جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۱۸ - ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۴۰۱
حوزه بهداشت و رفاه

سخنگوی وزارت بهداشت:

برخی بیمه‌ها اولویت بهداشت و درمان را اعمال نمی‌کنند

دکتر ایرج حریرچی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
قائم مقام وزیر بهداشت توضیحاتی درباره اعتراضات متخصصین بیهوشی مبنی بر کاهش تعرفه‌هایشان، مشکلاتی که تاخیر در پرداخت‌ مطالبات دانشگاه‌های علوم پزشکی رخ داده، وضعیت سلامت دانش‌آموزان و ... ارائه داد.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشستی خبری درباره اعتراض‌ متخصصین بیهوشی نسبت به کاهش تعرفه‌هایشان و عدم ارائه خدمات از سوی آنها در برخی مراکز، گفت: ما ۵۸۰ بیمارستان دولتی داریم که در اکثر آنها خدمات به نحو احسن ارائه می‌شود، اما در هفته گذشته در برخی مراکز معدود اعمال جراحی الکتیو دچار خدشه‌هایی شده بود که بلافاصله تصحیح شد و ما هم مذاکراتی در این زمینه داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در این هفته مورد خاصی از این موضوع مشاهده نشده، گفت: ما سعی می‌کنیم مسائل را در یک محیط مسامحه حل کنیم، اما مهم این است که اخیرا انجمن بیهوشی نامه‌ای داشتند و اعلام کردند که اجازه نمی‌دهند کوچک‌ترین خدشه‌ای در خدمت‌رسانی به مردم ایجاد شود.

قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد: باید توجه کرد که وزارت بهداشت یک عضو از اعضای متعدد شورای عالی بیمه است و از طرفی برای تعیین تعرفه‌ها کار کارشناسی انجام می‌شود. حال وقتی که اختلاف نظر وجود دارد، برخی گروه‌ها می‌گویند تعرفه‌های ما حتما باید بالا برود؛ این در حالی است که وسع مالی چنین چیزی موجود نیست. بنابراین هر چقدر هم که تبادل نظر کنیم به یک نتیجه مشترک نمی‌رسیم. امیدوارم در این زمینه دوستان به مراجع قانونی و تولیت سلامت اعتماد کنند. در عین حال باید توجه کرد که تصویب‌کننده نهایی تعرفه‌ها، شورای عالی بیمه و دولت است و این تصمیم‌گیری‌ها با توجه به مصالح کشور انجام می‌شود.

مشکل در تامین دارو و ملزومات پزشکی به دلیل تاخیر بیمه‌ها

حریرچی در پاسخ به سوال ایسنا درباره مشکلات ایجاد شده در حوزه تجهیزات پزشکی و داروی کشور به دلیل عدم پرداخت معوقات دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر، گفت: بخش دارو و ملزومات مصرفی پزشکی ما به دلیل تاخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها دچار مشکل شده است. باید توجه کرد که بیمارستان‌ها به عنوان ارائه‌کننده خدمت باید عمده هزینه‌های خدمات درمانی را از بیمه‌ها بگیرند و میزان فرانشیز پرداختی مردم مشخص است. از طرفی خط قرمز وزارت بهداشت این است که علیرغم همه مشکلات به طرف افزایش پرداخت از جیب مردم نرویم.

وی افزود: متاسفانه به دلیل تاخیر سازمان‌های بیمه‌گر در پرداخت مطالبات مشکلاتی در حوزه نقدینگی شرکت‌های پخش و توزیع ایجاد شده است، اما از طرفی بیمارستان‌های ما برخلاف شرایط قبل از طرح تحول سلامت، فقط مجازند که کالاهای دارای بارکد مشخص و زنجیره تولید معین را خریداری کنند.

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه تولیدکنندگان ما هم به مشکلات کشور واقفند، گفت: باید توجه کرد که مشکل تاخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها و شرکت‌ها از سال ۷۴ که بیمارستان‌های کشور خودگردان شدند، وجود دارد. البته از نظر ما یک روز تاخیر هم پذیرفته نیست.

تاخیر ۱۳ ماهه بیمه‌ها / برخی بیمه‌ها اولویت بهداشت و درمان را اعمال نمی‌کنند

حریرچی ادامه داد: روزی که ما به وزارت بهداشت آمدیم تاخیر بیمه‌ها ۱۴ ماه بود هر چند که در مقاطعی از طرح تحول تاخیرها به سه تا چهار ماه کاهش یافت، اما در حال حاضر متوسط تاخیرها بیش از ۱۲ ماه است و در برخی دانشگاه‌ها به ۱۳ ماه نیز رسیده است. البته همه ما به مشکلات کشور واقفیم اما سعی می‌کنیم که این مشکلات را حل کنیم. از طرفی خط قرمز ما این است که خدشه‌ای به ارائه خدمات به مردم وارد نشود. همچنین اقدامات متعددی برای حل این مشکل در حال انجام است. از برخی سازمان‌ها هم گلایه داریم که اولویت بهداشت و درمان را اعمال نمی‌کنند و دستورات قانون و رییس‌جمهور را به طور کامل انجام نمی‌دهند، اما امیدواریم بتوانیم در محیطی مناسب مشکلات را کمتر کنیم و در حال پیگیری این مشکل هستیم.

