به گزارش مهر، حمید سوری گفت: دو عامل در افزایش روند اپیدمی نقش دارند و برای مقابله با فراگیری باید هر دو عامل مدیریت و سیاستگذاریها و همچنین رفتارهای مردم و شیوه زندگی را در نظر بگیریم.
وی افزود: به دلیل اقدامات و مداخلات دیر هنگام در مقابله با بیماری، روند فعلی بیماری در کشور مناسب نیست.
سوری گفت: موج اخیر فراگیری کرونا از غرب هرمزگان آغاز شد و به دلیل تأخیر در مقابله و کم توجهی به محدودیتهای اعلام شده، کانونهای جدیدی در مناطق دیگر شکل گرفت.
این اپیدمیولوژیست افزود: بهبود وضعیت فراگیری کرونا در سیستان و بلوچستان نشان میدهد که مدیریت صحیح و مناسب، نتیجه بخش بود، به طوری که آمار روزانه فوتیها در استان سیستان و بلوچستان به ۴ تن کاهش یافته است.
وی گفت: وزرات بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی قادر به کنترل شرایط نیست، باید ضمن اینکه فرآیند واکسیناسیون را در کشور اصلاح کنیم، لازم است سایر بخشهای مرتبط و دست اندرکار به شکل فعال همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، موضوع بیماری را در اولویت قرار دهند.
یک مقام بهداشتی: فقط ۵۰ درصد عزاداران محرم در مشهد ماسک داشتند
رییس کارگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نتایج بررسیها از رعایت پروتکلهای بهداشتی در بین عزاداران مشهدی از ابتدای محرم تاکنون نشان میدهد که فقط حدود ۵۰ درصد از عزاداران و دست اندرکاران برگزاری این مراسم در مشهد ماسک داشتهاند.
محمد باباخانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق این بررسیها استفاده از ماسک در بین عزاداران شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی بیشتر و حدود ۷۰ درصد بوده است.
وی اضافه کرد: کارشناسان بهداشتی طی این مدت بیش از ۲ هزار بازدید از مراسم عزاداری در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام دادهاند که قریب به ۶۰۰ مورد آن مربوط به شهر مشهد است.
رییس کارگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر طبق بررسیهای انجام شده رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، رعایت ظرفیت پذیرش عزاداران و رعایت زمان برگزاری مراسم در هیاتهای عزاداری مشهد بین ۴۲ تا ۴۵ درصد گزارش شده است.
باباخانی افزود: در این مدت ۱۶۰ مراسم عزاداری در مشهد و ۴۰۰ مراسم در شهرستانهای خراسان رضوی در فضای سربسته انجام شده است در حالی که در شرایط کنونی برپایی مراسم سوگواری محرم در فضای سربسته ممنوع است.
وی ادامه داد: طی ایام محرم حدود ۵۰۰ مورد کنترل و نظارت بر توزیع نذورات در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده، که ۲۷۰ مورد تذکر گرفتهاند و ۹۰مورد رسیدگی به شکایات صورت گرفته است.
۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام نیز بقیه جمعیت این استان را زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دارند.
هم اکنون ۲۷ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز، پنج شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
روزانه بیش از ۸۰۰ بیمار جدید کرونایی در استان خراسان رضوی بستری می شوند که ۷۰ درصد آنها در شهر مشهد تحت درمان قرار دارند.
- 14
- 3