جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۱۴ - ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۸۴۹
حوزه بهداشت و رفاه

اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت درباره ماجرای متخصصان بیهوشی، سلامت برنج تراریخته و طب اسلامی

دکتر حریرچی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
مبحث مربوط به سلامت برنج‌های تراریخته، ممنوعیت ویزیت همزمان چند بیمار در مطب، نبود طبی با عنوان طب اسلامی و روایی و جلسه وزیر بهداشت با نمایندگان متخصصان بیهوشی پیرامون انتقادات تعرفه‌ای آنها، از جمله مباحثی بود که قائم مقام و سخنگوی وزارت بهداشت به آنها پرداخت.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره مشکل متخصصین بیهوشی گفت: در روز گذشته وزیر بهداشت با همکاران بیهوشی جلسه‌ای مبتنی بر تفاهم و همکاری داشتند و مباحثی در این جلسه مطرح شد. باید توجه کرد که طبق بررسی که در دبیرخانه شورای عالی بیمه و کمیسیون اجتماعی دولت انجام گرفت و با توجه به مقتضیات مختلف و نظراتی که وجود داشت، کتاب تعرفه‌های نسبی در شهریور ماه تغییراتی کرد.

 

وزارت بهداشت، موافق واقعی شدن قیمت خدمات پزشکی است / لزوم قطع رابطه مالی میان بیمار و پزشک

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت با واقعی سازی تعرفه‌ها موافق است، افزود: حال سازمان‌های بیمه گر چه آنهایی که حق بیمه می‌گیرند و چه آنهایی که تابع بودجه دولتی هستند، باید بتوانند این تعرفه‌ها را تامین کنند. بنابراین واقعی‌سازی قیمت خدمات مورد نظر وزارت بهداشت است. همانطور که منتخبین جدید سازمان نظام پزشکی هم در موارد مختلف اعلام کردند، قطع رابطه مالی میان بیمار و پزشک مورد نظرمان است و همه پزشکان هم معتقدند که افزایش تعرفه نباید منجر به فشار مالی به بیماران شود. بنابراین تقویت بودجه بیمه‌ها ضروری است و باید بدانیم که در یک محیط مفاهمه کارها بهتر پیش می‌روند. از طرفی پزشکان ما سابقه درخشانی داشتند و در شرایط جنگ و فشارهای مالی اجازه ندادند که فشاری به مردم وارد شود.

 

حریرچی ادامه داد: فراموش نکنیم که در دهه شصت بسیاری از بیمارستان‌های دولتی نوبت‌های هفت تاهشت ماهه داشتند و مجبور بودیم بیماران را برای یک جراحی قلب باز به لندن یا پاریس اعزام کنیم. این در حالیست که اکنون تعداد اعزام بیماران به خارج از کشور کمتر از هشت نفر است.

 

بعید می‌دانم متخصصان بیهوشی در شیراز دست از کار کشیده باشند

قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره خبرهای منتشر شده مبنی بر اینکه متخصصان بیهوشی در چند بیمارستان خصوصی و دولتی شیراز دست از کار کشیده‌اند و جراحی‌های غیر ضرور انجام نمی‌شود، گفت: بعید می‌دانم که چنین اقدامی انجام شده باشد و امیدوارم که این خبر واقعی نباشد. بعید می‌دانم که همکاران‌مان چنین کاری انجام داده باشند و اگر هم مسئله‌ای وجود داشته باشد فکر می‌کنم به زودی حل می‌شود. البته ما خودمان هم تحت فشار هستیم. از طرفی وقتی بیماری بستری می‌شود حتی اگر با یک ساعت تاخیر کارش انجام شود، درست نیست.

وی درباره نظارت‌های وزارت بهداشت بر روی چنین اقداماتی گفت: هم وزارت بهداشت، هم دانشگاه‌های علوم پزشکی و هم گروه‌های تخصصی نظارت لازم را انجام می‌دهند و اگر کسی در ساعات قانونی خدمت ارائه نکند با آن برخورد می‌کنیم. البته فکر نمی‌کنم چنین اتفاقی افتاده باشد.

