چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۷ - ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۷۱۵
حوزه بهداشت و رفاه

سرخک و سرخجه به کاشان هم رسید/ شناسایی کودکان مشکوک در آذربایجان غربی

سرخک و سرخجه در کاشان,بیماران مبتلا به سرخک در کاشان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان از تائید آزمایشگاهی دو مورد سرخک و سرخجه در شهرستان کاشان خبر داد.

به گزارش ایمنا، مهدی دلاوری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اپیدمی سرخک در کشورهای همسایه، در ایران نیز متأسفانه در برخی از استان‌های کشور مواردی از سرخک را داشته‌ایم، در کاشان تا به امروز دو مورد سرخک و سرخجه تأیید شده است.

وی با بیان اینکه سرخک یک بیماری ویروسی واگیردار است، افزود: با تزریق دو نوبت واکسن MMR در سنین ۱۲ و ۱۸ ماهگی می‌توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان در توصیه به شهروندان گفت: همه شهروندان به‌خصوص اتباع خارجی جهت تکمیل واکسیناسیون روتین به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه بهداشت، خانه بهداشت محل سکونت خود مراجعه کنند.

وی ادامه داد: همه اتباع خارجی که در سن ۹ ماه تا ۳۰ سال هستند و به تازگی وارد کشور شدند بدون در نظر گرفتن سابقه قبلی واکسیناسیون یک دوز واکسن سرخک را دریافت کنند.

دلاوری تصریح کرد: چنانچه فردی دچار هرگونه تب و بثورات جلدی شد سریعاً جهت بررسی‌های بعدی و نمونه‌گیری به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه کند.

شناسایی کودکان مشکوک به سرخک در آذربایجان غربی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی آذربایجان غربی از شناسایی و ازمایش ۳ مورد کودک مشکوک به سرخک در استان خبرداد.

دکتر ریخته گر در خصوص واکسیناسیون سرخک عنوان کرد: ۳ مورد کودک مشکوک به سرخک مورد آزمایش قرار گرفتند که یک مورد نتیجه آزمایش منفی و در دو مورد دیگر فرایند آزمایش تکمیل نشده است.

دکتر ریخته گر بیان کرد: با توجه به تعدد پایانه های مرزی استان و شمار زیاد ورود اتباع خارجی از مرزهای این استان برای بیماریهای تب دار بثوری از جمله سرخک و سرخچه کنترل سندرمیک در تمام مرزها صورت می گیرد.

وی در ادامه افزود: تمام کودکان متولد شده در کشور ایران واکسن سرخک، سرخچه و اوریون را دریافت می کنند مگر کودکان بدسرپرست یا کودکانی که والدین آنها کودکان خود را برای دریافت این واکسنها به مراکز مریوطه مراجعه نکنند.

این مقام مسئول دانشگاهی از تمام والدین درخواست کرد برای انجام واکسیناسیون کودکان خود به مراکز مربوطه که همیشه و بدون تعطیلی آماده ارائه خدمات می باشند مراجعه کنند.

واکسن سرخک در ایران در قالب واکسن سه گانه MMR که واکسن ترکیبی علیه بیماریهای سرخک، سرخچه و اوریون است، استفاده می شود. این واکسن در دو نوبت، سنین ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق می شود.

بازتاب جهانی شیوع سرخک در ایران

ده‌ها مورد سرخک در ایران گزارش شده که علت آن هجوم مهاجران افغان است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از Iran Front Page، معاون وزیر بهداشت ایران می‌گوید ۱۶۴ مورد سرخک در کشور شناسایی شده که علت آن هجوم مهاجران افغان به ایران است.

کمال حیدری گفت: ورود اتباع افغانستانی به ایران و حضور آنها در شهرهای مختلف باعث نگرانی شده و مواردی از سرخک در آن مناطق گزارش شده است.

حیدری با بیان اینکه شیوع این بیماری، تلاش‌های ایران برای مهار سرخک را تهدید می‌کند، گفت: باید برای خارجی‌ها طرح واکسیناسیونی در نظر گرفته شود تا سطح تلقیح در برابر این بیماری افزایش یابد.

افغانستان در آغاز سال ۲۰۲۱ با شیوع مجدد سرخک روبه‌رو بوده و از ژانویه ۲۰۲۱ تا ۱۳ مارس ۲۰۲۲، ۴۸هزار و ۳۶۶ مورد و ۲۵۰ مورد مرگ گزارش شده است. تنها در سال ۲۰۲۲، بیش از ۱۸هزار مورد ابتلا و ۱۴۲ کودک بر اثر سرخک در این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

پوشش کم روتین واکسیناسیون سرخک ۶۶ درصد و فاصله زمانی طولانی‌تر از زمان کمپین پیگیری سرخک در سال ۲۰۱۸ منجر به افزایش تعداد کودکان مبتلای زیر ۵ سال بدون واکسن سرخک شده است.

سرخک یک بیماری ویروسی بسیار مسری است. کودکان خردسال واکسینه‌نشده بیشتر در معرض خطر هستند. سرخک شدید در میان کودکان کم‌تغذیه، به‌ویژه آن‌هایی که ویتامین A کافی ندارند، یا آن‌هایی که سیستم ایمنی‌شان در اثر بیماری‌های دیگر ضعیف شده است، بیشتر است.

بهترین راه برای حافظت از سلامت مردم، به ویژه کودکان، در برابر سرخک، تقویت ایمن‌سازی معمول است تا اطمینان حاصل شود که حداقل ۹۵درصد از جمعیت دو دُز از واکسن را دریافت کرده‌اند.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش