دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۳ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۱۵۲
حوزه بهداشت و رفاه

سفرهای هوشمند و شرط اجباری کارت واکسن | ۹۰ درصد دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله واکسینه شدند

، طرح کنترل هوشمند کرونا در کشور,سفر هوشمند
مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا و اظهارات مسئولان وزارت راه و شهرسازی به زودی، طرح کنترل هوشمند کرونا در کشور اجرایی می‌شود و بر این اساس مردم بدون داشتن کارت واکسن یا تست منفی PCR بسیاری از فعالیت‌های معمول خود را نمی‌توانند، انجام دهند.

به گزارش ایسنا، ستاد ملی مقابله با کرونا در هفته‌های گذشته تصویب کرد که از ابتدای آذر ماه با توجه به گسترش واکسیناسیون تا ۷۰ درصد، افراد بدون داشتن کارت واکسن یا تست منفی PCR از انجام بسیاری فعالیت‌ها منع شوند.

رضا نفیسی - رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی-  در این باره به ایسنا گفت: به زودی سامانه امید راه‌اندازی می‌شود و از این طریق همه مردم کنترل خواهند شد و تنها آن‌هایی که واکسن زده باشند یا تست PCR منفی همراه‌شان باشد، می‌توانند با وسایل حمل‌ونقل عمومی به مسافرت بروند، در غیر این صورت از اول آذر ماه اجازه سفر نخواهند داشت.

وی افزود: پیش از این اگر وضعیت کرونایی شهری قرمز یا نارنجی بود، تردد در کل آن شهر ممنوع می‌شد و این ممنوعیت سفر برای همه افراد، مبتلا یا سالم اعمال می‌شد اما از آذر ماه ترددها و مسافرت‌ها برای افرادی که دو دز واکسن دریافت کرده باشند یا تست منفی PCR -با مهلت‌ها و تاریخ‌های ۹۶ ساعته و ۷۲ ساعته اعلام شده- در اختیار داشته باشند، می‌توانند سفرهای خارجی یا داخلی را انجام دهند. بنابراین ممنوعیت‌های کرونایی هوشمند برای هر یک از افراد بر این اساس اعمال خواهد شد.

نفیسی ادامه داد: در سامانه امید می‌توانیم افراد مبتلا به کرونا یا مشکوک را شناسایی کنیم و حتی اجازه سفر به آن‌ها را با وسایل نقلیه شخصی ندهیم چرا که در سیستم جدید کاملا قابل مشاهده و رصد هستند و بر این اساس بهتر و کامل‌تر می‌توانیم جلوی شیوع ویروس کرونا را بگیریم.

در این شرایط ممنوعیت‌های کرونایی از جمله‌ ممنوعیت‌های سفر شامل افرادی می‌شود که به کرونا مبتلا یا مشکوک باشند و در این میان محدودیت‌هایی نیز برای افرادی که واکسن نزده باشند در نظر گرفته خواهد شد از جمله اینکه آن‌ها باید برای انجام سفرهای زمینی، ریلی، هوایی و دریایی در هر ۹۶ ساعت یا ۷۲ ساعت بسته به داخلی یا خارجی بودن سفر تست منفی PCR ارائه دهند.

جالبتر اینکه ارائه کارت واکسن برای کنترل هوشمند کرونا به زودی اجباری خواهد شد چرا که دکتر نادر توکلی –معاون درمان ستاد کرونای استان تهران- در این باره نیز به ایسنا گفت: تا پایان آبان ماه، واکسیناسیونِ کامل (دز یک و دو) در تهران به بیش از ۷۰ درصد می‌رسد. بنابراین بر اساس آنچه که در حال تصویب است موضوع قرنطینه هوشمند به زودی اجرایی می‌شود و کم کم داشتن کارت واکسن برای افراد اجباری می‌شود.

، طرح کنترل هوشمند کرونا در کشور,سفر هوشمند

وی افزود: البته زدن واکسن به تنهایی مفید فایده نیست و کماکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهمیت زیادی دارد. اکنون میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تهران بین ۴۰ تا ۵۰ درصد است. بنابراین عملیاتی شدن طرح محدودیت هوشمند اندکی سخت و زمان بر است اما باید دید در آینده چه اقدامات دیگری می‌توان انجام داد.