 

حریرچی با بیان اینکه ما حدود ۱۰۰۰ بیمارستان داریم که اکثر آنها بدون خدشه کارشان را انجام می‌دهند، گفت: اگر هم اتفاقی از این دست رخ داده باشد در موارد جزئی بوده است. البته ما باید بررسی‌های لازم را انجام می‌دهیم تا ببینیم قضیه چه بوده و بعد اظهار نظر کنیم.

 

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره موضع وزارت بهداشت در خصوص طب سنتی اسلامی با بیان اینکه در این زمینه بررسی‌های کامل و جامعی انجام شده به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان در سیاست‌های ابلاغی چه نامی بر روی طب سنتی گذاشته‌اند. در سیاست‌های کلی سلامت طب سنتی با عنوان «طب سنتی ایرانی» آورده شده و کلمه اسلامی وجود ندارد.

 

حریرچی افزود: ما در این زمینه نظرمان مشخص است. البته اینکه ائمه ما قادر به کرامت و شفاعت هستند، شکی نیست. اینکه ائمه ما می‌توانستند بیماران را شفا دهند و معجزه داشتند، مسئله جداگانه‌ای است اما ما با علم بشری و روز دنیا صحبت می‌کنیم. در عین حال علمای اسلام درباره احادیث طبی اظهار نظرهای متفاوتی انجام داده‌اند؛ به طوریکه گفته شده برخی از این احادیث سند درستی ندارند و یا اکثرشان مربوط به حوزه پیشگیری و سبک زندگی است. باید بدانیم که ائمه ما در زمان خودشان هم به طبیب مراجعه می‌کردند و از علم روز آن زمان استفاده می‌کردند. باید پرسید آیا اگر بوعلی سینا در زمان کنونی بود بر اساس کتاب خودش کار می‌کرد؟ بوعلی سینا از قرون گذشته مواردی را می‌دانست که بر اساس علم و تجربه تقریبا همه آنها را دگرگون کرد.

 

حریرچی تاکید کرد: حرف‌هایی که درباره شفای فلان سرطان یا یک بیماری شدید زده می‌شود و برخی اعلام می‌کنند که این بیماری‌ها را در یک جلسه درمان می‌کنیم، تخلف است حتی اگر با نیت خیر انجام شود. هر چند که در این موارد برخی از افراد شائبه‌های مالی دارند و برای این درمان‌ها قراردادهای چندمیلیونی می‌بندند و یا داروهایی را به قیمت ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می‌فروشند. بنابراین وظیفه وزارت بهداشت این است که با هر چیزی که به سلامت مردم آسیب می‌زند برخورد کند. البته علمای زیادی هم نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. متاسفانه عده‌ای هم می‌گویند که طب روایی دارند و بر اساس روایت‌ها افراد را درمان می‌کنند. اینکه تعدادی فکر کنند می‌توانند از یک سری نوشته استفاده کرده و به قداست ائمه ما ضرر بزنند، درست نیست. باید توجه کرد که در بند ۱۲ سیاست‌های کلی سلامت عنوان طب سنتی ایرانی آمده و کلمه اسلامی را به دنبال نداشته است و چنین کاری سهوا انجام نشده بلکه با علم انجام شده است.

 

سلامت برنج تراریخته آری یا خیر؟

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره موضوع محصولات تراریخته گفت: موضوع محصولات تراریخته یک موضوع جهانی است و با توجه به اینکه مصرف مواد غذایی بشری دچار کمبود شده‌اند روندی در کل دنیا وجود دارد که به سمت اصلاح نژاد محصولات رفته‌اند. حال برخی از این محصولات در بازار جهانی به طور انحصاری تراریخته‌اند مانند سویا.

 

وی افزود: کار وزارت بهداشت اطمینان از سلامت هر محصول غذایی است که در کشور تولید شده و یا وارد می‌شود. بر این اساس اطمینان می‌دهم که هر محصولی که به طور قانونی در بازار موجود است از نظر استانداردهای سلامتی تاییدیه وزارت بهداشت را دریافت کرده است. حال درباره محصولات تراریخته این بررسی‌ها با دقت بیشتری انجام می‌شود. در عین حال بررسی‌های میدانی را هم در سطح بازار انجام می‌دهیم.

