سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۱۶:۴۳ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۹۳۷
حوزه بهداشت و رفاه

واکنش وزیر بهداشت به اخبار نسخه‌های میلیاردی:

ترجیح می‌دهم سکوت کنم/حاشیه‌ها به مردم آسیب می‌رساند

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت
وزیر بهداشت در واکنش به اظهارات مسوولان وزارت رفاه درباره نسخه‌های چند میلیاردی پزشکان گفت: من ترجیح می‌دهم در این‌باره سکوت کنم و وارد حاشیه‌ها نشوم؛ چرا که حاشیه‌ها به مردم ضرر می‌رساند.

به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه نهمین همایش کشوری و بین المللی سکته‌های مغزی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا درباره اظهار نظرهای اخیر مسوولان وزارت رفاه مبنی بر نسخه‌های چند میلیاردی پزشکان گفت: این اظهار نظرها حاشیه است و بهتر است وارد حاشیه‌ها نشویم و وظیفه اصلی‌مان را انجام دهیم.

 

وی افزود: ما یاد گرفتیم که از فرصت‌ها استفاده کرده و به مردم خدمت کنیم و امیدواریم که مردم هم راضی باشند. هر کجا که ندانسته وارد حاشیه‌ها شدیم، دیدیم که مردم ضرر کردند. بنابراین من ترجیح می‌دهم که در این باره سکوت کنم و چیزی نگویم.

 

هاشمی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارت بهداشت در حوزه سکته‌های مغزی گفت: در این دوره انجمن متخصصین مغز و اعصاب کشور با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی اقدامات خوبی را برای درمان سریع و اولیه سکته‌های مغزی انجام دادند. باید توجه کرد که بسیار مهم است که ما بتوانیم اقدامات درمانی را برای بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند در کمتر از سه ساعت اول آغاز کنیم تا از عوارض بعدی آن پیشگیری شود؛ چرا که ۷۰ درصد کسانی که دچار سکته‌های مغزی می‌شوند برای همیشه خانه نشین می‌شوند.

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ هزار سکته مغزی در کشور داریم، گفت: همچنین سالانه مرگ و میر ۲۵ هزار نفر از ایرانیان به دلیل بروز این بیماری است که خوشبختانه توانسته‌ایم خدمات درمانی این بیماری را در ۵۵ مرکز ایجاد کنیم و درمان‌های اولیه سریع را برایشان انجام دهیم.

 

هاشمی یکی از دلایل عمده سکته مغزی را لخته شدن خون در رگ‌های مغز دانست و گفت: بر این اساس در این مراکز دارویی را به بیماران می‌دهند تا بتواند دوباره جریان خون را برقرار کند. در عین حال مسئله مهم این است که ناوگان هوایی، زمینی و دریایی اورژانس به روز باشد و خدمات بیمارستانی ویژه‌ای هم به این بیماران ارائه شود. در عین حال امیدواریم تعداد این مراکز در آینده به چهار برابر افزایش یابد.

 

هاشمی تاکید کرد: از طرفی رسانه‌ها هم باید علائم سکته مغزی را به مردم اطلاع رسانی کنند و به ویژه کسانی که ریسک فاکتورهای آن را دارند نکات لازم را رعایت کنند. خوشبختانه در حال حاضر توانسته‌ایم برای هر ۳۰۰۰ نفر یک مراقب سلامت قرار دهیم که به افراد به ویژه سالمندان اعلام می‌کنند که ممکن است در معرض خطر سکته مغزی باشند.

 

هاشمی با بیان اینکه فکر می‌کنم بعد از ۲۰ سال حرف زدن، این خدمت مناسب بود، گفت: اما باید توجه کرد که هنوز این میزان خدمات کافی نیست و هنوز هم ما با استانداردهای کشورهای پیشرفته فاصله داریم.

 

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره آمبولانس‌های ویژه برای بیماران سکته‌های قلبی و مغزی گفت: ما تعدادی آمبولانس برای بیماران سکته قلبی و مغزی داریم، اما متاسفانه عوامل متعددی دست به دست هم می‌دهند تا کار در کشور انجام نشود. در ابتدای این دوره اقداماتی را برای ورود ۲۵۰۰ آمبولانس انجام دادیم که متاسفانه به نام حمایت از تولید داخل اجازه ورود آنها را ندادند و تا کنون ۱۵۰۰ دستگاه آمبولانس را وارد کرده‌ایم.

 

هاشمی تاکید کرد: باید بدانیم که توجه به تولید داخل امری ضروری و آرزوی همه ماست، اما در بخش بهداشت و درمان اصرار بی جا منجر به آسیب رساندن به مردم می‌شود. در حالیکه مردم انتظار دارند در این حوزه آخرین دستاوردها در اختیارشان قرار گیرد؛ چرا که مسئله مرگ و زندگی است.

 

هاشمی ادامه داد: بر این اساس ما مقداری از اهداف‌مان عقب‌ماندگی داریم که دلیلش این است که تا امروز نتوانستیم از محل تعهدات داخلی حتی یک آمبولانس تهیه کنیم، اما تعهدات خارجی اجرا شده و ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس دیگر هم در آینده به ناوگان اورژانس کشور اضافه می‌شود.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه آمبولانس هوایی نیز گفت: در حال حاضر ۳۰ پایگاه آمبولانس هوایی در کشور داریم که فعلا برای آنها از بالگردهای نظامی استفاده می‌کنیم، اما امیدواریم در آینده نزدیک بالگردهای مخصوص اورژانس و حمل بیمار که کوچکترند و همه جا می‌توانند فرود آیند، بهره‌برداری کنیم. مهم این است که باور کنیم می‌توانیم این اقدامات را انجام دهیم. بنابراین باید امیدوار باشیم و به کم قانع نشویم و این خدمات را گسترش دهیم.

 

هاشمی در پاسخ به سوالی درباره چرایی تقاضای بیشتر برای داروهای خارجی نسبت به تولید داخل گفت: بخشی از این موضوع ناشی از کم اطلاعی است در عین حال شرکت‌های دارویی هم باید تلاش کنند. بنابراین من دلیل عمده این موضوع را تولید کنندگانی که اکثرا هم دولتی هستند و برایشان فرقی ندارد که در بازار چه سهمی را داشته باشند می‌دانم؛ چرا که برای عرضه خودشان اقدامی انجام نمی‌دهند.

 

هاشمی افزود: در عین حال جامعه پزشکی همواره ثابت کرده که در صحنه‌های خطر پیش قدم است و در جایی که منافع ملی مطرح باشد مطمئنا گام بر می‌دارد. بنابراین در این حوزه اشکال عمده از سوی تولید کنندگانی است که باید خودشان را عرضه کرده و مطالعات متقن‌شان را نشان دهند و اعلام کند که کیفیت داروهایشان بالا و موثر است. بر این اساس طبیعی است که پزشک ترجیح می‌دهد از داروهای تولید داخل استفاده کند.

 

 

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش