به گزارش یورونیوز، تاکنون تنها دانشآموزان ساکن برخی مناطق که بیماری همهگیر کووید۱۹ در آنجا شیوع بیشتری یافته بود مجبور به استفاده از ماسک بودند. دولت فرانسه دو ماه پیش استفاده اجباری از ماسک را برای دانشآموزان مقطع ابتدایی در مناطقی که ویروس کرونا کمتر شیوع داشت لغو کرده بود.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه هفته گذشته در پیامی تلویزیونی به مردم این کشور اعلام کرد که به زودی گواهی سلامت افراد مسن در صورت عدم تزریق دوز سوم واکسن کرونا دیگر اعتبار نخواهد داشت.
شهروندان فرانسوی اکنون برای دسترسی به بسیاری از اماکن فرهنگی، ورزشی و تفریحی باید گواهی سلامت ارائه کنند. با این حال یکی از مقامات ارشد حزب حاکم «جمهوری بهپیش» روز دوشنبه گفت که دولت امانوئل ماکرون به دنبال طرحی مشابه دولت اتریش برای قرنطینه کردن افراد واکسینه نشده نیست.
اتریش اولین کشور اروپایی است که تصمیم به قرنطینه افراد واکسینه نشده گرفته است. افرادی که اخیرا از بیماری کووید۱۹ بهبود یافتهاند از قرنطینه اجباری واکسینه نشدهها مستثنی شدهاند.
طرح آلمان برای گسترش دورکاری
دولت فدرال آلمان نیز برای مقابله با موج جدید شیوع ویروس کرونا لایحهای تهیه کرده است که براساس آن کارمندان در این کشور بار دیگر به طور گسترده دورکاری خواهند کرد. دورکاری در آلمان، پرجمعیتترین کشور اروپا، از ماه ژوئیه (تیر/مرداد) کاهش یافته بود.
رکورد شناسایی موارد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ در آلمان طی یک بازه ۲۴ ساعته روز یکشنبه بار دیگر شکسته شد.
همهگیری ویروس کرونا تاکنون جان نزدیک به پنج میلیون و ۱۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است. موج جدید شیوع بیماری کووید۱۹ در اروپا باعث شده است تا محدودیتهای لغو شده در برخی کشورها از جمله هلند و نروژ بار دیگر به اجرا درآید.
چرا روند واکسیناسیون در روسیه کند است؟
افزایش بی سابقه مرگ و میر و ابتلا به بیماری کرونا در روسیه در حالی همچنان ادامه دارد که روند واکسیناسیون در این کشور کند است و مردم تمایلی به دریافت واکسن ندارند.
به گزارش ایرنا، روسیه اولین کشوری بود که واکسن موسوم به «اسپوتنیک وی» را علیه ویروس کرونا ثبت کرد و همین کشور هم برای نخستین بار در جهان واکسیناسیون شهروندان خود را با همین واکسن آغاز کرد، اما آمار رسمی نشان می دهد که در مقایسه با بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و چین، سطح واکسیناسیون کرونا در روسیه پایین است و با پیش بینی های قبلی مقام های این کشور مطابقت نمی کند.
در حالی حدود یک سال از آغاز واکسیناسیون در این کشور می گذرد که بر اساس اطلاعات سایت اینترنتی رسمی واکسیناسیون کرونا از جمعیت ۱۴۶ میلیون نفری روسیه کمتر از ۳۵ درصد واکسن زده اند.
این آمار حاکی است که ۵۰ میلیون و ۸۵۳ هزار نفر دو دز واکسن کرونا را زده و ۵۹ میلیون و ۹۴۱ هزار نفر هم یک دز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
براساس تجزیه و تحلیل داده های موجود در وب سایت «Our World in Data» کمتر از ۳۵ درصد از روس ها تاکنون دو دز واکسن دریافت کرده اند.
ستاد مقابله با کرونا در روسیه روز یکشنبه در آخرین گزارش خود اعلام کرد که در شبانه روز گذشته یکهزار و ۲۱۹ نفر بر اثر بیماری کرونا جان خود را ازدست داده اند؛ روندی افزایشی که مقام های روس را به شدت نگران کرده و آنها را وادار به اتخاذ تدابیر جدید برای مهارهمه گیری کرونا کرده است.
از آغاز همه گیری کرونا در روسیه تاکنون در مجموع ۹ میلیون و ۷۱ هزار نفر به کرونا مبتلا شده و ۲۵۵ هزار و ۴۰۰ نفر هم بر اثر این بیماری جان باخته اند.
ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه بتازگی از وضعیت بسیار دشوار کشورش در پی شیوع ویروس کرونا در این کشور گفت و اعلام کرد که این اتفاق هرگز پیش از این رخ نداده است. به گفته رییس جمهوری روسیه، در حال حاضر نیاز به ایجاد بیمارستان های پیش ساخته اضافی وجود دارد.
پوتین به وزارت دفاع روسیه دستور داد تا از مردم در مبارزه با این بیماری حمایت کند و از مردم کشورش خواست که در انجام واکسیانسیون مشارکت سریع داشته باشند.
دیمیتری پسکوف سخنگوی رییس جمهوری روسیه نیز گفت که آهنگ واکسیناسیون کرونا در روسیه کندتر از کشورهای اروپایی است و این مساله با سطح آگاهی مردم ارتباط دارد.
موراشکو وزیر بهداشت روسیه نیز از مردم انتقاد کرد و گفت: بی مسؤولیتی آنها سبب شده است آمار مرگ و میر کرونایی در روسیه بالا رود.
باورهای نادرست وتبلیغات منفی
شمار قابل توجهی از مردم روسیه از واکسن کرونا استقبال نمی کنند؛ بطوریکه مخالفان واکسیناسیون کرونا از طیف های مختلف مردم روسیه هستند و اخبار رسانه ها حتی حاکی از وجود شماری از پزشکان مخالف تزریق واکسن کرونا در این کشور است.
گزارش میدانی ایرنا از مسکو حاکی است که برخی باورهای نادرست و تبلیغات منفی علیه واکسن کرونا باعث شده است تا شمار زیادی از مردم تمایلی به واکسن زدن نداشته باشند.
افزایش جعل گواهی های تزریق واکسن کرونا
جعل گواهی های تزریق واکسن کرونا در روسیه این روزها پدیده اجتماعی فراگیر در این کشور شده است که حاکی از عدم استقبال بسیاری از روس ها از واکسیناسیون کرونا است.
اطلاعات و مشخصات شخصی بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مردم روسیه در استان مسکو که اسناد جعلی گواهی تزریق واکسن کرونا و تست تشخیص کرونا تهیه کرده بودند در شبکه اینترنتی عرضه شده است.
«آشوت اوهانسیان» رییس یک مرکز تجسسی و نظارت اینترنتی به رسانه های روسی گفت که سایت هایی که پیشنهادهایی برای جعل گواهی واکسیناسیون کرونا و تست تشخیص کرونا می دهند، ممکن است خودشان این اطلاعات را عرضه کرده باشند.
به گفته وی، کلاهبرداران اینترنتی ممکن است از این اطلاعات شخصی برای تهدید و شانتاژ و اخاذی از افراد استفاده کنند.
سرگئی بایارسکی یک نماینده دومای روسیه گفت که با جاعلان اسناد تزریق واکسن و تست کرونا باید بشدت مقابله شود.
بایارسکی که معاون کمیسیون سیاستگذاری اطلاعاتی دومای روسیه نیز است، افزود که باید برای شناسایی جعل کنندگان این اسناد، از آنها گواهی تزریق واکسن کرونا و تست کرونا را خریداری کرده و پس از احراز جرم فرد، او را بازداشت و مجازات کرد.
مقام های روسیه معتقدند که علت مرگ شماری از بیماران کرونایی که واکسن کرونا زده اند، در واقع همین گواهی اسناد تزریق جعلی است که در بازار سیاه عرضه می شود.
الکساندر گینزبورگ رییس مرکز ویروس شناسی گاملیا (سازنده واکسن اسپوتنیک وی) وابسته به وزارت بهداشت روسیه بتازگی در این باره اعلام کرد که واکسن اسپوتنیک وی واکسن بسیار مطمئنی است و عرضه گواهی های جعلی تزریق واکسن کرونا، علت مرگ های بیماران واکسن زده است.
پزشک روس: واکسن نزده ها به حرف احمق ها گوش ندهند
«الکساندر میاسنیکوف» پزشک به روس هایی که از واکسینه شدن در برابر کووید-۱۹ می ترسند توصیه های غیرمنتظره ای ارائه کرد. او از افراد «واکسینه نشده» خواست که به «عقل خود رجوع کنند و به حرف احمق ها گوش ندهند.»
وی در گفت و گو با شبکه تلویزیونی مسکو با غیر منطقی دانستن ترس از واکسینه شدن، واکسیناسیون را به استفاده از کمربند ایمنی در خودرو تشبیه کرد و گفت که هیچکس از بستن کمربند نمی ترسد.
این پزشک به شهروندان واکسینه نشده، افراد ضدواکسن، تحریک کننده ها و هیستریک ها توصیه کرد که به عقل خود رجوع کنند و به حرف احمق ها گوش ندهند».
میاسنیکوف اظهار داشت که استدلال مخالفان واکسیناسیون «جهل آشکار و پرحرفی» است.
در عین حال الکساندر گینتزبورگ، مدیر مرکز تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی روسیه با نام گامالیا بر لزوم اجباری کردن واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ در این کشور تاکید کرد.
- 14
- 2