 ۹۰ درصد دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله واکسینه شدند

زمانی که تزریق واکسن کرونا برای افراد ۱۲ تا ۱۸ ساله از مهرماه آغاز شد، شاید غیرقابل باور بود که در کمترین زمان ممکن تا ۱۵ آبان بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان برای تزریق واکسن کرونا اقدام کنند. این امر خیلی زود اتفاق افتاد و اکنون شمار زیادی از دانش‌آموزان آماده ورود به کلاس‌های درس هستند.

، طرح کنترل هوشمند کرونا در کشور,سفر هوشمند

به گزارش ایرنا، شروع واکسیناسیون کرونا دانش‌آموزان برای بازگشایی مدارس و حفظ سلامتی و به ایمنی رسیدن قشر فعال در عرصه تعلیم و تربیت از اوایل مهرماه در پایگاه‌های جامع سلامت وزارت بهداشت و از ۱۵ مهرماه ۱۴۰۰ به صورت رسمی این طرح آغاز شد.

اینکه حدود یک ماه از آغاز واکسیناسیون، ۹۰ درصد دانش‌آموزان برای تزریق واکسن کرونا اقدام کردند، جای امیدواری است چون هم نشان می‌دهد دانش‌آموزان برای سلامتی خود اهمیت قائل هستند و هم از آموزش غیرحضوری و مدرسه آنلاین خسته شده‌اند و تمایل زیادی برای بازگشایی مدارس دارند.

البته در این میان والدین دانش‌آموزان نیز نقش مهمی در واکسیناسیون فرزندان خود داشتند چون حفظ سلامتی آنها و ایمنی در برابر ویروس کشنده کرونا برای آنها نیز دارای اهمیت خاصی بود، چون طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش واکسیناسیون آنها اختیاری و با اجازه والدین صورت می گیرد.

به همین منظور اعظم گودرزی سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره آخرین اقدامات برای تزریق واکسن کرونا به دانش‌آموزان سراسر کشور در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اینگونه توضیح داد و گفت: تا ۱۵ آبان ماه به عنوان جدیدترین آمار وزارتخانه برای تزریق واکسن کرونای دانش‌آموزان، تاکنون ۹۰.۱۹ درصد دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال دز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که این آمار پنج میلیون و ۷۳۰ هزار و ۵۷۶ دانش‌آموز را شامل می‌شود.

وی تصریح کرد: همچنین ۳۵.۲۹ درصد دانش‌آموزان در این رده سنی دز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند تا از این طریق ایمنی خود را در برابر ویروس کرونا افزایش دهند و هم زمینه سلامتی بیشتر آنها فراهم شود.

گودرزی آمار دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله برای تزریق واکسن کرونا را ۶ میلیون و ۳۰۵ هزار نفر دانست و اظهار داشت: برای این دانش‌آموزان از واکسن سینوفارم استفاده شد و خوشبختانه تاکنون عوارضی برای دانش‌آموزان این رده سنی در کشور را نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: برای حدود ۱۰  درصد دانش‌آموزان باقیمانده که تاکنون برای تزریق واکسن کرونا اقدام نکرده‌اند، همچنان تعدادی از پایگاههای تجمیعی وزارت آموزش و پرورش و مراکز جامع سلامت وزارت بهداشت فعال است تا در صورت تمایل این افراد نیز نسبت به واکسینه شدن خود اقدام کنند.

۸۵ درصد دانش‌آموزان تهرانی واکسینه شدند

براساس آمارها استان تهران دارای یک میلیون و ۸۶ هزار دانش‌آموز در رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال است که تاکنون براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش کار واکسیناسیون این افراد نیز به صورت جدی در حال پیگیری است.

، طرح کنترل هوشمند کرونا در کشور,سفر هوشمند

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: آماری که از دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال شهر تهران موجود است، ۸۵.۸۱ درصد دز اول با آمار ۴۵۴ هزار و ۴۷۲ نفر نسبت به واکسینه شدن خود اقدام کرده‌اند.

وی اظهار داشت: همچنین ۳۸.۶۶ درصد از دانش‌آموزان شهر تهران تاکنون دز دوم واکسن کرونای خود را تزریق کرده‌اند، البته تزریق دز دوم برای همه دانش‌آموزان در حال انجام است.

براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۵۵ میلیون و ۵۷۶ هزار و ۵۳۳ نفر دُز اول، ۴۲ میلیون و ۱۸۳ هزار و ۴۶۸ نفر دُز دوم و ۴۲۱ هزار و ۳۹۹ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۹۸ میلیون و ۱۸۱ هزار و ۴۰۰ دُز رسید.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش