دکتر حمیدرضا جماعتی در گفت وگو با ایسنا، درباره آخرین بررسی های انجام شده بر روی قرص ضد کرونای مولنیپیراویر و پکسلووید، گفت:درباره قرص مولنیپیراویر، باتوجه به اینکه چند شرکت در کشور روی آن کار کرده و در حال ساختش هستند و حتی یکی از شرکت ها مولکول این قرص را هم ساخته است، ان شاءالله در جلسه ای که شنبه در زیر کمیته درمان کمیته علمی کشوری کرونا داریم، این موضوع بررسی و درباره آن تصمیم گیری می شود.
وی افزود:البته به هر حال داروهایی که به صورت خوراکی در دسترس ما است، برای شرایطی که ویژه بوده و پیک ایجاد می شود ، باید دردسترس مان باشد. بر اساس مطالعاتی که انجام شده، اگر در پنج روز اول ابتلا به کرونا برای فرد مبتلا، به ویژه در افرادی که ریسک فاکتور دارند که منجر به افزایش میزان مرگ و میرشان می شود، مانند مبتلایان به دیابت، فشار خون ، بیماری های قلبی و تنفسی و... از مولنیپیراویر استفاده شود، نشان داده شده که حدود ۵۰ درصد می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند و میزان بستری و مرگ ومیر را کاهش دهد.
جماعتی با بیان اینکه بر اساس مطالعات بنظر میرسد که مولنیپیراویر داروی خوبی باشد، گفت:البته باید ببینیم که در زیر کمیته درمان که در روز شنبه جلسه آن برگزار می شود، در این زمینه به چه نتیجه ای می رسیم.
او اظهارکرد: پکسلووید هم دارویی است که فایزر مطرح کرده و امیدوار است که تاییدیه FDA را برای درمان کووید دریافت کند. در مطالعات این دارو که از سوی خود شرکت فایزر انجام شده، نشان داده شده که اگر در سه روز اول ابتلا به کووید این دارو به بیماران داده شود، ۸۹ درصد می تواند جلوی بستری شدن یا مرگ را بگیرد. البته هنوز مطالعاتی که روی آن در جاهای دیگر انجام شده باشد، در دسترس نیست و ما منتظریم که نتایج آن مطالعات هم منتشر شود تا بتوانیم تصمیم گیری کنیم که چه باید انجام داد. در زیر کمیته گروه درمان روز شنبه این داروها بررسی شده و ان شاءالله تصمیم گیری می شود.
جماعتی درباره استفاده از مونوکلونال آنتی بادی ها در درمان کووید ۱۹ نیز گفت: همچنین روز شنبه در کمیته درمان کمیته علمی درباره مونوکلونال آنتی بادی های مختلفی که وجود دارد نیز بحث و تصمیم گیری می شود. مونوکلونال آنتی بادی ها هم ضد کووید بوده و به صورت تزریقی هستند. مونوکلونال آنتی بادی ها نیز در مرحله اولیه کووید تجویز میشوند که اعلام شده میتوانند از پیشرفت بیماری پیشگیری کنند.
وی ادامه داد: مونوکلونال آنتی بادی ها در برخی کشورها مورد استفاده قرار گرفته اند، اما هزینه گرانی دارند و هنوز هم اطلاعات کافی درباره آنها نداریم. در عین حال پکسلووید هم خيلي جدید است و باید منتظر نتایج مطالعات بیشتر باشیم.
جماعتی اظهارکرد: فعلاً اولویت بیشتر بحث و تصمیم گیری درباره مولنیپیراویر و داروهای خوراکی مانند پکسلووید است و بعد هم امکان دارد مونوکلونال آنتی بادی ها مورد بررسی قرار گیرند. بهرحال در زیر کمیته درمان کمیته علمی کرونا (corona)، روز شنبه این موارد مورد بررسی قرار می گیرند.
- 14
- 5