به گزارش سرپوش،برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت و گو با موضوع مبارزه با مواد دخانی و با حضور دکتر سعید صفاتیان ریاست کارگروه مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام و دکتر حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی روانه آنتن شد.
سعید صفاتیان در آغاز با اشاره به دلایلی که موجب شده تا مبارزه با مواد مخدر همه جانبه و اثر گذار نباشد، گفت: باید در ابتدا ببینیم که آیا ما در این مورد قوانینی را داریم از طرفی باید دید ساختارهای مبارزه با مواد دخانی چه در حوزه پیشگیری و چه در حوزه مقابله، تا چه اندازه قدرتمند هستند و سوم باید دید که این برنامه ها تا چه میزان اجرا می شود و مسئولین تا چه حد در دستگاه های مختلف این را به عنوان وظیفه ذاتی و تکلیف برای خودشان می دانند و نسبت به این اتفاقات پاسخگو هستند.
وی در عین حال نیز اظهار داشت: از طرفی، عموما مصرف سیگار در کشور های دنیا به گونه ای نیست که روند کاهشی یا افزایشی شدیدی را داشته باشد و بصورت منحنی سینوسی است. ما هم تقریبا تابع تغییراتی هستیم که در دنیا وجود دارد.
رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه اقتصاد نقش مهمی را در دخانیت دارد، ابراز داشت: قریب به ۵۰ هزار میلیارد تومان، چرخه اقتصادی در این حوزه است، پس یعنی سیستم هایی که دارند از این پول استفاده می کنند، به نوعی جلوی کار را یا بصورت مستقیم و یا بصورت غیر مستقیم در خیلی از جاها می گیرند.
وی متذکر شد: دلیل اینکه برنامه هایمان در کشور اجرا نمی شود، باید ببینیم تا چه حد در این حوزه، فرهنگسازی می کنیم و چقدر ساختارهایی که در کشور داریم بر دخانیت تاثیرگذار است. از طرفی باید تغییر نگرش ایجاد کنیم و در فرهنگسازی در این حوزه فقط دادن اطلاعات به عنوان آموزش کافی نیست و باید سعی کنیم تا تغییر نگرش را که فرآیندی زمانبر است، ایجاد کنیم. صفاتیان با رد اینکه افزایش مالیات موجب کاهش مصرف سیگار نخواهد شد، تصریح کرد: این مسئله آنچنان تاثیر نگذاشته است.
باید مبارزه اجتماعی را داشته باشیم و نه فقط مبارزه فیزیکی و همه مردم و سیستم های دولتی و آموزش و پرورش و صدا و سیما در این مبارزه نقش دارند. در ادامه حسینعلی شهریاری با اشاره به قوانینی که برای مبارزه با مواد دخانی است، گفت: قوانینی سال ها پیش در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، نهاد ها و سازمان ها و وزارتخانه های متعددی هم مسئولیت این کار را بر عهده گرفتند، تصمیمات خیلی خوبی گرفته شد ولی در اجرا به خوبی اتفاق نیافتاد و آن چیزی که مدنظر دولت و قانون گذار در آن زمان بود، متاسفانه انجام نشد.
وی با ابراز تاسف از نحوه اجرای قوانین، بیان کرد: متاسفانه وقتی مجلس از دولت ها سوال می پرسد، به این بهانه که شما مصلحت اندیشی نمی کنید و نمی گذارید دولت کار کند، از انجام برخی از امور خودداری می کنند. آنقدر فضا را متشنج می کنند که عده ای برای خودشان احقاق حق می کنند و اگر بخواهیم جلوی برخی از کارها را بگیریم به بهانه اینکه اشتغال را از بین می برید از ورود و برخورد ما برای مبارزه با مواد دخانی جلوگیری می کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به تاثیر مالیات در مصرف مواد دخانی، بیان کرد: در دنیا ثابت شده وقتی مواد دخانی از جمله سیگار افزایش شدید قیمت پیدا می کند، افرادی که می خواهند رو به سیگار بیاورند، کمتر می شوند. قرار بود سالیانه ۱۰ درصد افزایش مالیات داشته باشیم که دولت ها زیر بار نرفتند.
- 11
- 1