چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۴۲ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۸۳۵
حوزه بهداشت و رفاه

اعاهای عجیب نمکی: دلم نمی‌خواست وزیر بهداشت شوم

سعید نمکی,وزیر بهداشت سابق
سعید نمکی وزیر سابق بهداشت گفت: دلم نمی‌خواست وزیر بهداشت شوم!

به گزارش تسنیم، سعید نمکی در مراسمی که بعداز ظهر امروز به مناسبت تقدیر از خدمات او برگزار شد؛ اظهار داشت: خدمت عزیزانی که عزیزانشان را در بیماری کرونا از دست دادند تسلیت می‌گویم. من نیازمند جلسه تودیع نیستم زیرا به عنوان سرباز کوچک نظام سلامت مبنای وداع با این نظام را ندارم و هر ساعتی از شبانه روز وزیر بهداشت اراده کنند در خدمت خواهم بود. من لایق تکریم و قدردانی نیستم و باید از کادر سلامت تقدیر شود.  

وی ادامه داد: به عنوان نماینده خدمتگزاران نظام سلامت به این مراسم آمده‌ام. وقتی نام دکتر عین اللهی آمد، به معاون خود (موهبتی) زنگ می‌زدم و می‌گفتم با روابطی که در مجلس دارید تمام امکانات را به کار بگیرید تا برای ایشان رای اعتماد بالایی فراهم کنید زیرا می‌دانستم ایشان بوی معطر جبهه های دفاع مقدس را با خود دارند. ایشان را به نیک نفسی قبول داشتم و بسیار مشتاق بودم که از خدمت این عزیز در کنار خودم استفاده کنم اما به دلایلی مقدور نشد.

نمکی گفت: من دلم نمی‌خواست وزیر بهداشت شوم. ما‌ه‌ها بود که در سازمان برنامه قسمت عمده بودجه کشور را مدیریت می‌کردیم تا این‌که کار بالا گرفت و به این ساختمان آمدم. از خدا می‌خواستم گرفتار این ساختمان نشوم.  من امروز نمی‌خواهم گزارش کار بدهم زیرا هر قدمی که برمیداریم در برگ برگ تاریخ سرزمین ثبت می شود و نیاز به ویترین آرایی نیست اما معاونین ارجمند و رؤسای دانشگاه‌ها تلاش فراوان کردند. ما در سازمان غذا و دارو با یک مافیای شکم گنده و دهن باز روبرو بودیم که برای ما از بین بردن ریشه های آن هزینه‌های زیادی داشت.

نمکی ادامه داد: یکی از جاهایی که می‌تواند حیثیت وزیر را مخدوش کند همین نقطه تاریکی است که متاسفانه سال‌ها توسط جریان‌های خاص مدیریت می‌شد. ترکش بسیاری تحمل کردیم تا توانستیم  واردات دارو را ۳۰ درصد کم و تولید داخل را ٩٢ درصد افزایش دهیم. در سال ٩٩ که سال کرونا بود، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو کمتر از سال آرام ٩٧ هزینه ارزی داشتیم و این هنر پاکدستان بود که به تولید داخل بها دادند. خیلی برای این بچه‌ها غصه می‌خورم، وقتی کسی در کسوت دفاع از بیت‌المال میگوید، اما همان زمان ۶ ماه در سال فقط ۹۵۰ میلیارد تومان بیت‌المال رفته بود برای داروهایی که ۵ تا ۱۵ تولید کننده داخل داشت آن هم با قیمت ۵ تا ۱۰ برابر، دوستان از بیرون از کشور وارد کرده بودند.

