به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت روز گذشته( جمعه) بیان کرد که در تلاش برای افزایش دسترسی به داروی آرتریت موسوم به" توسیلیزوماب" است که در درمان آرتریت کاربرد دارد. این دارو میتواند در درمان بیماران مبتلا به نوع شدید بیماری کووید- ۱۹ که در بیمارستان بستری هستند، اثربخش باشد.
بررسی ها نشان می دهد این آنتی بادی مونوکلونال که در تولید داروهای ضدالتهابی کاربرد دارد، خطر مرگ و همچنین مدت زمان بستری شدن در بیمارستان را در بعضی از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ شدید کاهش می دهد.
با این حال اثربخشی داروی توسیلیزوماب درحالی تائید شده که با کمبود مواجه است و بسیار گران است. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت قیمت یک دُز از این دارو در کشورهای کم درآمد تا ۶۰۰ دلار می رسد.
تائید داروی آنتی بادی برای مقابله با اُمیکرون در آمریکا
سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد که سه ترکیب متفاوت از این آنتی بادی مونوکلونال را به فهرست درمان های پیش صلاحیت شده برای بیماری کووید- ۱۹ اضافه کرده که هدف آن تشویق بیشتر به تولید نسخه های ژنریک ارزان تر است.
" پیش صلاحیت"، یک فرآیند سیستماتیک به منظور تعیین ظرفیتِ یک شرکت دارویی برای تولید یک محصول باکیفیت مطابق با استانداردهای بین المللی و مشخصات WHO/UNFPA است.
در گزارش این سازمان آمده است:انتشار این فهرست باید راه را برای شرکت های بیشتری هموار کند تا به دنبال پیش صلاحیت سازمان جهانی بهداشت باشند و در نتیجه تعداد محصولات تضمین شده و با کیفیت را افزایش داده و با ایجاد فضای رقابتی به دنبال کاهش بالقوه قیمت ها باشند.
به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، پیش از این داروی توسیلیزوماب برای درمان آرتریت در حدود ۱۲۰ کشور جهان مجاز اعلام شده بود.
- 17
- 3