 

وی درباره اظهار نظر رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست مبنی بر سلامت برنج تراریخته گفت: آزمایش‌هایی را بر روی این محصول انجام داده و نتیجه آن را اعلام کردند. آنطور که من شنیده‌ام این محصول مشکلی نداشته است.

 

ویزیت همزمان چند بیمار با هم تخلف است

حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ویزیت همزمان چندین بیمار از سوی یک پزشک گفت: متاسفانه این موضوع اتفاق جدیدی نیست و از نظر ما تخلف محسوب می‌شود و متاسفانه در برخی موارد خصوصا در بخش خصوصی که کمبود قابل توجه نداریم هم دیده می‌شود. ما از پزشکان درخواست داریم که این کار را انجام ندهند. در عین حال از مردم می‌خواهیم که در مواجهه با چنین موضوعی اعلام نظر کنند و بر حفظ محرمانگی اسرار بیمار تاکید کنند. البته نظارت در این زمینه بر عهده نظام پزشکی است و واحدهای مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی هم می‌توانند این نظارت را انجام دهند.

 

وی ادامه داد: البته باید توجه کرد که ما در برخی مناطق کشور و در بخش دولتی با کمبود پزشک عمومی و متخصص مواجهیم و گاهی بنا به ضرورت و از روی ناچاری چنین شرایطی رخ می‌دهد؛ چرا که تعداد متخصصین ما کم بوده و توزیع آنها هم به دلیل محدودیت‌هایی که وزارت بهداشت دارد نامتقارن است. حتی در بیمارستان‌های ارجاعی برخی شهرهای بزرگ هم پزشک ما در یک شیفت کاری باید ۵۰ تا ۶۰ بیمار را ویزیت کند که منجر به تراکم می‌شود و ما از این بابت از مردم عذرخواهی می‌کنیم و امیدوارم با تدابیری مانند بومی گزینی این مسئله حل شود. در عین حال با توسعه متوازن و بهبود شرایط زیست در مناطق محروم و با محرومیت زدایی می‌توان بخش عمده‌ای از این مسئله را حل کرد.

 

حریرچی درباره زمانی که طبق قانون یک پزشک باید برای ویزیت بیمار در نظر بگیرد، گفت: طبق مصوبه دولت متوسط زمان ویزیت برای پزشک عمومی حداقل ۱۵ دقیقه، برای پزشک متخصص حداقل ۲۰ دقیقه، برای پزشک فوق تخصص حداقل ۲۵ دقیقه و برای روانپزشک حداقل ۳۰ دقیقه زمان ویزیت مشخص شده است.

 

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتصابات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: آقای دکتر میری از روسای دانشگاهی هستند که چهره بهداشت و درمان استان را به طرز معنی داری تغییر دادند و بنا به اعلام استاندار موفق‌ترین عملکرد را در بین دستگاه‌های استان و در حوزه استانی داشته‌اند. باید توجه کرد که انتصاباتی که انجام می‌شود مخالفان و موافقان خود را دارد، اما ما در برخی از انتصابات‌مان هم نظارت‌های موردی را انجام می‌دهیم.

 

وی درباره درخواست انتصاب فرد خاصی در این استان گفت: این موضوع فقط یک درخواست است که بررسی شده و اگر طبق تعهدات باشد ممکن است انجام شود. باید توجه کرد که در این مورد هیچ اتفاق غیرقانونی که منجر به ظلم شدن به کسی شود و یا به فردی امتیاز خاصی داده شود به هیچ عنوان اتفاق نخواهد افتاد. البته قاعدتا نمایندگان مجلس به عنوان صدای مردم انتظاراتی را برای بهبود شرایط خدماتی مردم مطرح می‌کنند و درباره مسئولین منطقه‌ای اعلام نظر می‌کنند، اما مسئله مهم این است که این اتفاق در یک فضای مفاهمه رخ دهد. در عین حال ممکن است اختلاف نظرهایی هم وجود داشته باشد اما باید بدانیم که جامعه ما به آرامش و امید نیاز دارد و نباید همه چیز را سیاه نشان دهیم.

 

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره عدم تامین داروهای بیماران پیوند در یک بیمارستان خاص گفت: ما درباره بیماران بستری صراحتا اعلام کردیم که هر نوع ارجاع بیمار به بیرون از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهزات پزشکی تخلف است و اگر ارجاعی هم انجام می‌شود باید در زنجیره ارجاع بیمارستان باشد و همچنین دریافت وجه خارج از صندوق نیز تخلف است. درباره بیماران پیوندی هم باید بدانیم که داروهایشان بسیار گران است و در برخی موارد تحت پوشش بیمه هم نیستند. بنابراین باید به این محدودیت‌ها توجه کرد.

 

وی افزود: ما باید یک تصمیم برای کل کشور درباره بسته پایه خدمات بهداشتی و درمانی بگیریم. در حال حاضر جو رسانه‌ای جامعه این است که پول زیادی به طرح تحول سلامت اختصاص داده‌اند. حال همه می‌گویند این پول را کم کنید. از طرفی هم اعلام می‌کنند که بسته پایه خدمات را افزایش دهید. باید بدانیم که چنین موضوعی نیازمند یک وفاق اجتماعی است. ما باید مشخص کنیم که چقدر از درآمد ناخالص ملی به حوزه سلامت تعلق بگیرد. نمی‌شود از یک طرف بر طبل کاهش بودجه سلامت زد و از طرفی هم بگوییم خدمات را افزایش دهید. بنابراین ما باید اولویت‌بندی کرده و یک بسته پایه خدمات را بر اساس منابع‌مان ارائه دهیم و در عین حال به سرانه درآمد ناخالص ملی هم توجه کنیم.

 

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره سفر رئیس جمهور به آمریکا برای حضور در سازمان ملل و ارائه اقدامات حوزه سلامت گفت: ما اقدامات‌مان را با سازمان بهداشت جهانی انجام می‌دهیم و خوشبختانه تا کنون کشورهای مختلف توجه زیادی به کارهای سلامت محور ایران داشته‌اند. خوشبختانه ایران در زمینه کنترل بیماری‌های عفونی، قلبی - عروقی و ... قبل از زمان مقرری که روسای جمهور کشورها برای رسیدن به این معیار توافق کردند تا به جهانی سالم برسند، اقدامات مهمی انجام داد.

 

وی افزود: البته کشور ایران در خصوص سلامت مردم یمن و فاجعه‌ای که درباره شیوع وبا و از بین رفتن زیرساخت‌های بهداشت و درمانی یک کشور مسلمان رخ داده، حساس است و مسائلی که در زمینه کاهش وزن و مشکلات تغذیه‌ای یمن رخ داده است و اتفاقاتی که در میانمار افتاده است را قاعدتا دنبال کرده و کارهایی در قبال آنها انجام می‌دهد.

 

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این نشست حریرچی به شرح وضعیت جمعیت و سلامت مردم ایران پرداخت و گفت: طبق آخرین سرشماری جمعیت ایران ۷۹ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر است که ۵۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در شهرها و ۲۰ میلیون و ۷۳۰ هزار نفر در روستاها زندگی می‌کنند و نسبت شهرنشینی به روستانشینی در حال حاضر ۷۴ به ۲۶ است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۴ میلیون و ۱۷۵ هزار خانوار در کشور وجود دارد، گفت: درحال حاضر حدود ۸.۵ خانوار یک نفره ۲۰.۴۵ خانوار دو نفره ۲۸.۴ خانوار سه نفره و ۱۴.۷۵ خانوار پنج نفره در کشور وجود دارند.

 

حریرچی با بیان اینکه از دهه ۷۰ رشد جمعیت منفی در روستاها را شاهد بودیم، گفت: علت عمده این موضوع مهاجرت است. همچنین هرم سنی جمعیت ما از سنین جوانی به هرم سنی میانسالی در حال تغییر است و بالاترین رده سنی ما از نظر درصد در سنین ۳۰ الی ۳۴ سال قرار دارد. در سال ۱۳۶۵، ۴۵.۵ درصد از جمعیت ما در سنین صفر تا ۱۴ سال بودند، اما این میزان در سال ۹۵ به ۲۴ درصد کاهش یافته است. این در حالیست که میزان سنین ۳۰ الی ۶۴ سال از ۲۵.۱ به ۴۴.۸ درصد در سال ۹۵ رسیده است. در عین حال از سال ۶۵ تا کنون افراد بالای ۶۰ سال کشور از ۳.۱ درصد به ۶.۱ درصد افزایش یافته است.

