پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۲۱:۴۴ - ۲۲ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۱۸۱۲
حوزه بهداشت و رفاه

تاثیر کندی اینترنت بر حوزه سلامت آنلاین دیجیتال

تاثیر کندی اینترنت بر حوزه سلامت آنلاین دیجیتال,سلامت آنلاین

تجارت نیوز نوشت: در حالی که قطعی اینترنت در هفته‌های اخیر ضررهای زیادی بر پیکره کسب‌وکارهایی اینترنتی وارد کرده است‌، اثر قطعی و کندی اینترنت بر بدنه کسب‌وکارهایی که به صورت دیجیتال سعی در ارائه خدمات آنلاین سلامت دارند نیز دیده می‌شود.

آسیب‌های که به این حوزه وارد شده‌ در حالیست که طرح نسخه الکترونیک نیز به طور کامل موفق نشده و دارای نواقص زیادی است. اکنون بررسی‌ها نشان می‌دهد که قطعی اینترنت به مشکلات این طرح افزوده‌ است.

بقراط به عنوان یک پلتفرم در حوزه خدمات پزشکی آنلاین با ارائه گزارشی آماری از تاثیرات منفی کاهش سرعت اینترنت به بررسی سیر نزولی و کاهش درخواست کاربران درحوزه‌های مشاوره پزشکی، نوبت‌دهی آنلاین، بارگذاری مدارک پزشکی پرداخته است.

کاهش ۳۵ درصدی مشاوره متنی آنلاین

با توجه بر ضرب‌العجل دولت در دی ماه ۱۴۰۰ در جهت اجباری شدن نسخه الکترونیک؛ اختلالات اینترنت تاثیر قابل توجهی در روند ثبت نسخ الکترونیک داشته و این موضوع حکایت از این دارد که صنعت درمان کشور با مشکلاتی روبه رو شده و بسیاری از پزشکان در ثبت نسخه با مشکلات زیادی دست به گریبان شده‌اند.در حالی که با ورود کرونا کشور شاهد رشد قابل توجهی در زمینه‌ مشاوره آنلاین پزشکی بود؛ داده‌ها نشان می‌دهد اختلالات اینترنتی در زمینه مشاوره آنلاین پزشکی تاثیر گسترده‌‌ منفی داشته است.

اختلالات اینترنتی؛ مشاوره متنی که یکی از پرطرفدارترین نوع مشاوره‌های آنلاین پزشکی است را در صدر لیست نشانه رفته و مشاوره متنی پزشکی آنلاین با کاهشی ۳۴٫۹۶ درصدی  در صدر لیست خودنمایی می‌کند.

مشاوره‌ی تصویری نیز با کاهشی ۲۸٫۹۵ درصدی دچار افت شده‌ و مشاوره تلفنی نیز با کاهش ۹٫۱۴ درصدی همراه بوده است. در نگاه کلی مشاوره پزشکی آنلاین با کاهشی ۱۵٫۴۶ درصدی شده که درصد قابل توجهی در حوزه سلامت دیجیتال است.

نقش گوگل در جستجوی پزشک

از سوی دیگر با توجه به اینکه اغلب افراد جستجوی پزشک و تخصص مورد نیاز خود را در گوگل انجام میدهند، قطعی اینترنت بین‌الملل باعث شده مردم نتوانند به راحتی پزشک مورد نظر خود را پیدا کنند. در همین جهت کاربران یا باید آدرس سایت‌های نوبت دهی را بلد باشند یا از قبل نوبت گرفته باشند و یا از طریق پزشک به استفاده از سایت‌های داخلی ترغیب شده‌ باشند. این موضوع یکی از دلایل کاهش فرآیندهای اینترنتی است.

پرونده‌ الکترونیکی یکی از مباحث داغ حوزه سلامت است و در حالی که تلاش بر این است آرشیو پرونده پزشکی نیز به روندی معمول در سطح کشور در این حوزه تبدیل شود؛ کاهش سرعت اینترنت این موضوع را نیز تحت تاثیر قرار داده است. بررسی داده‌های بقراط نشان می‌دهد بارگذاری مدارک پزشکی نیز با کاهشی ۲۰ درصدی مواجه شده‌ است.

با توجه ویژه به این مهم که در هفته‌های اخیر علاوه بر قطعی اینترنت بین الملل، با کندی بیش از حد سرعت اینترنت داخلی نیز همراه بوده، بارگذاری فایل ها با مشکلات زیادی همراه شده و با وجود سرعت بسیار پایین اینترنت داخلی بارگذاری و استفاده از مدارک پزشکی با روندی نزولی همراه شده است.

سیر کاهشی نسخه الکترونیک با قطعی اینترنت

آمارهای این پلتفرم کاهش ۹٫۷۸ درصدی مراجعه حضوری به پزشک را نیز نشان می‌دهد. کاهش ۱۰٫۰۷ درصدی نوبت دهی توسط منشی، ۹٫۴۹ درصدی نوبت دهی اینترنتی، ۴٫۸۴ درصدی نوبت دهی تلفنی و در مجموع ۹٫۸۳ نوبت دهی حکایت می‌کند. که این روند کاهشی نیز روایت از این دارد که پزشکان در مطب‌های خود نیز با مشکلات گسترده‌ای مواجه بوده‌اند.

با وجود اینکه با اینکه در ماه‌های گذشته مسئولان و سازمان‌های مرتبط بر لزوم افزایش نسخ الکترونیک پافشاری می‌کردند، اما گزارش آماری بقراط سیر کاهشی نسخ الکترونیک را نشان می‌دهد. بر اساس این گزارش؛ در بخش نسخه تامین اجتماعی روند کاهشی ۵٫۹۲ درصدی و بخش نسخه بیمه سلامت نیز با کاهش ۱۵٫۵۳ درصدی همراه بوده است.بررسی‌ها نشان می‌دهد اختلالات اینترنتی در نسخ بیمه سلامت، تاثیر بیشتری داشته‌اند و پزشکان در ثبت نسخ بیمه سلامت دچار چالش‌های زیادی شده‌اند.

روند کاهشی نسخ تامین اجتماعی نیز نشان می‌دهد پزشکان در ثبت نسخه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. با توجه به ارتباط مستقیم سلامتی افراد با نسخ الکترونیک، و چالش و مشکلاتی که بسیاری از داروخانه‌ها نیز در نسخه پیچی به آن دچار شدند شاید نشان از این دارد که هنوز چالش‌ها و مشکلاتی در روند ثبت نسخه الکترونیک در زیرساخت کشور وجود دارد.

طرح نسخه الکترونیک از سال ۹۵ به صورت آزمایشی آغاز شد و از اول دی ۱۴۰۰ با دستور رئیس جمهوری اجرای آن اجباری شد. اما بهرام عین الهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار تعویق شش ماهه اجرای این طرح به دلیل آماده نبودن بیمارستان‌های دولتی شد.

در این میان به نظر می‌رسد که طرح نسخه الکترونیک نیز از قائله آسیب‌های قطعی اینترنت بین‌الملل مستثنی نبوده‌ است. تاثیر قطعی اینترنت در نسخه الکترونیک مشکلات بسیاری را برای بخش درمان و بیماران به خصوص بیماران خاص و افراد مسن که بسیاری از آنها بازنشسته هستند یا با مشکلات معیشتی بسیاری مواجه هستند، ایجاد کرده است.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش