چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۳۲ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۶۳۳
حوزه بهداشت و رفاه

بیش از ۴۰ درصد ایرانیان پوکی استخوان و ۱۴ درصد افراد بالای ۲۰ سال به دیابت مبتلا هستند

پوکی استخوان ودیابت,چاقی
 رئیس سیزدهمین همایش بین‌المللی غدد درون ریز و متابولیسم گفت: بیش از ۴۰ درصد ایرانیان پوکی استخوان دارند که در ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد منجر به شکستگی و بی‌حرکتی می‌شود.

به گزارش  ایرنا، فریدون عزیزی روز چهارشنبه در مراسم گشایش مجازی سیزدهمین همایش بین المللی غدد و متابولیسم افزود: پوکی استخوان به معنی کاهش تراکم استخوان است که بدنبال آن قدرت و استحکام استخوان کم شده و تحت این شرایط استخوان در معرض آسیب و شکستگی قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: پوکی استخوان معمولا بتدریج پیشرفت می‌کند و در ابتدا، هیچ علامتی از خود بروز نمی‌دهد تا وقتی که شکستگی ایجاد شود. این بیماری می‌تواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود و شکستگی ناشی از آن، دراستخوان‌های ستون مهره‌ها، لگن و ران بیشتر دیده می‌شود.

عزیزی با بیان اینکه زنان بعد از یائسگی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرند، تصریح کرد: نداشتن تحرک بدنی  مناسب و کافی، کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین دی و بیماری‌هایی مانند پرکاری تیروئید، دیابت در بروز پوکی استخوان نقش دارند.

رئیس مرکز غدد و متابولیسم کشور ادامه داد: در رژیم‌های غذایی نامناسب افراد دچار کمبود مواد معدنی می شوند و بدن این کمبودها را از بافت‌های استخوانی تامین می‌کند و این روند، در طول زمان باعث فقر استخوان‌ها و در نتیجه پوکی استخوان خواهد شد.

۱۱ درصد جمعیت دیابت دارند

به گفته عزیزی، دیابت از بیماری های قرن ۲۱ به شمار می روند و اکنون ۱۱ درصد جمعیت کشور دچار دیابت بوده و به عبارتی دیگر در افراد بالای ۶۰ سال از سه نفر، ۲ نفر به این بیماری مبتلا هستند.

وی افزود: درصد ابتلا به تیروئید پرکار و کم کار نیز در میان مردم افزایش یافته و این بیماری به علت عدم شیوه زندگی سالم باعث شده شیوع این بیماری رو به افزایش باشد.

کرونا چاقی را زیاد کرد

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: چاقی نیز رو به افزایش است و کرونا در طی دو سال اخیر این بیماری را تشدید کرده است، این عارضه در کودکان به دلیل کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی مناسب رو به گسترش است.

عزیزی خاطرنشان کرد: مصرف زیاد غذاهای آماده فست و فود باعث افزایش روند چاق شدن افراد بویژه  چاقی شکمی شده که می تواند باعث بروز بیماریهای غیرواگیر مانند قلبی و عروقی و دیابت شود.

همایش بین المللی غدد و متابولیسم در روزهای ۱۹ تا ۲۱ آبان که به صورت آنلاین با حضور اساتید برجسته از کشورهای اروپایی و آمریکایی  برگزار می شود و این کنگره با بررسی دستاوردهای روز درمانی اختلالات آندوکرین به ویژه در زمینه تیروئید، بارداری، دیابت و چاقی است که در ارتقای دانش پزشکان و ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران قطعا موثر و حائز اهمیت خواهد بود.

سیستم اندوکرین از شبکه ه­ایی از غدد در بدن تشکیل شده که هورمون مورد نیاز برای تعامل سلول­ ها را تولید می­ کنند. این غدد تقریبا مسولیت تمام سلول، اندام و عملکردهای بدن را برعهده دارند، اگر سیستم اندوکرین سالم نباشد، افراد هنگام بلوغ، بارداری یا کنترل اضطراب به مشکل برمی خورند و همچنین ممکن است سریعا چاق شوند، استخوان­هایتان ضعیف شود یا انرژی پایینی داشته باشند.

۱۴ درصد افراد بالای ۲۰ سال در ایران به دیابت مبتلا هستند

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات امسال نشان می‌دهد میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ در ایرانیان بالای ۲۰ سال به ۱۴ درصد رسیده است.

پوکی استخوان ودیابت,چاقی

به گزارش ایرنا، دکتر باقر لاریجانی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی دیابت افزود: شیوع دیابت در پنج سال گذشته بیشتر شده و مطالعات ما در مورد شیوع دیابت در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد که ۱۱ درصد افراد بالغ دیابت داشتند.

