند.

۲- واقعیت آن است که سویه جدید به راحتی می‌تواند حتی در فضای باز هم منتقل شود و از طرفی چنین به نظر می‌رسد که روح حاکم بر شیوه عزاداری سالار شهیدان به خاطر اوج تالمات روحی عزاداران، با رعایت پروتکل‌هایی از قبیل حفظ فاصله فیزیکی، عدم تماس فیزیکی افراد با هم، استفاده از ماسک و غیره سازگار نبوده و عملا رعایت این قبیل پروتکل‌ها قابل انتظار نخواهد بود. لذا مناسب است حتی المقدور شرایطی فراهم گردد تا بیشترین استفاده را از فضای مجازی برای استفاده معنوی مردم از عزاداری‌های ارزشمند ماه‌های محرم و صفر فراهم گردد.

۳- در کنار اقدامات فوق، اجرای دقیق مصوبات قبلی ستاد ملی کرونا در منع سفرها و نظارت بر رعایت کامل پروتکل‌ها در زندگی روزمره مردم و نظارت بر سایر مراسم ملی و خانوادگی می‌تواند شائبه نادرست تاکید یکجانبه ستاد بر تعلیق انتخابی تجمعات را از بین برده و در این خصوص وفاق ملی بیشتری ایجاد کند.

۴- پیشنهاد می‌شود برای تقویت ستاد ملی کرونا، یک شورای معین علمی در ذیل معاونت تحقیقات و فناوری یا خود ستاد با حضور متخصصان برجسته رشته‌های مختلف تشکیل گردد، به گونه‌ای که پیشنهادهای ارجاعی به ستاد برای تصویب، قبل از هرگونه تصمیم گیری در ستاد، در این شورا مورد بررسی علمی قرار گرفته و شواهد علمی به نفع یا ضرر آن ضمیمه و برای تصمیم گیری نهایی به ستاد ملی ارسال گردد. چنین شورایی می‌تواند پشتوانه علمی محکمی برای ستاد ملی بوده و در به روزرسانی تصمیمات ستاد نیز کمک شایان توجهی نماید».

دکتر فرید نجفی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
آقا بزارید من حرف حسابو تو گوش تمام کسایی که میخوان تو این وضع وحشتناک برپایی عزاداری کنندو بزنم اولاندش عزاداری امام حسین مستحبه و هر گونه احتمالی اگه باشه که با برپایی عزاداری حتی یک نفر کرونا بگیره و احتمال مرکش باشه برگزاری عزاداری جایز نیست و اگر احتمال بدن که با برگزاری عزاداری شیوع و گسترش بیماری بیشتر میشه و خطر و تهدیدی برای جان آدمهای دیگست بازم برگزاری عزاداری جایز نیست و غیر از این حرفها هر کس بار هر پست و لباسی خلاف این صحبت ها نظر بده معلول است. اینکه اون روحانی بی خرد میاد میگه بیایید عزاداری کنید ولو کرونا هم بگیرید مطمئنن ایشون معلولیت ذهنی داره و امام حسین هرگز راضی نیست که مردم در این ایام بحرانی براش عزاداری کنن و حتی کسایی که در این روزا اسرار به عزاداری میکنن مطمئنا عزاداری ایشون باطل و خالی از ثواب هست
آقا بزارید من حرف حس...
بعضی حرف حساب متوجه نمیشن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش