دکتر حسین یاوری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به کاهش نزولات آسمانی طی سال گذشته و جاری گفت: مزارع آبزی پروری که منابع آبی آن ها از آب رودخانه ها تامین می شود دچار کمبود ذخیره آبی شده اند و این مزارع بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر میزان ریزش برف در زمستان سال گذشته بسیار اندک بوده است، افزود: ریزش برف بر روی دمای آب تاثیر گذار است و کاهش و یا عدم ریزش آن موجب بالا رفتن دمای آب می شود که این امر نیز یکی از علل تاثیرگذار استرس زا در مزارع آبزی پروری است.
یاوری با اشاره به اینکه بیشتر استخرهای پرورش ماهی در این استان، سردآبی است، ادامه داد: بهترین دما برای پرورش ماهی های سردآبی همچون قرل آلا ۱۲ تا ۱۴ درجه سانتی گراد است و بالا رفتن این دما تا ۱۹ درجه سانتی گراد موجب ایجاد تلفات در استخرها می شود و آبزی پروان باید نسبت به دمای استخرها توجه ویژه داشته باشند.
وی توصیه کرد: آبزی پروران استان هوادهی استخرها را مورد توجه قرار دهند چراکه میان دمای آب و میزان اکسیژن رابطه عکس وجود دارد و هرچقدر دمای آب افزایش یابد میزان اکسیژن موجود در آن کاهش می یابد.
متخصص بهداشت و بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: از سوی دیگر با توجه به کاهش ذخیره آب در استخرهای آبزی پروری باید میزان تراکم ماهی های موجود در استخرها نیز کاهش یابد.
وی با تاکید بر اینکه میزان غذادهی یکی دیگر از مسائلی است که آبزی پروران استان باید به آن توجه جدی داشته باشند، تصریح کرد: میزان غذادهی در استخرها باید بر اساس دستوردالعمل ها صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر آبزی پروان به موارد مذکور توجه ویژه نداشته باشند احتمال بروز بیماری های مدیریتی همچون بیماری های عفونی دور از انتظار نیست.
- 18
- 6