وی ادامه داد: شیوع دیابت در ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته حدود ۲ برابر شده و از سال ۶۹ تا ۹۸ حدود ۹۵ درصد افزایش یافته است.

لاریجانی تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد جمعیت دیابتی ها دسترسی نسبتا مطلوبی به پزشک، دارو، خدمات آزمایشگاهی و پوشش بیمه ای دارند. این وضعیت در  دنیا حدود ۵۰ درصد است.

وی گفت: چاقی، آلودگی هوا و فعالیت های فیزیکی سه عامل اساسی افزایش دیابت در کشور است.

لاریجانی افزود: باوجود دسترسی مناسب به دارو و خدمات آزمایشگاهی به علت نبود آموزش کافی حدود ۴۰ درصد دیابتی ها درگیری کلیه دارند.

وی ادامه داد: در حدود هفت درصد این بیماران، وضعیت کلیه خیلی درگیر شده است و حدود ۱۳ درصد دیابتی ها درگیری عوارض عصبی دیابت دارند.

لاریجانی وضعیت شیوع دیابت در استان های مختلف را متفاوت اعلام کرد و گفت:  اختلاف شیوع دیابت در بین استان ها در سال های اخیر بیشتر شده است.

وی ادامه داد: در پنج سال گذشته اختلاف بین بیشترین و کمترین ابتلا به دیابت حدود ۷.۵ درصد بود، اما اکنون این اختلاف بین استان ها به حدود ۱۰.۵ درصد رسیده است.

چاقی افزایش یافت 

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم گفت: هم زمان با افزایش دیابت، چاقی هم در کشور افزایش یافته است.

وی افزود: چاقی و افزایش وزن در پنج سال گذشته افزایش یافته و به حدود ۶۵ درصد جمعیت رسیده است؛ به عبارتی ۶۵ درصد جمعیت ما یا چاق هستند یا وزن بالاتر از طبیعی دارند.

لاریجانی وی با تاکید بر اینکه شیوع فشارخون در  کشور از ۲۵ درصد در پنج سال گذشته امروز به حدود ۳۰ درصد رسیده است، گفت: افزایش چربی خون هم چنین وضعیتی دارد و افزایش کلسترول از ۲۰ درصد در پنج سال گذشته به بالاتر از ۲۵ درصد رسیده است.

وی تاکید کرد: در دیابت، چاقی، فشارخون و چربی خون شاهد شیوع بیشتری نسبت به گذشته هستیم.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با بیان اینکه پیش بینی می شود در ۲۵ سال آینده حدود ۷۰۰ میلیون دیابتی در دنیا داشته باشیم، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۴۶۰ میلیون دیابتی در دنیا داریم و از هر ۱۰ نفر در دنیا یک نفر دیابتی هستند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: دیابت در کسانی که نتوانستند بیماری خود را خوب کنترل کنند، به آسیب های جدی منجر شده است.

وی ادامه داد: حدود دو سوم کسانی که دیابت دارند در شهرها بسر می برند و حدود سه چهارم دیابتی ها در سنین کار هستند، به این معنی که این افراد اگر بیماری خود را کنترل نکنند، ممکن است در  فعالیت روزانه خود دچار اشکال شوند. از هر پنج دیابت، چهار نفر آنها در کشورهای با درآمد متوسط زندگی می کنند.

لاریجانی گفت: وضعیت دنیا در صدومین سال تولید انسولین، هنوز به گونه ای است که هر دو نفری که در دنیا نیاز به انسولین دارند، یک نفر به انسولین دسترسی ندارد. حدود ۳۰ درصد کسانی که قرص می خورند، هم دسترسی به قرص مناسب ندارند.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بیان داشت: حدود ۱۰ درصد هزینه های بهداشت و درمان در دنیا صرف دیابت و عوارض آن می شود. 

کنترل نکردن قند خون از عوامل بدتر شدن وضعیت بیماران کرونایی است

لاریجانی یادآور شد: یکی از عواملی که سبب بدتر شدن وضعیت بیماران کرونایی می شود، کنترل نکردن خوب قند خون است.

وی افزود: کسانی "هموگلوبین ای وان سی" آنها بالاتر از ۱۰ است یا متوسط سه ماه قند خون بین ۶ تا ۷ است، مشکلات آنها حدود ۶۰ درصد افزایش می یابد.

لاریجانی گفت: خطرات دیابتی های مبتلا به کووید ۲ برابر دیگران است. به همین دلیل ضروری است دیابت را خوب بشناسیم و خوب آن را کنترل کنیم تا عوارض بیماری کاهش پیدا کند.

به گزارش ایرنا،‌ مراسم روز جهانی دیابت هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) در بیش از ۱۶۰ کشور جهان برگزار می‌ شود. 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش