خبرگزاری ایسنا طی گزارشی درباره کمبود دارو به نقل از علی فاطمی، نایبرییس انجمن داروسازان، نوشت: «در ۲۰ سال اخیر سابقه نداشت که تا این حد کمبود داروهای داخلی داشته باشیم»
او اشاره کرد داروهایی که دهها سال است در ایران ساخته میشوند، کمیاب و نایاب شدهاند.
برای ارز دارو فکری اساسی شود
فاطمی نایبرییس انجمن داروسازان با بیان اینکه باید برای بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی یک فکر اساسی شود، گفت: علت اصلی کمبود دارو، این است که ارز به اندازه کافی در دسترس نیست و ارز موجود هم برای تامین دارو به موقع تامین نمیشود. باید توجه کرد که مردم میتوانند تهیه پوشاک را عقب انداخته و حتی در تامین مواد غذایی هم صرفهجویی کنند، اما دارو همان لحظه باید برای بیمار مصرف شود و ممکن است بیمار در صورت نبود دارو جانش را از دست بدهد. بنابراین بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین وقتی که در اداره کل داروی سازمان غذا و دارو صرف میشود، فقط دنبال ارز هستند که بتوانند ارز را تامین کرده و در اختیار واردکنندگان قرار دهند. در نتیجه دیگر به کار اساسیشان نمیرسند که زنجیره تامین دارو را کنترل کرده و اجازه ندهند کمبود ایجاد شود.
فاطمی با بیان اینکه ما موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم، گفت: البته حذف ارز دولتی، باید به پرونده الکترونیک سلامت، سوابق بیماران، سامانه تیتک و ... متصل شود تا پولی که صرفهجویی میشود به صورت مستقیم به بیمار نیازمند برسانند. در صورت حذف ارز دارو گران میشود، اما نباید اجازه دهیم که پرداخت از جیب بیماران افزایش یابد.
وی گفت: در حال حاضر به اشتباه این یارانه به واردکننده و تولیدکننده داده میشود. در حالی که ممکن است این ارز در جای خودش مصرف نشود یا دارو به ویژه داروهای وارداتی که وارد میشوند و به دلیل اختلاف قیمت از مرز ما خارج شده و قاچاق معکوس میشوند، اما باید از طریق سازمانهای بیمهگر یارانه به خود مردم به صورت مستقیم پرداخت شود که در این صورت کاملا قابل ردگیری است. در حال حاضر هرچقدر ارز گرانتر میشود، کمبود دارویی مردم بیشتر میشود. ای کاش از سال ۱۳۹۷ ارز دولتی ایجاد نمیشد.
- 13
- 3