دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۴:۱۰ - ۲۶ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۰۴۷
حوزه بهداشت و رفاه

تایید تزریق دُز سوم واکسن کرونا در کمیته علمی | داروی بیماران تالاسمی به وفور در دسترس است!

ذخیره دارویی واکسن کرونا در کشور, تولید واکسن کرونا و داروی تالاسمی
مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اکنون ۵٠ تا ۶٠ میلیون ذخیره دارویی واکسن کرونا در کشور داریم و ۴٢ میلیون باقی‌مانده سیاست واردات واکسن است که ذخیره بالایی است؛ گفت: پیشنهاد شده است که مجوز دز بوستر (یادآور) را به واکسن‌ها بدهیم و تزریق دوز بوستر در کمیته علمی واکسن به تأیید رسیده است.

به گزارش ایسنا، دکتر حیدر محمدی در گردهمایی معاونین غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: ما ضابطه نیودراگ را به عنوان داروهای تولیدی برای اولین بار در جهان تدوین کردیم. تسهیلات بسیاری برای داروهایی که برای اولین بار قرار است تولید شوند، گذاشتیم. البته به شرطی که اطلاعات متقنی درباره اثرگذاری دارو ارائه کنند و طبق ضابطه این داروها خارج از نوبت بررسی و فرآیند صدور مجوز زودتر انجام می‌شود.

مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره داروهای کرونا گفت: داروی توسیلیزومب، رمدسیویر و فاویپیراویر به صورت قرارگاهی وارد فهرست شدند و بعد از آن تولید زیادی داشتیم. بالغ بر ۵۵ میلیون فاویپیراویر توزیع کردیم مجموعا حدود ۶ میلیون و ٨٠٠ رمدسیویر در دوران کرونا توزیع و مصرف شد.

محمدی درباره تولید واکسن کرونا، گفت: پنج شرکت در زمینه واکسن کرونا داریم که نهایی شدند. شرکت شفافارمد ١٠ تا ١٢ میلیون واکسن برکت تحویل داده است. بعد از آن انستیتو پاستور را داشتیم که با ارائه گزارش بینابینی فاز سه برای واکسن پاستوکووک مجوز مصرف اضطراری گرفت و قرار است این واکسن به گروه ١٢ تا ١٨ سال تزریق شود. مجوز مصرف اضطراری اسپایکوژن بعد از ارائه گزارش بینابینی اول در فاز سه صادر شد. باید توجه کرد وقتی گزارش بینابینی را ارائه میکنیم، یعنی هنوز مطالعه فاز سوم تمام نشده است. بعد از ارائه گزارش بینابینی که نتیجه حاصل از عوارض تزریق در داوطلبان و اثربخشی واکسن در کاهش مرگ‌ومیر و بستری است، مدنظر قرار دارد.

محمدی اظهار کرد: واکسن فخرا در فاز سه است و هنوز گزارش بینابینی برای مجوز مصرف به ما نداده‌اند. اکنون ما ۵٠ تا ۶٠ میلیون ذخیره دارویی واکسن کرونا در کشور داریم و ۴٢ میلیون باقی‌مانده سیاست واردات واکسن است که ذخیره بالایی است. پیشنهاد شده است که مجوز بوستر دوز را به واکسن‌ها بدهیم و تزریق دوز بوستر در کمیته علمی واکسن به تأیید رسیده است. دو واکسن بقیه‌الله و اُسوه در مراحل ابتدایی مطالعات بالینی هستند.

وی افزود: یکی از اقداماتی که ما داشتیم این بود که در کنار افزایش قیمت‌های جهانی، ما کاهش قیمت داشتیم که بخشی از آن ارزی و بخشی ریالی است. در بسیاری داروها قیمت پایه فروش به کشور را کاهش دادیم و قیمت ریالی هم در مواردی کاهش پیدا کرد و در سطح عرضه بسیاری از آن‌ها را می‌بینیم و به عنوان مثال انسولین از ۶.۵ یورو به ٣.۵ یورو  کاهش پیدا کرد و بیش از ٩٠ میلیون دلار صرفه جویی ارزی به دنبال داشت.

مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: همچنین بحث قیمت‌گذاری ماده اولیه دارو در دستور کار قرار گرفت. ما سعی کردیم در این شرایط جنگی اصلاحاتی انجام دهیم. ما در دوران جنگ هم دفاع کردیم و اصلاحاتی انجام دادیم که این اقدام تبعاتی داشت و بی اخلاقی رسانه ای بسیاری صورت گرفت که از جانب صاحبان رانت این اتفاق افتاد. کسانی که منصف و آزاده هستند در برابر اقدامات مربوط به عدالت مقاومت نمی کنند و کسانی خرده می گیرند و مقاومت می کنند که خودشان ضعف دارند و بخش زیادی مربوط با فشار واردکنندگان بود.

محمدی ادامه داد: ما بیش از ٢٩ مولکول را در ماده اولیه قیمت‌گذاری کردیم و قیمت‌گذاری نهایی محصود نهایی ما منوط به قیمت ماده اولیه بوده و این قیمت‌گذاری را بسیار شفاف می‌کند. این کار جلوی افزایش قیمت بسیاری از داروها را گرفت. در بحث شفافیت ما انتشار آمارنامه دارویی را انجام دادیم و آمارنامه ماده اولیه به زودی منتشر می‌شود.

وی ادامه داد: به زودی از سامانه قیمت‌گذاری دارو بهره‌برداری می‌کنیم و قیمت‌گذاری از حالت دستی خارج و به صورت سیستمی انجام می‌شود.

داروی بیماران تالاسمی به وفور در دسترس است/حمایت از نوع وارداتی غیرمنطقی است

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: داروی بیماران تالاسمی به وفور در دو نوع تزریقی و خوراکی در کشور موجود است اما اینکه از نوع وارداتی آن حمایت کنیم خواسته غیرمنطقی است.

ذخیره دارویی واکسن کرونا در کشور, تولید واکسن کرونا و داروی تالاسمی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، سیدحیدر محمدی در خصوص نارضایتی بیماران تالاسمی مبنی بر نبود داروی جیدنیو و دسفرال در کشور، اظهار کرد: با اعضای انجمن تالاسمی بارها در این خصوص صحبت شده است اما علی رغم توضیحاتی که ارائه می‌شود متأسفانه اعتراضات همچنان ادامه دارد که دلیل آن هم مشخص نیست.

وی ادامه داد: داروی دفرازیروکس (فرم خوراکی) و دفروکسامین (فرم تزریقی) در کشور تولید می‌شود. ضمن اینکه در حال حاضر شرکت تولید کننده دسفرال هم اعلام کرده تولید این دارو در دنیا متوقف شده است و تنها برای ایران این دارو را تولید می‌کنند.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: این شرکت با اعلام اینکه تولید این دارو از نظر اقتصادی صرفه ندارد، توصیه کرده است مطابق نظر همه متخصصان آنکولوژی در دنیا، روی فرم خوراکی یعنی دفرازیروکس متمرکز شوند.

وی تصریح کرد: متأسفانه این عزیزان فقط داروی وارداتی می‌خواهند و از آنجایی که فرم خوراکی و تزریقی در کشور تولید شده و به وفور در دسترس است، نمی‌توانیم از داروی وارداتی حمایت کنیم.

محمدی ادامه داد: هر چند شرکت خارجی تولیدکننده برند جیدنیو قول داده بود از ابتدای امسال فرم خوراکی آن را در ایران تولید کند ولی به دلیل بدعهدی طرف خارجی هنوز این وعده محقق نشده است.

وی گفت: خواسته این افراد نامعلوم و بی منطق است چرا که دارو به وفور در دو نوع تزریقی و خوراکی در کشور موجود است اما اینکه از نوع وارداتی آن حمایت کنیم خواسته غیر منطقی است.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش