دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۱۰ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۸۰۰
حوزه بهداشت و رفاه

واکسن‌ستیزان، بلای تازه به جان کادر درمان | راه حل کیهان برای مبارزه با کرونا؛ توجه به طب سنتی❗️

واکسن هراسی کیهان درجامعه,تاخیر در روند واکسیناسیون کرونا
مدیرکل دفتر مخاطرات زیست محیطی سازمان زمین شناسی خاطرنشان کرد:روزی نیست که برای ماپیام ناگواری ازاصفهان در رابطه فرونشست ارسال نشود و تنها کلانشهری است که فرونشست به درون شهر کشیده شده است.

به گزارش همدلی، براساس آمار وزارت بهداشت، از زمان آغاز واکسیناسیون سراسری در کشور تاکنون دستکم ۲۰ تا ۴۰درصد گروه پرخطر اعم از سالمندان و جوانان با وجود اولویت‌بندی‌های انجام شده، برای نام‌نویسی و تزریق واکسن کرونا اقدام نکرده‌اند، بدیهی است بی‌رغبتی گروه‌های پرخطر برای تزریق واکسن کرونا، مهار این ویروس را با چالش جدی مواجه می‌کند.

چند روز پیش نیز بیژن سلیمان‌پور، معاون استاندار قم مدعی شد که واکسیناسیون در این استان «با استقبال پایین مواجه شده ‌است.» دیروز هم محمدتقی سلطانی، مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم به‌ایرنا گفت: «۱۷مرکز تجمیعی واکسیناسیون با ظرفیت تزریق۳۰هزار دوز در روز در استان ایجاد شده ‌است که متاسفانه به‌دلیل استقبال پایین مردم، حدود دو سوم این ظرفیت خالی است.

 کد سلامت، اهرم فشار برای تزریق واکسن

با وجود شیوع افسار گسیخته کرونا و روی برگرداندن برخی از تزریق واکسن کرونا، وزارت بهداشت و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا را ناچار به‌اتخاذ تدابیری برای اجبار شهروندان به‌تزریق واکسن کرده است، درهمین رابطه اعلام شده که به‌زودی کسانی که هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، کارت واکسن دریافت می‌کنند و خدمات عمومی از جمله بلیت هواپیما، قطار، اتوبوس و خدمات بانکی و اقامت در هتل، منوط به‌داشتن کارت واکسن یا به‌عبارتی کارت سلامت خواهد بود.

آن‌گونه که معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران گفته، ارائه «کد سلامت» به‌سیستم نظام سلامت کشورها این امکان را می‌دهد به‌همه سوابق واکسیناسیون و بیماری فرد دسترسی پیدا کنند و از حضور افرادی که به‌عمد واکسن نزده‌اند، در اجتماعات جلوگیری می‌شود.

این تدبیر وزارت بهداشت در ایجاد محدودیت برای افرادی که تن به‌تزریق واکسن کرونا نمی‌دهند، اعتراض مخالفان واکسن را عریان کرد و بسیاری از آنان مخالفت خود را علنی کردند. کج اندیشی واکسن گریزها تا جایی پیش رفته که آنان در مخالفت با واکسیناسیون عمومی و تزریق واکسن دست به‌تجمعات اعتراضی هم می‌زنند. همین دو روز پیش عده‌ای در شهر بابل در اعتراض به‌اجباری بودن واکسن کرونا با در دست داشتن تابلوهای با شعار «نه به اجبار واکسن» در این شهر دست به‌تجمع اعتراضی زدند.

دلایل مخالفان واکسن معمولا بر اساس «توهم توطئه»  است و پایه علمی ندارد. می‌توان عوام‌گرایی، اضطراب ناشی از عوارض احتمالی واکسیناسیون، هجمه‌های رسانه‌ای افراد طرفدار تجویز گیاهان دارویی و بی‌توجهی به‌توصیه‌های علمی کارشناسان و متخصصان پزشکی را می‌توان از دلایل بی‌رغبتی برخی از مردم به‌تزریق واکسن کرونا برشمرد.

 قدمت واکسن‌هراسی 

واکسن هراسی کیهان درجامعه,تاخیر در روند واکسیناسیون کرونا

 این اولین بار نیست عده‌ای براساس توهم توطئه یا به‌دلیل گرایش به طب سنتی با واکسن کرونا مخالفت می‌کنند. مخالفت با هر پدیده نویی در کشور قدمتی دیرینه دارد. اگر به‌تاریخ برگردیم، افرادی در زمان امیرکبیر با واکسن آبله مقابله می‌کردند و می‌گفتند که اگر واکسن بزنید، شیطان و جن وارد بدن می‌شود. در مورد استفاده از دوش حمام، قند، دوچرخه و... در ابتدا با آن مخالفت شده است.

البته واکسن‌هراسی فقط مختص به‌ایران هم نیست و حتی در آمریکا و کشورهای دیگر نیز این افراد هستند که با تزریق واکسن مخالفت می‌کنند. برخی می‌گویند به‌نوعی از واکسن اطمینان ندارند و نمی‌زنند و عده دیگری کلا با واکسن مخالف هستند. همین ماه گذشته بود که یک پرستار آلمانی به‌بیش از هشت هزار نفر به‌جای واکسن فایزر، آب نمک تزریق کرد. در تحقیقات پلیس مشخص شد که این پرستار تفکرات ضد واکسن داشته است.

اواخر تیرماه نیز هزاران شهروند فرانسه در اعتراض به‌برنامه‌های امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور برای اجباری کردن تزریق واکسن کرونا برای کارکنان بخش بهداشت و درمان و الزامی شدن همراه داشتن گواهینامه تندرستی برای ورود به‌اماکن همگانی، در سراسر فرانسه تظاهرات کردند و خسارت‌های به‌چند مرکز واکسیناسیون نیز وارد کردند.

 تزریق واکسن مسولیت فردی است

درحالی عده‌ای به‌مخالفت به‌تزریق واکسن کرونا برخواسته‌اند که طبق  توصیه بسیاری از همه‌گیرشناسان جهان، برای قطع زنجیره همه‌گیری و انتقال خطرناک ویروس، لازم است حداقل ۷۰درصد جمعیت کشور واکسینه شوند تا بتوان چشم‌اندازی مثبت از پایان این وضعیت حاد سلامتی در جامعه داشت، در واقع اگر نتوان حداقل ۷۰درصد جامعه را واکسینه کرد، نمی‌توان به قطع زنجیره کرونا امیدوار بود.

بدبهی است امتناع برخی افراد از واکسن فقط آنان را متضرر نمی‌کند، بلکه باعث خسارات جانی و مالی بسیاری به‌کشور خواهد بود. به‌عبارت دیگر، فردی که واکسن نمی‌زند، علاوه بر اینکه به‌خود و خانواده‌اش زیان می‌رساند، باعث انتشار ویروس شده و بار بهداشتی، مالی، سرمایه‌ای و هزینه‌های گزافی را بر جامعه تحمیل می‌کند.

ناگفته پیداست واکسن زدن مسولیت فردی شهروندان است و باید جدی گرفته شود، چرا که در زندگی اجتماعی امروز نمی‌توان از مسولیت‌های فردی شهروندان با دیده اغماض گذشت و بی‌اعتنا به الزامات زیست جمعی، انتظار آینده ای بهتر را داشت.

راه حل کیهان برای مبارزه با کرونا؛ بستن مرزها برای کنترل ورود ویروس، توجه به طب سنتی

روزنامه کیهان نوشت:این روزها از شیوع ویروس جهش یافته و خطرناک «لامبدا» در برخی کشورها خبرهایی می‌رسد. با توجه به تجربه قبلی ورود انواع ویروس‌های جهش یافته به کشور که تبعات آن هنوز ادامه دارد باید موضوع کنترل مرزها و جلوگیری از ورود این ویروس به کشور مورد توجه جدی‌تر مسئولان امر قرار گیرد.

واکسن هراسی کیهان درجامعه,تاخیر در روند واکسیناسیون کرونا

یکی دیگر از موضوعات و تجربه‌های گذشته که باید فکری اساسی برای آن کرد کم توجهی در رعایت دستورالعمل‌ها و محدودیت‌ها، هم از سوی مردم و کسبه و هم از سوی برخی مسئولان ناظر می‌باشد. حال باید مسئولان امر نگاه جدیدی به این محدودیت‌ها داشته باشند اگر برخی از آنها نیاز به تجدید نظر و اصلاح دارد اقدام شود اگر تاکید بر ادامه اجرا است پس عمل به آن و نظارت‌ها جدی‌تر گرفته شود. در این بین توجه به مشکلات اصناف و مشاغل و حمایت از اقشار صدمه دیده نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد.

موضوع دیگر کم‌توجهی به توانمندی‌های علمی طب سنتی در کمک به مبارزه با کرونا است. متاسفانه برخی رد و مخالفت‌ها در بین طیف‌هایی از طرفداران طب سنتی و طب نوین نسبت به یکدیگر از گذشته در کشور وجود داشته که با شیوع کرونا شدیدتر شده است حال آنکه وظیفه وزارت بهداشت است که بستری فراهم آورد تا در فضایی علمی جلسات هم‌اندیشی بین متخصصان طب سنتی و نوین برگزار شود تا هم دیدگاه‌ها به هم نزدیک شود و هم هر کجا که امکان بهره‌مندی از خدمات علمی و مورد تایید طب سنتی در کنار طب نوین برای مهار کرونا و سایر حوزه‌های پیشگیری و درمان وجود دارد از این ظرفیت‌ها به نفع مردم استفاده شود.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
دسته کم مانند اربابانتان بگویید نظریه توطئه، نه توهم توطئه. دلیل دشمنی شما با طب ایرانی اسلامی چیست؟
طب سنتی مخالف واکسن نیستند انهایی مدعی مکمل دارویی درمان با طب سنتی واسلامی هستند چرا افراط وتفریط می کنید مطمنا انها پزشکی را قبول دارند اما خوتان هم می دانید ویروس کرونا ناشناخته هست وواکسنها اثر پذیری کامل ندارند پس بیاین پژوهش کنید چرا پژوهش نمی کنید دوسال از کرونا کذشته مهمتریتن مشکل کشور کرونا هست درمورد گیاهان دارویی که اثر پذیری دارند نمونه گیری نمی کنید انها مدعی هستند واجازه کار بدهید کشته های بیشتر ازشماست همه جا حتی چین علنا اجازه این طب راداده دردرمان کرونا چرا شما نمی دهید وفرافکنی می کنید پزشکی بعلت کرونا بمیره مدافع سلامت هست خرافات نیست اما درمانگر سنتی بمیرد خود بعلت کرونا مرد ودروغکو هست ان بدغت هم با درمان بیماران کرونایی کرونا گرفت ومرد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش