پارلمان اتریش، این قانون جدید را در ماه دسامبر ۲۰۲۱ و بعداز حکم دادگاه قانون اساسی در مورد این موضوع تصویب کرد و از سال جدید میلادی اجرایی می شود.
از روز شنبه، اول ژانویه ۲۰۲۲ بزرگ سالانی که بیماری لاعلاج یا شرایط ناتوان کننده دائمی دارند، میتوانند مرگ خودخواسته (کمک به خودکشی) را انتخاب کنند.
انجام مرگ خودخواسته شرایط ویژه ای دارد و قرار است بر آن نظارت شود؛ به این ترتیب که وضعیت فرد داوطلب را دو پزشک- که یکی از آنها باید متخصص طب تسکینی باشد- ارزیابی می کنند.
دولت اتریش بودجه ای را برای توسعه مراقبت های درمانی و تسکینی تخصیص داده است تا اطمینان حاصل شود که گزینه های دیگر پیش روی داوطلبان مرگ خودخواسته قرار دارد.
کمک به خودکشی (Suicide) که در آن به کسی ابزاری برای پایان دادن به زندگی خود داده می شود، موافقان و مخالفانی دارد. موافقان آن را نوعی «مرگ در آرامش» می دانند و مخالفان اغلب با دلایل مذهبی با این نوع مرگ مخالف اند. برخی دیگر هم معتقد هستند با این روش، درمان بیمار از سوی پزشک جدی گرفته نمی شود و جلوی پیشرفت علم پزشکی گرفته خواهد شد.
بحث درباره قانونی شدن مرگ خودخواسته در کشورهای مختلف جریان دارد. مرگ خودخواسته در کشور سوئیس قانونی است و تقریباً ۱۳۰۰ نفر در سال گذشته آن را برگزیده اند. در این کشور امکان اتانازی حتی برای افراد خارجی نیز وجود دارد.
در ماه دسامبر از دستگاه خودکشی سوئیسی رونمایی شد که با پلک زدن کار می کند. به گفته مخترع کپسولی که شبیه تابوت است و به سرنشینش اجازه می دهد خودش را بکشد، این ماشین مراحل بررسی قانونی در سوئیس را طی کرده است. این فرایند کمتر از یک دقیقه طول میکشد و مرگ در اثر کاهش اکسیژن و دی اکسید کربن خون اتفاق می افتد که به فرد این فرصت را می دهد که مرگی نسبتا آرام و بی درد داشته باشد.
ساخت چنین دستگاهی اعتراض های زيادي را به ویژه از سوی کلیسا به همراه داشته است. آن ها می گویند چنین کاری خودکشی را باشکوه جلوه می دهد، ضمن این که ممکن است از مرزهای مرگ خودخواسته به دلایل پزشکی و با نظارت مسئولان قانونی فراتر برود.
- 13
- 5