به گزارش مهر، مطهره علامه ظهر سه شنبه در نشست کشوری کارشناسان سلامت میانسالان با اشاره به اینکه برنامه سلامت میانسالان از شهرستان اسدآباد آغاز شد، گفت: همدان جزو دانشگاههایی است که در آن موضوع سلامت فیزیکی به خوبی مورد توجه بوده و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشریح تغییرات جمعیت زنان میانسال و ۳۰ تا ۷۰ سال کشور در سالهای ۸۵ تا ۹۵، از تلاش همکاران خود در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تشکر کرد و گفت: برنامه خدمات نوین بدون درایت، هوشیاری و فعالیت مجددانه همکاران دانشگاهها پیش نمیرفت و ارائه گزارش مقایسهای از وضع دانشگاههای مختلف به هیچ وجه زیرسئوال بردن اقدامات دیگر دانشگاهها نیست.
وی با بیان اینکه وضعیت تغییرات جمعیتی در میانسالان کشور قابل ملاحظه است، گفت: ارائه خدمات نوین سلامت با توجه به شیب تغییرات جمعیتی قابل ملاحظه بسیار مهم است و این به معنی ارائه خدمات به حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور است.
علامه با اشاره به علل مرگ افراد ۳۰ تا ۷۰ سال بر اساس گزارش نظام ثبت مرگ در سال ۹۴ گفت: معاینه پستان در خانمهای بالای ۶۰ سال جزو مهمترین خدماتی است که این افراد باید دریافت کنند زیرا نخستین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان سرطان پستان است و آموزشهای مربوط به سرطان پستان باید برای کاهش مرگ این گروه سنی مورد توجه باشد.
رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه کاهش احتمال مرگ و کاهش میزان مرگ هر دو به یکدیگر وابسته هستند، گفت: همه باید برای تحقق این هدف گام برداریم.
وی با بیان اینکه افزایش پوشش خدمات تا پایان برنامه ششم مورد توجه است؛ اصلیترین خدماتی که توسط تیم سلامت با تاکید بر بهورز و ماما باید ارائه شود را برشمرد.
علامه در خصوص گسترش شبکه اینترنت در خانههای بهداشت گفت: درصد پایگاههای سلامت دارای اینترنت تا پایان خرداد ۹۶ بررسی شده و طبق اطلاعات موجود دسترسی ۵۲ دانشگاه علوم پزشکی کشور ۱۰۰ در صد بوده است.
وی همچنین توضیحاتی در مورد درصد بهورز و مراقبان سلامت آموزشدیده تا پایان خرداد ۹۶ و درصد ماماهای آموزشدیده در خصوص خدمات نوین سلامت میانسالان و محدودیت گسترش جغرافیایی استقرار و علل آن بیان کرد.
رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از گسترش خدمات نوین سلامت میانسالان به برکت اجرای طرح تحول سلامت خبر داد و گفت: تعداد شهرستانهای مجری برنامه سلامت میانسالان افزایش یافته و باید از فرصت پیش آمده در دولت به خوبی استفاده شود تا این شیب فزاینده هر چه بیشتر افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه میانسالان و کودکان طبق اطلاعات سامانه سیب حداکثر خدمات را دریافت کردند، عنوان کرد: تعداد میانسالان تحت پوشش برنامه سال ۹۴، ۹۰۰ هزار نفر و در سال ۹۶، ۱۳ میلیون نفر بوده است.
وی با تشکر از عملکرد مناسب معاونت بهداشتی در برنامه سلامت میانسالان نسبت به سایر دانشگاهها، گفت: ۴۱ درصد جمعیت فعلی کشور میانسال و سالمند هستند و این یعنی وزارت بهداشت، نمیتواند برای این گروه برنامه منظم نداشته باشد.
علامه افزود: طبق آمار و اطلاعات کشوری ما اوج سرطان پستان را یکبار دیگر بعد از سن ۷۰ سالگی شاهد هستیم و در این برنامه با همکاری ماماهای شاغل در مراکز جامع سلامت به دنبال پیشگیری و کاهش این سرطان در زنان خواهیم بود.
علامه دیابت و فشار خون را در این گروه سنی مهم برشمرد و عنوان کرد: آموزش کارکنان مراقب سلامت خصوصا ماماهای مرکز بسیار امری ضروری است.
وی هدف اصلی کارگاه را کاهش مرگ و میر در سن ۳۰ تا ۷۰ سالگی با استراتژی خدمات نوین سلامت عنوان کرد.
- 10
- 5