دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۴۹ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۳۵۶۷
حوزه بهداشت و رفاه

ساز ناکوک بیمه‌ها برای سلامت روان

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,سلامت روان
آمار اختلالات روانی در کشور طبق آخرین پایش ملی که درسال ۱۳۹۰ صورت گرفت، رقم ۲۳ درصد را نشان می‌دهد و بنابر اظهارات مسوولان، افسردگی از میان سایر اختلالات روان، شیوع بیشتری دارد.

به گزارش ایسنا، آخرین اظهارات مسئولان وزارت بهداشت گواه این موضوع است. به همین دلیل وزارتخانه دکتر سیدحسن هاشمی در این دوره از فعالیت خود روی خوشی به این حوزه نشان داد و تلاش کرد با افزایش تخت‌های بستری در این حوزه در بیمارستان‌های عمومی و استقرار کارشناسان سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت، اندکی به این حوزه سامان دهد.

 

اما گویا باز هم پای بیمه‌ها در میان است؛ چراکه هنوز خدمات روانپزشکی به صورت کامل تحت پوشش بیمه‌ها نیستند و بخش خصوصی این خدمات نیز نادیده گرفته‌ شده است. به گفته کارشناسان امر، خلاء حضور بیمه‌ها در پوشش خدمات روانپزشکی باعث مراجعه کمتر مردم به مراکز درمانی و در نتیجه مخفی ماندن بیماری می‌شود و نتایج ناخوشایندی را برای مردم در پی خواهد داشت.

 

دکتر احمد جلیلی، رییس انجمن روانپزشکان ایران نسبت به این رفتار بیمه‌ها در قبال حوزه سلامت روان انتقاد کرده و نتیجه آن را آسیب دیدن سلامت مردم می‌داند.

 

جای خالی ۲ بیمه‌گر اصلی در پوشش خدمات روانپزشکی بیمارستان‌های خصوصی

وی  در گفت‌وگوی خود با ایسنا، ضمن انتقاد از تبعیض بیمه‌ها نسبت به عدم پوشش بیمه‌ای خدمات روانپزشکی در بیمارستان‌های خصوصی، می‌گوید: تعداد تخت‌های بیمارستان‌های دانشگاهی و دولتی از نظر کیفیت و کمیت پاسخگوی انبوه بیماران این حوزه نیست. با توجه به این موضوع، تعدادی از بیماران به اجبار در بخش خصوصی بستری می‌شوند و بیمه‌های تامین اجتماعی و سلامت نیز با هیچ کدام از بیمارستان‌های خصوصی در زمینه پوشش خدمات حوزه روانپزشکی قرارداد ندارند.

 

وی ادامه می‌دهد: اگر بیماران بعد از بستری شدن در بخش خصوصی، برای پس گرفتن هزینه‌های خود به بیمه‌ها مراجعه کنند، مبلغی به آنها پرداخت نمی‌شود. در عین حال محدودیت ۵۶ روزه‌ای که بیمه‌ها برای مدت زمان بستری شدن بیماران دچار اختلالات روان در بیمارستان‌ها در نظر گرفته‌اند، منصفانه نیست؛ چرا که محاسبه‌ای علمی وجود ندارد که نشان دهد این تعداد روز برای درمان بیمار کافی است.

 

رئیس انجمن روانپزشکان ایران تصریح می‌کند: اگر بیماری شرایط محیطی مناسبی داشته باشد و داروهای خود را به خوبی مصرف کند، از عود بیماری جلوگیری می‌شود که به این ترتیب در طول یک سال بیشتر از یک مرتبه نیاز به بستری پیدا نمی‌کند. اما ممکن است بیمار دیگری نیاز به چندین بار بستری داشته باشد؛ به همین دلیل عدم پوشش بیمه‌ای کافی باعث می‌شود که آنها نتوانند مدت زمان کافی بستری شوند. این اتفاق سبب از کار افتادگی و رنج آنها و خانواده‌شان می‌شود و حتی ممکن است خطرات جانی پیش آید.

 

۳۰ سال کار درمان با تعرفه‌های غیر واقعی

جلیلی در ادامه با بیان اینکه تعرفه‌های پزشکی غیر واقعی است، ادامه می‌دهد: به تایید همه مسئولانی که تاکنون در وزارت بهداشت یا انجمن‌های علمی پزشکی سمتی داشته‌اند، این تعرفه‌ها غیر واقعی است و باعث بروز بسیاری از مشکلات و تخطی‌ها شده‌ است. ۳۰ سال است که مغایر با میزان تورم سالیانه کشور، دولت مانع از تغییر تعرفه‌ها می‌شود.

 

وی همچنین اضافه می‌کند: هر صنفی که در کشور مشغول به فعالیت است، می‌تواند تعرفه خود را تعیین و به آن رسیدگی ‌کند، اما پزشکان چنین اجازه‌ای ندارند. عدم تغییر تعرفه‌ها به جز صدمه به مردم، منجر به مسائل اخلاقی، اجتماعی و تخریب روابط پزشک و بیمار شده‌ است.

 

اجحاف مضاعف نسبت به تعرفه‌های روانپزشکی

جلیلی ضمن هشدار نسبت به پیامدهای واقعی نشدن تعرفه‌های پزشکی، ادامه می‌دهد: تغییر تعرفه‌ها در حوزه مهم‌ترین مساله زندگی مردم، پیامدهای بدی برای مردم، جامعه پزشکی و سلامت عمومی داشته است. موضوع تعرفه‌ها مهمتر از میزان پوشش تعداد روزهای بستری بیماران روانی از سوی بیمه‌هاست. چرا که بیشتر آنها نیاز به بستری شدن پیدا نمی‌کنند. تعرفه‌های غیر واقعی در مورد همه رشته‌های پزشکی وجود دارد، اما در زمینه تعرفه‌های روانپزشکی اجحاف مضاعفی صورت گرفته است.

 

رئیس انجمن روانپزشکان ایران محرومیت بیماران سرپایی مبتلا به اختلالات روان در استفاده از پوشش‌های بیمه‌ای، بسیار چشمگیر است. بیان می‌کند: وزرای سابق و فعلی بهداشت و درمان بارها به این مسئله اذعان کرده‌اند اما به نظر می‌رسد موضوع تعرفه‌ها به جای اینکه به سلامت اجتماع مربوط باشد به یک مسئله سیاسی تبدیل شده است. چرا که طی ۳۰ سال گذشته تعرفه‌های پزشکی همچنان پایین نگهداشته شده است.

 

وی ادامه می‌دهد: بیمه‌ای به نام تکمیلی در کشور وجود دارد که خلاف قانون است. تنها کسانی که نمی‌توانند از این بیمه‌ها استفاده ‌کنند نیز بیماران روانی هستند؛ چرا که این بیمه‌ها اعلام کرده‌اند که هزینه بستری شدن آنها را قبول نمی‌کنند.

 

جلیلی همچنین با اشاره به تاثیر بیماری‌های روانی بر سلامت جسمی افراد تصریح می‌کند: برخی از بیماران اصلا به روانپزشک مراجعه نمی‌کنند که این اقدام آنها باعث مزمن شدن بیماری می‌شود. بعضی از بیماری‌ها نیز مانند فشار خون، عروق کرونر، دیابت و ... به طور مستقیم با تداوم اضطراب، افسردگی و بیماری‌هایی از این دست ارتباط دارند. بیماران روان نمی‌توانند از بیمه‌ها استفاده کنند، اما زمانی که مبتلا به بیماری‌های قلبی می‌شوند و به عمل‌های جراحی پر هزینه نیاز پیدا می‌کنند، بیمه هزینه آنها را پرداخت می‌کند.

 

جلیلی می‌گوید: سیستم ایده‌آل برای حل این مشکلات، تصویب تعرفه‌های واقعی پزشکی است. ما بیمه واقعی نداریم و این سازمان‌ها فرمایشی هستند .شفاف بودن عملکرد بیمه‌ها نیز در رفع این مشکلات موثر است. بیمارستان‌های خصوصی اگر بخواهند با تعرفه بیمه‌ها کار کنند، ورشکست می‌شوند. حذف رابطه مالی مراکز درمانی با بیمار یکی از نتایج عملکرد درست بیمه‌ها است. 

 

وی در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: نزدیک به یک سال است که بیمارستان‌های دانشگاهی نیز همان تعرفه ناقص قبل را هم دریافت نکرده‌اند. برای هیچ صنفی این مسئله وجود ندارد؛ وقتی بیش از یک سال است که این روند ادامه دارد و بیمارستان باید هزینه پرسنل، دارو و آب و برق را بدهد، بالاخره جایی منجر به بروز مسائل ناخوشایندی می‌شود و سلامت مردم صدمه می‌بیند. ممکن است صدای این آسیب نیز بلند نباشد و کسی از آن با خبر نشود.

 

 

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش