به گزارش ایرنا، دکتر رضا ملک زاده روز سه شنبه در حاشیه بیستمین کنگره انجمن اورولوژی ایران در جمع خبرنگاران درخصوص شیوع رو به رشد این بیماری اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی افزایش امید به زندگی و طول عمر افراد است و از آنجایی که این بیماری در سنین بالا بروز می کند، این مساله سبب افزایش تعداد بیماران شده است.
وی افزود:علاوه بر این چاقی و کم تحرکی، مصرف گوشت قرمز و مواد غذایی با کالری بالا سبب بروز این بیماری می شود.
ملک زاده تاکید کرد : یکی از مشکلات اصلی جامعه ما در حوزه سلامت ، این است که ۹۰ درصد افراد تحرک فیزیکی کافی ندارند.
وی با بیان اینکه نبود تحرک کافی سبب بروز مشکل چاقی و اضافه وزن می شود، افزود: ۳۰ درصد ایرانی ها چاق و ۴۰ درصد دارای اضافه وزن هستند.
ملک زاده گفت : روش های غربالگری برای تشخیص سرطان پروستات درحال تغییر است و یکی از این روش ها انجام آزمایش psi است که حتما باید با نظر پزشک معالج انجام شود.
وی یکی دیگر از بیماری های شایع حوزه اورولوژی در کشور را کلیه های سنگ ساز عنوان کرد و افزود : این بیماری خطرناکی نیست اما به دلیل همراه بودن با درد شدید حائز اهمیت است که باید به آن توجه شود.
بیستمین گردهمایی چهار روزه اورولوژیست های ایران و جهان، امروز -سه شنبه- دوم خرداد با هدف به روز کردن دانش و سطح علمی اورولوژیست های کشور در دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز شد.
* ایران دارای رتبه ۱۶ در حوزه تولیدات علمی در سطح جهان است
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی همچنین در سخنانی در این کنگره گفت: ایران دارای رتبه ۱۶ دنیا در حوزه تولید مقالات و مستندات علمی است و در منطقه رتبه نخست را دارد.
دکتر رضا ملک زاده اظهار کرد: در سال ۲۰۱۶ میلادی ۵۱ هزار مقاله و مستند علمی از ایران در اسکوپوس منتشر شد که از این تعداد ۱۵ هزار مقاله مربوط به حوزه پزشکی بوده است.
وی افزود: با وجود این که تنها ۱۱ درصد اعضای هیات علمی کشور در حوزه پزشکی هستند، ۳۰ درصد تولیدات علمی مربوط به حوزه پزشکی و سلامت است.
ملک زاده اظهار کرد: همچنین از میزان بودجه تحقیقات پزشکی تعیین شده در سال گذشته بسیار کم و درحد ۵۰۰ میلیون تومان بوده که از این مقدار نیز تنها ۲۰۰ میلیون تومان اختصاص یافته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: علاوه بر این در زمینه نیروی انسانی محقق نیز پیشرفت های قابل توجهی داشتیم به طوری که تعداد دانشمندان یک درصد برتر ایران از هشت نفر به ۴۱ نفر افزایش یافته و تعداد دانشمندان دارای اچ ایندکس بالای ۱۵ از ۱۰۸ نفر به ۴۵۰ نفر افزایش یافته است.
وی در خصوص تولیدات علمی در حوزه اورولوژی اظهار کرد: تعداد این مقالات در مقایسه با سایر رشته های پزشکی و با توجه به این که بهترین فارغ التحصیلان رشته پزشکی وارد این رشته می شوند، بسیار کم و فاصله ما با سایر کشورها زیاد است که انجمن اورولوژی و محققان کشور باید این فاصله ها را کم کنند.
ملک زاده گفت: رتبه ایران در رشته اورولوژی از نظر تعداد مقالات ۲۵ و از نظر تعداد استنادات علمی ۳۶ جهان است؛ این در حالی است که رتبه علمی ایران ۱۶ جهان است.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت به انجام مطالعه ای در ۲۰ شهر کشور در بین نژادهای مختلف درخصوص بیماری ها به ویژه سرطان اشاره کرد و گفت: قرار است ۲۰۰ هزار نفر در این مطالعه مورد بررسی قرار گیرند که تاکنون ۹۰ هزار نفر وارد این مطالعه شده اند.
ملک زاده افزود: سرطان های مثانه و پروستات که بسیار شایع هستند مشخصا در بستر این مطالعه مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرند.
وی درمورد برنامه ملی ثبت بیماری ها نیز گفت: در این برنامه قرار است ۱۰۰ بیماری ثبت شود که تاکنون اقدامات اولیه برای ۷۰ بیماری آغاز و ۳۰ بیماری دیگر در دست انجام است.
- 16
- 5