نحوه نظارت بر اغذیه‌فروشی‌ها

وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت وزارت بهداشت بر اغذیه‌فروشی‌ها، گفت: در این حوزه هم وزارت بهداشت و هم گروه‌های صنفی نظارت‌هایی را انجام می‌دهند، البته اکثر نظارت‌ها توسط خود صنف انجام می‌شود. تذکرات ما هم به این صورت است که در صورت دیدن تخلف، تذکرات لازم را می‌دهیم.

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه در این حوزه دو مشکل وجود دارد، گفت: اولا مواد غذایی موجود در رستوران‌ها از نظر بهداشتی و طبخ اشکالی ندارد، اما مصرف آنها از نظر ما دارای اشکال است. به عنوان مثال مصرف فست‌فود، چیپس، پفک، سوئیس و کالباس و ... به میزان زیاد نباید انجام شود. در قسمت دوم هم باید توجه کنیم که غذاهای معمولی یا مطلوب در رستوران‌ها به درستی طبخ شوند که ما در این قسمت نظارت‌های بهداشتی را انجام می‌دهیم و با متخلفین که به ویژه در ایام نوروز و تعطیلات افزایش می‌یابند، برخورد می‌کنیم. ما در این زمینه باید با فرهنگ‌سازی، ‌ارائه‌کنندگان این خدمات را به سمتی ببریم که استانداردهای بهداشتی را رعایت کنند.

حریرچی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت اغذیه‌فروشی‌ها نامطلوب نیست، گفت: البته ادعا نمی‌کنیم که وضعیت این مراکز کاملا مطلوب است، اما نامطلوب هم نیست. در عین حال تجربه دنیا نشان می‌دهد که انجام بازرسی‌های زیاد و با شدت بسیار پرهزینه است و تاثیر زیادی هم ندارد.

۲۱ درصد از دانش‌آموزان ایرانی یا چاقند و یا اضافه وزن دارند

وی با اشاره به فرا رسیدن زمان بازگشایی مدارس، گفت: متاسفانه در کشور حدود ۲۱ درصد از دانش‌آموزان دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و ۱۶.۱ درصد از دانش‌آموزان ما نیز لاغرند. همچنین شیوع اضافه وزن و چاقی نیز در شهرها دو برابر مناطق روستایی است. همچنین ۲۷.۵ درصد از دانش‌آموزان‌مان در هفته غذاهای غیرمفید مصرف می‌کنند.

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه ۲۵.۷ درصد دانش‌آموزان ایرانی در هر هفته نوشابه مصرف می‌کنند، گفت: همچنین ۱۵ درصد از آنها در هر هفته به طور مرتب فست‌فود می‌خورند و ۶۰ درصد دانش‌آموزان‌مان هم روزانه شیر مصرف نمی‌کنند و ۶۸ درصدشان هم روزانه سبزیجات تازه مصرف نمی‌کنند. همچنین ۴۰ درصد دانش‌آموزان ایرانی به طور روزانه میوه مصرف نمی‌کنند.

حریرچی با بیان اینکه این تغذیه نامناسب به دو دلیل محدودیت‌های مالی و یا انتخاب الگوی غذایی بد است، گفت: درباره محدودیت‌های مالی باید کاری کنیم تا برای این افراد بسته‌های غذایی مناسب ایجاد شود که این کار در چندین استان کشور از سوی بهزیستی، وزارت بهداشت و ... انجام شده است.

۴۸ درصد دانش‌آموزان مسواک نمی‌زنند

وی با بیان اینکه ۲۱ درصد دانش‌آموزان ما همیشه سر سفره نمک به غذایشان اضافه می‌کنند، گفت: اکثر دانش‌آموزان ما یک روز در هفته ورزش می‌کنند و ۴۸ درصدشان هم روزانه مسواک نمی‌زنند. البته ۲۳ درصد از آنها نیز روزانه یک بار مسواک می‌زنند.

۴۳ هزار دانش‌آموز ایرانی تری گلیسرید نسبتا بالا دارند

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه ۴۳ هزار دانش‌آموز ایرانی یعنی ۲۷.۷ درصد از آنها تری گلیسرید نسبتا بالا دارند، گفت: این موضوع به دلیل خوردن غذاهای چرب، کالباس، سوئیس و ... ایجاد شده است. این در حالی است که طبق آمارها ۸۶.۸ درصد از مادران دانش‌آموزها خانه‌دارند و این موقعیتی را فراهم می‌کند تا دانش‌آموزان غذای سالم مبتنی بر میوه و سبزی مصرف کنند.

وی با اشاره به موضوع سلامت دندان در دانش‌آموزان، گفت: در حال حاضر از نظر وضعیت سلامت دندان چه در دانش‌آموزان و چه در بزرگسالان وضعیت مطلوبی نداریم؛ به طوریکه در سنین ۳۵ تا بالای ۴۰ سال به طور متوسط ۱۲ دندان کشیده شده، پر شده یا دارای خردگی داریم.

حریرچی افزود: البته دو سال است که در ۶۰ هزار مدرسه ابتدایی کشور خدمات دندانی ارائه می‌دهیم و ۴۰ هزار نفر را در این حوزه آموزش داده‌ایم؛ به طوریکه تاکنون طی چهار دوره هفت میلیون دانش‌آموز ابتدایی را با پوشش ۸۰ درصدی وارنیش فلورایدتراپی کردیم.

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه همچنین خدمات سلامت دهان و دندان را برای دانش‌آموزان روستایی به طور رایگان انجام می‌دهیم، گفت: بر این اساس تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار خدمت ترمیم دندان رایگان به این افراد ارائه شده و یک میلیون و ۵۰۰ هزار فیشورسیلانت انجام شده است. با این اقدامات تعداد دانش آموزانی که فاقد مشکلات دندانی هستند از هشت درصد به ۱۵ درصد افزایش یافته است و شاخص دندان‌های خراب نیز از ۲.۰۹ درصد در سال ۹۱ به ۱.۸۴ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته است و این یعنی دانش‌آموزان ابتدایی ما کمتر از دو دندان خراب دارند. البته اکنون برای مادران باردار هم خدمات دندانپزشکی رایگان ارائه می‌دهیم.

اعلام مواد غذایی غیرمجاز در بوفه‌های مدارس

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت وزارت بهداشت بر بوفه‌های مدارس، ‌ گفت:‌ در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش در راستای ایجاد پایگاه تغذیه سالم در مدارس ایجاد شده است که تعاریف و اهداف آن در تفاهم‌نامه اعلام شده و توضیح دادیم که چه مواد غذایی و با چه خصوصیاتی باید در بوفه‌های مدارس وجود داشته باشند.

وی به مواد غذایی مجاز و غیرمجاز بوفه‌های مدارس اشاره کرد و گفت: موادی که وجودشان در بوفه‌های مدارس از نظر ما غیرمجاز است شامل انواع چیپس‌ها، غلات حجیم شده، انواع یخمک، نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر، دوغ گازدار، آدامس‌های حاوی مواد قندی، سوئیس و کالباس و فرآورده‌های آنها، همبرگرهای کمتر از ۷۰ درصد گوشت، انواع سالاد الویه ، انواع لواشک، آلو و آلوچه بدون بسته‌بندی و فاقد مجوز وزارت بهداشت، فلافل، سمبوسه، پیراشکی، بستنی یخی، پاستیل، خیارشور و انواع سس‌ها است. در عین حال مواد غذایی مجاز نیز شامل خشکبار، انواع آجیل، شیر و فرآورده‌های آن، نوشیدنی‌هایی مانند آب معدنی، دوغ بدون گاز، آبمیوه بسته‌بندی شده، انواع میوه‌ها، بیسکویت‌های بدون کرم، انواع لقمه سالم و انواع آش، سوپ، سمنو و ... است. البته به شرط اینکه پخت آنها به صورت روزانه و بهداشتی باشد و در ظروف یک بار مصرف و بر پایه گیاهی سرو شوند و بلافاصله بعد از پخت هم توزیع شوند. باید توجه کرد که ۳.۶ درصد دانش‌آموزان ما اصلا صبحانه نمی‌خورند.

آمادگی وزارت بهداشت برای اعزام کمک‌های پزشکی به میانمار

حریرچی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارت بهداشت برای کمک به مردم میانمار، گفت: همانطور که اعلام شد هم وزارت بهداشت با امکانات دولتی و هم سازمان هلال احمر با امکانات مردمی و هم گروه‌های پزشکی و پرستاری داخل کشور اعلام آمادگی کردند که اگر اجازه دسترسی به مردم میانمار را داشته باشند، از نظر نیروی انسانی و ارسال تجهیزات دارویی و پزشکی به مردم میانمار کمک می‌کنند. بنابراین ما آمادگی کامل داریم که اگر بتوانیم روزنه‌ای برای کمک‌رسانی به این افراد پیدا کنیم، حتما این اقدام را انجام دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره آموزش تعداد زیاد سفیران سلامت خانوار و آموزش آنها، گفت: ما از سفیران سلامت دانش آموزی راضی هستیم، اما اینکه بگوییم می‌توانیم در صددرصد خانوارهای جامعه یک سفیر سلامت داشته باشیم و آن را آموزش دهیم، امکانپذیر نیست؛ اما به طور کلی از نظر تعداد سفیران دانش‌آموزی و سفیران سلامت خانوار وضعیت مناسبی داریم؛ به طوریکه یک میلیون و ۲۷۰ هزار سفیر سلامت دانش‌آموزی داریم.

سنجش وضعیت آسیب‌رسانی دکل‌های مخابراتی

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بررسی آسیب‌هایی که دکل‌های مخابراتی به سلامت مردم وارد می‌کنند،‌ گفت: ما اکنون در عصر اطلاعات زندگی می‌کنیم و تبادل اطلاعات و استفاده از این دکل‌ها یکی از ضرورت‌های امروز جامعه است. حال اینها می‌توانند چندین ضرر ایجاد کنند به عنوان مثال تشعشعات آنها می‌تواند منجر به آسیب شود و یا حادثه‌خیز باشند البته طبق بررسی‌های متعددی که در این زمینه و در کمیته‌ای متشکل از وزارت بهداشت، سازمان انرژی اتمی، سازمان حفاظت از محیط زیست و ... درباره تلفن‌های همراه و بی‌سیم‌های نیروهای انتظامی و ماهواره‌ای بررسی شده در هیچ موردی تعداد آنها بیش از استانداردهای ملی‌مان نبوده است. از طرفی وزارت ارتباطات خود را ملزم کرده که در هر کجا دکل جدیدی نصب شد، به ما اطلاع دهد تا آن را سنجش کنیم.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: وزارت بهداشت نیز ۷۰ مرکز سنجش ثابت در سطح تهران قرار داده که دائما این دکل‌ها را سنجش می‌کنند. همچنین مناقصه‌ای برگزار کردیم تا دستگاه‌های سنجش متحرک را هم در سطح شهر قرار دهیم و دکل‌ها و تشعشعات‌شان را بررسی کنیم. باید توجه کرد که دکل‌هایی که در فواصل مجاز قرار می‌گیرند مشکلی ندارند و هر دکلی که دچار مشکل بوده با اعلام رسمی ما برداشته شده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره آسیب‌رسان بودن پارازیت‌ها، گفت: در این زمینه بررسی‌های مختلفی در وزارت بهداشت انجام شده و آخرین بررسی آن نیز مربوط به چند ماه پیش است.

بروز سالانه بیش از ۹ هزار مورد سرطان سینه در بانوان

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره افزایش ابتلا به سرطان سینه در میان بانوان ایرانی، گفت: در اکثر کشورهای دنیا سرطان سینه بانوان شایع‌ترین سرطان زنان است؛ به طوریکه حدود یک چهارم تا یک سوم سرطان‌های زنان را تشکیل می‌دهد.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: سرطان سینه بانوان در اکثر کشورها به دلیل تغییراتی که در عوامل خطر این سرطان رخ داده در حال افزایش است. عواملی مانند چاقی، عدم حاملگی منجر به زایمان، بروز اولین حاملگی در سن بالای ۳۵ سال، عدم شیردهی، مصرف سیگار و الکل و ... عواملی هستند که منجر به افزایش تعداد بروز سرطان سینه در کشورهای مختلف از جمله ایران شده است.

وی تاکید کرد: البته میزان شیوع سرطان سینه در بانوان در کشور در رده متوسط جهانی است و ما سالانه بیش از ۹ هزار مورد بروز سرطان سینه بانوان را در کشور شاهدیم.

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدامات وزارت بهداشت در حوزه ناباروری، گفت: در حال حاضر یکی از اقدامات‌مان پوشش ۸۵ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری با تعرفه دولتی برای زوج‌های نابارور است و ۱۷ مرکز جدید درمان ناباروری را در شش استان کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، گلستان، لرستان و هرمزگان که در گذشته فاقد مراکز درمانی ناباروری بودند، ایجاد کردیم.

برخورد وزارت بهداشت با اقدامات پزشکی زیبایی زیرزمینی

قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره چگونگی نظارت وزارت بهداشت بر آموزش مسائل زیبایی و جراحی‌های زیبایی، گفت: آموزش مسائل پزشکی فقط باید در مراکز مجاز انجام شود.

وی تاکید کرد: البته در موضوع زیبایی مراکز غیرمجاز زیادی وجود دارند که برخی از آنها به صورت زیرزمینی فعالیت می‌کنند، اما تاکید می‌کنم که اگر وزارت بهداشت با چنین مواردی مواجه شود برخورد قانونی خواهد کرد.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش