«مسعود مردانی» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم شهید بهشتی در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به شیوع وبا در کشور عراق و خطر آن برای کشور اظهار کرد: در اواخر بهار و در اوایل تابستان بروز موارد انفرادی وبا در کشور ما اجتناب ناپذیر بوده و همیشه این بیماری در کشور وجود داشته است.
وی افزود: امسال با توجه به موارد ابتلای ثابت شده در عراق، افرادی که به این کشور مسافرت میکنند به ویژه زوار عتبات عالیات باید مراقب باشند که خود ابتلا نشده و این عامل را به کشور منتقل نکنند.
مردانی افزود: این افراد اگر علائمی دارند فعلا از سفر به عراق اجتناب کنند و در صورت مراجعه به آنجا از خوردن آب آلوده و غذای غیر بهداشتی به صورت جدی خودداری کنند.
وی تأکید کرد: اگر وبا وارد کشور شود، کنترل آن بسیار مشکل بوده و به همین دلیل باید بسیار مراقبت کنیم تا از ورود وبای غیربومی به ایران جلوگیری کنیم.
این متخصص عفونی بیماریهای گرمسیری یادآور شد: در همین راستا کمیتهای در وزارت بهداشت تشکیل شده تا تمام جوانب امر سنجیده شده و آخرین درمانهای تأیید شده وبا به همراه دستورالعملهای بهداشتی جدید به اطلاع همکاران در سراسر کشور رسیده است.
مردانی تصریح کرد: تا امروز هیچ مورد غیربومی از وبا در کشور مشاهده نشده است.
وی در رابطه با شیوه انتقال این بیماری نیز اظهار کرد: راه اصلی انتقال وبا، آب و غذای آلوده است. البته افراد آلوده در صورت عدم رعایت بهداشت مانند عدم شستن دستها با آب و صابون پس از استفاده از دستشویی و عدم ضد عفونی شیرآلات آن میتواند موجب انتقال بیماری به دیگران شود.
تعداد بیماران مشکوک مبتلا به وبا در کردستان به ۱۰ نفر رسید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان: تعداد موارد مشکوک مبتلا به وبا در استان با شناسایی پنج مورد جدید مشکوک به ۱۰ نفر رسید که از پنج شهرستان گزارش شده است.
این تعداد ۶ نفر در مریوان، یک نفر در سقز، یک نفر در بانه، یک نفر در کامیاران و یک نفر هم در سنندج شناسایی شده است.
- 11
- 6