دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۱۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۱۲۵۱
حوزه بهداشت و رفاه

موج هشتم کرونا روی شاخه صعودی/ مراجعه روزانه ۱۰هزار بیمار سرپایی تنفسی به بیمارستان‌ها

موج هشتم کرونا,شیوع دوباره کرونا
معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به موج هشتم کرونا در کشور، با بیان اینکه در حال حاضر از نظر میزان تخت بیمارستانی، ذخیره دارو و پرسنل، مشکل خاصی در بیمارستان‌ها نداریم، گفت: احتمالا موج هشتم از موج‌های قبلی خفیف‌تر خواهد بود؛ با این حال اصلا نمی‌توان بی‌احتیاطی کرد.

دکتر سعید کریمی در گفت‌وگو با ایسنا،  درباره وضعیت آمادگی بیمارستان‌ها برای مقابله با پیک هشتم کرونا، گفت: خوشبختانه فعلا از نظر وضعیت بیمارستانی شرایط باثباتی داریم. در حال حاضر حدود یک درصد تخت‌های بیمارستانی‌ ما به بیماران محتمل، مشکوک و قطعی کووید ۱۹ اختصاص دارد. زیرا ما بعد از مثبت شدن تست PCR موارد مشکوک و محتمل را کووید حساب می‌کنیم. بنابراین می‌توان گفت که یک درصد تخت‌های بیمارستانی کشور به بیماران تنفسی اختصاص دارد.

وضعیت بیمارستان‌ها در موج هشتم کرونا

وی با بیان اینکه از نظر میزان تخت بیمارستانی، ذخیره دارو و پرسنل، مشکل خاصی در بیمارستان‌ها نداریم، گفت: از نظر میزان بستری آی‌سی‌یو نیز کمتر از دو درصد آی‌سی‌یوهایمان اشغال است. بنابراین نگرانی از جهت بیمارستانی وجود ندارد و باتوجه به شروع موج هشتم، بیشتر بحث اطلاع‌رسانی به مردم اهمیت دارد؛ چراکه اکنون روی شاخه صعودی موج قرار داریم و ممکن است طی چند هفته آینده تعداد بیماران کرونا افزایش یابد.  

علامت‌دارها حداقل ۵ روز در قرنطینه بمانند

کریمی ادامه داد: البته باتوجه به واکسیناسیون خوبی که سال گذشته انجام شد و ابتلا وسیعی که اتفاق افتاد، وضعیت ایمنی مردم ایران بد نیست؛ اما از آنجایی که شش ماه از آخرین نوبت واکسیناسیون گذشته، ‌سطح ایمنی مقدار کاهش یافته است. بنابراین حتما باید توصیه‌های بهداشتی را که ستاد ملی کرونا هم اعلام کرد، مورد توجه قرار گیرند. به طوری که افرادی که اصلا واکسن تزریق نکرده‌اند، توصیه می‌شود واکسن را تزریق کنند و افراد بالای ۱۸ سالی هم که از آخرین نوبت واکسیناسیون‌شان شش ماه گذشته، توصیه می‌شود یک نوبت دیگر تزریق واکسن را انجام دهند. همچنین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نیز اکیدا و شدیدا توصیه می‌شود؛ مانند استفاده از ماسک در فضاهای سربسته، ‌بحث فاصله‌گذاری و ...

وی همچنین گفت: افرادی که علامت دارند و بیمار می‌شوند، حداقل پنج روز در خانه قرنطینه باشند. افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند مانند بیماران قلبی، تنفسی، کلیوی، مبتلایان به نقص ایمنی، افراد با سن بالا و ... حتما خود مراقبتی داشته باشند؛ از حضور در فضاهای شلوغ، جاهایی که تجمع بوده و احتمال ابتلا وجود دارد و... پرهیز کنند.

مراجعه روزانه ۱۰ هزار بیمار تنفسی به بخش سرپایی بیمارستان‌ها

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه به نظر می‌آید که احتمالا موج هشتم کرونا از موج‌های قبلی خفیف‌تر باشد، گفت: بااین حال اصلا نمی‌توان بی‌احتیاطی کرد. زیرا اگر بی‌احتیاطی اتفاق بیفتد، ممکن است برایمان عوارض ایجاد کند. ان‌شاءالله با همکاری مردم، کمک کادر درمان و همه مسئولان بتوانیم با کمترین عوارض و مشکلات از این موج هم عبور کنیم.

کریمی درباره میزان مراجعات بیمارستانی کرونا، گفت: در بیمارستان هر کسی که با علائم بیماری تنفسی مراجعه می‌کند، بلافاصله از او تست نمی‌گیرند. بنابراین می‌توان گفت روزانه ۱۰ هزار مراجعه روزانه در حوزه کل بیماران تنفسی داریم که به بخش سرپایی مراجعه می‌کنند. از این تعداد حدود ۳۰۰ نفر در روز بستری می‌شوند. تعداد مبتلایان قطعی روزانه کووید که دو رقمی و فوتی‌های ناشی از کرونا نیز کمتر از ۱۰ مورد است. البته که یک نفر فوتی هم زیاد است، اما باتوجه به درگیری‌هایی که سال‌های گذشته داشتیم و تا ۷۰۰ مرگ روزانه هم داشتیم، فعلا خداراشکر شرایط باثبات است.

وی با تاکید بر اینکه پیش‌بینی می‌کنیم که در موج فعلی، شرایط خفیف‌تری را نسبت به موج هفتم تجربه کنیم، ‌ گفت: البته همه این‌ها پیش‌بینی است. ما باید پیشگیری کنیم که پیشگیری هم با رعایت دستورالعمل‌هاست.

وضعیت دپوی دارو و سرم در بیمارستان‌ها

کریمی درباره وضعیت دپوی سرم و داروهای کرونا در بیمارستان‌ها نیز به ایسنا گفت: در بیمارستان‌ها در زمینه  سرم و دارو مشکل خاصی نداریم. ظاهرا در توزیع در مراکز خصوصی و داروخانه‌ها و ... کمبودها و سهمیه‌بندی‌هایی وجود دارد. گفته می‌شود که تولید و واردات را افزایش داده‌اند. امیدواریم که این مشکلات و کمبودهای دارویی و سرم و ... هرچه سریع‌تر رفع شود. در بیمارستان‌ها به مردم اطمینان می‌دهیم که فعلا مشکل جدی وجود ندارد، اما در حوزه بیماران سرپایی که به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند، کمبودهایی دیده می‌شود که امیدواریم رفع شود.

وی درباره زمان مراجعه بیماران کرونا به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، گفت: وقتی علائم در بیمار خفیف و در حد یک سرماخوردگی است، همان درمان‌های حمایتی و تسکینی موثر است، اما بیمارانی که به بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا هستند، حتما سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنند تا بررسی‌های کامل انجام شود. بیماران عادی هم که بیماری زمینه‌ای ندارند، در صورتیکه تنگی نفس پیدا کردند، تب طولانی و علائم غیرعادی پیدا کردند، حتما بلافاصله مراجعه کنند یا اگر از علائم‌شان چند روز گذشت و رو به بهبود نرفتند، بلکه بدتر شده و علایم غیرعادی مشاهده کردند، بلافاصله به پزشک مراجعه کنند و اگر جدی باشد، بررسی‌های تکمیلی برایشان انجام می‌شود. علائم هم شامل همان تب، بدن درد، سرفه، در موارد درگیری ریه نیز تنگی نفس و ... است.  

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش