محمدرضا مسجدی در گفت و گو با ایرنا بیان کرد که متاسفانه یکی از فرآیندهای نامطلوبی که در جامعه جوان ما مخصوصا دانشجویی رخ داده، افزایش استفاده از قلیان است که طرح دانشگاه عاری از دخانیات می تواند گامی ارزشمند در کاهش این معضل باشد.
وی تاکید کرد که دانشجویان و استادان دانشگاه ها با حمایت مناسب از طرح دانشگاه عاری از دخانیات، می توانند در جهت حفظ و ارتقا سلامتی، تندرستی و نشاط خود گام بردارند.
مسجدی ادامه داد که مصرف سیگار در بین دختران بین یک تا سه درصد است درحالی که استفاده از قلیان به ۱۰ تا ۱۵ درصد دختران می رسد و نشان می دهد مصرف قلیان در بین دختران چندین برابر است.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت که این موضوع یک هشدار جدی برای دانشجویان و هم سایر اقشار جامعه است و مسئولان باید فکر اساسی برای رفع این معضل کنند.
مسجدی گفت که عوارض قلیان خیلی بدتر از سیگار است و ضرر آن چندین برابر سیگار است که جوانان بدون اطلاع و آگاهی از عوارض فراوان، اقدام به مصرف قلیان می کنند که با فرهنگ سازی مناسب می توان جلوی این کار را گرفت.
** تحقق طرح دانشگاه بدون دخانیات نیازمند جدیت مسئولان و همراهی مردم
مسجدی، لازمه اجرایی شدن طرح دانشگاه بدون دخانیات را داشتن برنامه منسجم و پیگیری مستمر دانست و افزود: تحقق این هدف مهم و اساسی، نیازمند جدیت مسئولان و همراهی مردم است.
وی گفت که آیین نامه، دستورالعمل و ضوابط در این زمینه به حد کافی وجود دارد اما باید به طور جدی آنها را پیگیری کنیم تا شاهد دانشگاه و بیمارستان عاری از مصرف دخانیات باشیم.
وی با اشاره به این که وزارت علوم به طور جد پیگیر این موضوع است، افزود: مسئولان وزارت علوم چند مدت پیش برنامه های دانشگاه های بدون دخانیات را ابلاغ کرد که این برنامه شامل دانشجوبان، اساتید و کارکنان این مجموعه است.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: برنامه بیمارستان و دانشگاه عاری از دخانیات با برنامه ریری مناسب توسط وزارت بهداشت،درمان و آموزش عالی باید اجرایی شود که تاکنون این موضوعات به این دو مجموعه ابلاغ نشده است.
وی به اجرایی شدن طرح پبشگیری از استعمال دخانیات در مدارس (طرح پاد) اشاره کرد و گفت: این طرح به صورت آزمایشی از اول آبان در تعدادی از مدارس ورامین اعم از دخترانه و پسرانه آغاز شد.
دبیرکل جمعیت مبارزه بااستعمال دخانیات بیان کرد که اجرایی شدن طرح دانشگاه بدون دخانیات، نیار به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مناسب دارد تا همه افراد اعم از دانشجویان، استادان، پزشکان و کارکنان این دو مجموعه جذب این کار شوند و از مصرف دخانیات دست بردارند.
- 17
- 4