وی افزود: در طول ۶ ماه اول شیوع کرونا تمام مایحتاج را در داخل کشور ساختیم و اگر این دیدگاه نبود امکان این نبود که راه را بر واردات ویرانگر ببندیم. همین یک دستاورد برای این وزارتخانه کافی است و خداوند توفیق داد در سخت ترین ایام این مملکت کنار مردم باشیم. سیل گسترده در ۲۵ استان آمد و لاشه‌های فراوان حیوانات به جا ماند؛ اما همکاران بهداشت نگذاشتند یک مورد اپیدمی پیش بیاید و این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران بود. بعد از آن زلزله آمد و بعد گرفتار H1N1 شدیم.

وی با تاکید بر اینکه دوران کرونا ایام سختی بود، اظهار کرد: کرونا به ما آموخت همدلی و وفاق دفاع مقدس را نگه داریم که ابزار کارآمدی است و ما آن را با دوستان بسیج در طرح شهید سلیمانی تجربه کردیم. خیلی ها به من گفتند فلان تاریخ کار ویروس تمام است اما من به عنوان ایمونولوژیست گفتم که موجودی پا به عرصه آفرینش گذاشته که بشریت سالها باید با آن دست و پنجه نرم کند. من همان زمان که کرونا به ایران آمد گفتم خود را برای هجمه بزرگ آماده کنید. کرونا به ما یاد داد که نگاهمان به بیرون نباشد که خبری نیست و سازمان عریض و طویل بهداشت جهانی و دیگران به ما کمکی نخواهند کرد. هواپیمایی که ماسک و گان خریده بودیم به کشور نرسید که هنوز بغض گلوی من را می گیرد که مدافعان سلامت ما در روزهای اول بی‌دفاع بودند و ساعت دو شب با من تماس گرفتند که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها نگذاشتند هواپیما بیاید و خودمان در عرض چند روز از وارد کننده این تجهیزات به تولید کننده تبدیل شدیم.

نمکی گفت: کرونا به ما آموخت که سرمایه گذاری در بخش سلامت اولویت‌دار ترین سرمایه گذاری است. گرچه مدارس مهم هستند اما تعطیلی آنها اوضاع کشور را به هم نریخت اما اگر ما یک تخت کم می‌آوردیم همه جا بهم می ریخت. همه دورکاری کردند اما مدافعان سلامت پا بیرون نگذاشتند و ۱۸ ماه تمام خدمت کردند و نشان دادند که اگر نباشند محوریت دچار اشکال می‌شود. کرونا درس‌های دیگری هم در پساکرونا به ما خواهد آموخت. دوران سخت کرونا به ما و جهان خواهد آموخت که شیوه مدیریت باید دگرگون شود و عدالت در سلامت باید در اندیشه سیاستگذاران قوام پیدا کند.

وی یادآور شد: گلایه هم داریم از آنهایی که ما را تنها گذاشتند و جا خالی دادند و ما را سیبل کردند تا خود در سایه تماشاگر باشند و ما آنها را به خدا می‌سپاریم. البته اکنون روزنگار کرونا را قلم می‌زنم تا مردم بدانند مرد و نامرد کیست و بفهمند مسئولیت وزارت بهداشت چه بود و مسئولیت دیگران که برایش خلق موج کردند چه بود. آنهایی که این که وزارت بهداشت را ته رودخانه رها کردند تا جنازه جمع کند چه کسانی هستند و افرادی که بال بال زدند که بودند و اصلا واکسن را چه کسی باید وارد می‌کرد؟ و چرا وارد نکرد؟ کجای دنیا وزیر بهداشت واکسن وارد می‌کند؟ از دکتر عین‌اللهی خواستم که او زیر بار این حرف نرود، کار وزارت بهداشت تلقیح واکسن است. شما باید طلبکار باشید و نه بدهکار.

نمکی اظهار کرد: عزیزان من غصه نخورید از بی‌مهری‌ها. حق دارید که ناراحت باشید که بعد از ۱۸ ماه تلاش شبانه روزی، از پشت و ناجوانمردانه خنجر بخورید اما بدانید که تاریخ این سرزمین بهترین گواه نامردی و ناجوانمردی است.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش