به گزارش سرپوش و به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت دکتر محمد حسن فرهادی، دکترای علوم اعصاب شناختی و عضو مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفتگو با برنامه مجله پزشکی در مورد موضوع تاثیر الکل بر سلامت مغز گفت: اولین تاثیر الکل بر سیستم عصبی مغز،نخاع و مخچه است .هر ماده ای که به بدن وارد می شود تاثرات مثبت و یا منفی خود را دارد اما مشروبات الکلی به محض ورود با توجه به میزان مصرف شده، اثرات مخرب خود را در قدم اول بر سیستم عصبی فرد می گذارد.برای مثال اگر الکل در سطح خونی فرد تا ۴۰۰میلی گرم شود میتواند موجب مرگ مصرف کننده شود.
هر چه میزان مصرف کمتر باشد به مراتب اثرات مخرب کمتری را نیز به دنبال خواهد داشت ،اثراتی چون،تشنج ،مشکلات رفتاری ،بی حسی در کوتاه مدت و...وی در ادامه افزود : از آنجایی که عملکرد سیستم بدن از حرکت ،صحبت کردن ،تفکر،برنامه ریزی تا فعالیت های دیگر به عملکرد مغز برمیگردد و با مصرف الکل عمکرد مغز تحت شعاع قرار میگرد ،می تواند موجب از هم پاشی سیستم بدن شود.مصرف الکل می تواند منجر به فروپاشی ارتباط سلول های عصبی شود.
وی در ادامه افزود : در مورد ماندگاری الکل در سطح خون افراد می توان گفت ،این میزان ماندگاری از ۵ تا ۲۴ ساعت می تواند ادامه داشته باشد که هر چه میزان ماندگاری الکل در خون بیشتر شود می تواند اثرات مخرب تری را بر سیستم عصبی فرد بر جای بگذارد .
با هر بار استفاده ازالکل موادی در خون افراد آزاد می شود که می تواند منجر به عواقب بعضا جبران ناپذیری در فرد شود.معمولا پس از گذشت یک سال از مصرف الکل تاثیرات این ماده بر سیستم عصبی باقی خواهد ماند.
وی افزود:فرقی که استفاده از الکل با سایر مواد دارد این است که الکل موجب شرطی شدن فرد مصرف کننده می شود.به این معنی که به دلیل اینکه مصرف الکل بر سیستم پاداشی فرد اثر می گذارد و موجب ایجاد حس سرخوشی و لذت در فرد می شود ،زمانی که فرد از مصرف الکل امتناع می ورزد ،حس ناخوشی و ناخوشایندی در فرد پدید خواهد آمد و فرد به دلیل پاسخ به سیستم پاداشی خویش مجبور به استفاده از الکل می شود.
لازم به ذکر است برنامه "مجله پزشکی" کاری از گروه بهداشت و تندرستی رادیو سلامت از شنبه تا چهارشنبه از موج اف ام ردیف ۱۰۵ گاهرتز تقدیم حضور شنوندگان می شود .
- 10
- 7