 

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه البته افزایش میزان امید به زندگی در کشور رخ داده است، گفت: به طور میانگین میزان کلی امید به زندگی در ایران ۷۴.۶ و میانگین امید به زندگی سالم نیز ۶۴.۸ سال است.

 

حریرچی با اشاره به وقوع ۳۲۷ هزار و ۵۲۵ فوت در سال ۹۵، گفت: اولین علت این مرگ و میرها بیماری قلبی و عروقی، علت دوم سرطان‌ها و سومین علت نیز تصادفات است؛ به طوریکه ۶۷ هزار و ۱۷۱ نفر به دلیل سکته‌های حاد قلبی، ۳۳ هزار نفر به دلیل سکته‌های حاد مغزی و ۱۵ هزار نفر به دلیل سرطان‌ها در سال ۹۵ فوت کرده‌اند و شاهد تغییر تابلوی مرگ و میر در کشور هستیم. البته باید توجه کرد که در شاخص‌های مربوط به سلامتی رشد قابل توجهی داشته‌ایم؛ به طوریکه میزان مرگ و میر نوزادان در هر ۱۰۰۰ نفر را به زیر ۱۰ نفر کاهش دادیم.

 

حریرچی با بیان اینکه متاسفانه در برخی از شاخص‌های مربوط به سلامتی که مربوط به رفتار مردم است مشکل داریم، گفت: در سال ۸۵، ۴۴ درصد از افراد بالای ۱۸ سال دچار اضافه وزن یا چاقی بودند، اما اکنون این تعداد به ۷۰ درصد رسیده و خطرناک است. همچنین شیوع چاقی و اضافه وزن به کودکان زیر پنج سال نیز رسیده است؛ به طوریکه ۱۳.۷ درصد از این کودکان یا چاقند یا اضافه وزن دارند. در میان سنین ۱۳ تا ۱۸ سال نیز ۲۰.۵ درصد از افراد دچار چاقی یا اضافه وزن‌اند، یعنی از هر پنج نفر، یک نفر. در عین حال شیوع مصرف مواد دخانی در سال ۹۰ به ۱۴ درصد رسیده بود که اکنون توانستیم رشد آن را کنترل کنیم.

 

وی ادامه داد: از طرفی فعالیت فیزیکی ناکافی در افراد بالای ۱۸ سال ۸۰ درصد و در سنین ۱۳ تا ۱۸، ۴۸.۷ درصد است. شیوع بیماری فشار خون نیز در حال افزایش است. بر این اساس از هر چهار نفر یک نفر فشار خون دارند که اکثرا هم از این بیماری اطلاع ندارند. البته ما در کشور دستاوردهایی مانند کاهش بیماری‌های عفونی، کاهش مرگ و میر نوزادان و ... را داشته‌ایم، اما با تغییر حرکت جمعیت به سوی مسن شدن شهرنشینی و تغییر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ما ایرانی‌ها رفتارمان تغییر کرده و سبک زندگی ایرانی اسلامی را رعایت نمی‌کنیم و این موضوع باعث شده که بیماری‌هایی چون فشار خون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی ایجاد شود. بنابراین هر ایرانی باید از خانواده و اجتماع خودش اصلاح را شروع کند و دولت هم باید عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر سلامت را به سمت مثبت تغییر دهد.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره مشکلات نگهداری افراد سالمند با وجود این سمت و سوی جمعیتی، گفت: متاسفانه یکی از مشکلات ما در آینده نگهداری افراد سالمند خواهد بود و این روندی است که در برخی کشورها پیش آمده است. حال وقتی که بعد خانوار کاهش می‌یابد دیگر فرزندی وجود ندارد تا از افراد سالمند مراقبت کند. درعین حال امید به زندگی نیز افزایش یافته و در نتیجه بیماری‌های دوران پیری بیشتر می‌شوند. بنابراین ما چاره‌ای نداریم که هم خانوارها را برای نگهداری افراد پیر خانواده مجهز کنیم و هم مراکزی را برای آنها تامین کنیم.

 

 

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش