دکتر شهنام عرشی در گفتوگو با ایسنا، درباره شیوع بیماری آنفلوآنزا، بیان کرد: آنفلوآنزا خود را به صورت فصلی نشان میدهد؛ به شکلی که در پاییز و همزمان با بازگشایی مدارس بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه اوج شیوع بیماری آنفلوآنزا معمولا اواسط آبانماه است، تصریح کرد: به همین دلیل در شهریور ماه واکسن آنفلوآنزا تامین شده و در داروخانهها توزیع میشود تا افراد پرخطر مانند افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که بیماری نقص ایمنی دارند، نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند. در واقع توصیه ما واکسیناسیون در همین شهریور ماه است.
عرشی تاکید کرد: آنفلوآنزایی که همهساله با شدت کم و بیش شیوع مییابد نوع A و B است که مشتمل بر۴ سویه است که واکسنها هم بر اساس آنها طراحی میشوند.
او در ادامه با بیان اینکه پاندمی کرونا هنوز هم تمام نشده است، اظهار کرد: به همین دلیل با شروع فصل سرما، نگرانی از کرونا هم سر جای خود باقی است و اگر فصل پاییز و زمستان امسال را بدون شیوع آنچنانی ویروس کرونا در کل جهان داشته باشیم، ممکن است که خاتمه پاندمی اعلام شود اما، تا این فصل شروع نشود احتمالا اطلاعیه جدیدی در این خصوص صادر نمیشود.
وی افزود: نگرانی ما درباره کرونا برقرار است و به همین دلیل کمیته ملی واکسیناسیون به افراد توصیه میکند که اگر یک سال از آخرین واکسیناسیون آنها گذشته است، حتما نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خاتمه با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ سویه و زیرسویه مختلف از کرونا در کشور در گردش است، بیان کرد: حتی نام برخی از این زیرسویهها را شاید خیلیها نشنیده باشند. این موارد ماهانه بررسی و رصد میشوند ولی بیشترین سویه در گردش در ایران سویه XBB۱.۵ و XBB۱.۹ است.
***
تایید ۳۴ مورد ابتلا به سویه بسیار جهشیافته کرونا در انگلیس
«آژانس امنیت بهداشتی انگلیس» روز گذشته (جمعه) اعلام کرد که ۳۴ مورد ابتلا به کووید مرتبط با سویه بسیار جهشیافته BA.۲.۸۶ در این کشور شناسایی شده است.
در نسخه BA.۲.۸۶ که زیرسویهای از امیکرون است و با نام «پیرولا» هم شناخته میشود بیش از ۳۵ جهش در بخشهای کلیدی ویروس در مقایسه با نسخه XBB.۱.۵ که سویه غالب در بیشتر سال ۲۰۲۳ بوده، شناسایی شده است و این رقم بالا از جهش ویروسی، ویژگی عمده سویه امیکرون است که رکورد بالای ابتلاها را موجب شده است.
از ۳۴ بیمار شناسایی شده تا ۴ سپتامبر، پنج بیمار در بیمارستان بستری شدند و تاکنون هیچ مورد مرگی مرتبط با این سویه مشاهده نشده است.
زیرسویه BA.۲.۸۶ اولین بار در تاریخ ۲۴ ژوئیه در دانمارک مشاهده شد و سپس در ماه اوت در ایالات متحده و کانادا نیز شناسایی شد.
از آن زمان تاکنون این گونه در سایر بیماران علامتدار در غربالگری معمول فرودگاهها و در نمونههای فاضلاب در تعداد انگشت شماری از کشورها شناسایی شده است.
دانشمندان گفتهاند که با توجه به سطح ایمنی ایجاد شده در سراسر جهان ناشی از واکسیناسیون و ابتلای قبلی به بیماری، بعید است BA.۲.۸۶ باعث ایجاد موج بیماری شدید و مرگ ناشی از کووید۱۹ شود.
همچنین بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، تستهای تشخیصی و داروها برای درمان کووید۱۹ در برابر BA.۲.۸۶ نیز مؤثر هستند.
با این حال، این نسخه ویروسی ممکن است توانایی بیشتری برای ایجاد عفونت در افرادی که قبلا به کووید۱۹ مبتلا شده بودند، داشته باشد ولی شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد این سویه باعث بیماری شدیدتر در افراد میشود.
- 13
- 1