دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۱۹ - ۲۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۷۶۰۰
حوزه بهداشت و رفاه

ماجرای جمع آوری داروی کنترل فشارخون «والزارتان»

داروی والزارتان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سازمان غذا و دارو، نسبت به جمع آوری داروی «والزارتان» ۷ شرکت دارویی کشور از سطح عرضه اقدام کرده است. گویا ماده موثره مورد استفاده در ساخت این دارو، ناخالصی دارد.

به گزارش مهر، موضوع «ریکال» دارو از سطح عرضه یا همان جمع آوری داروهای دارای مشکل، اتفاق جدیدی نیست و این قبیل موارد در همه جای دنیا وجود دارد. 

 

داروی دیووان (Diovan) که با نام عمومی والزارتان (valsartan) نیز شناخته می‌شود، مانع از تنگ شدن عروق خونی شده و در نتیجه فشار خون را کاهش می‌دهد و موجب بهبود گردش خون می‌گردد. این دارو برای درمان فشار خون بالا، در بزرگسالان و کودکان بالای ۶ سال استفاده می‌شود. والزارتان همچنین در شرایط ایست قلبی، و برای کاهش خطر مرگ بعد از یک حمله‌ قلبی، مصرف می‌گردد.

 

ذبیح‌الله نیکفر لیالستانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در رابطه با ریکال داروی والزارتان به عنوان یکی از پر مصرف‌ترین داروهای کنترل فشارخون در کشور، گفت: اقدام و اطلاع رسانی در رابطه با مصرف و یا جمع آوری برخی از داروها باید خیلی زودتر از طریق سازمان‌های مربوطه و رسانه ‌ها انجام شود، چرا که بسیاری از افراد از روی بی اطلاعی احساس می‌کنند که نبود این دارو برایشان مشکل ایجاد می‌کند.

 

وی تصریح کرد: وزارت بهداشت باید این اطلاع رسانی‌ها را انجام دهد و هرچه سریع تر باید جلوی ضرر را گرفت.

 

نیکفر لیاستانی، تهیه دارو جایگزین را تنها از طریق متخصص مربوطه جایز دانست و گفت: برای این دارو قطعا جایگزینی وجود دارد که باید متخصصین قلب و عروق تجویز کنند، بیماران برای تهیه داروهایی با عملکرد مشابه از طریق دکتر متخصص خودشان اقدام کنند.

 

عضو کمیسیون بهداشت مجلس بیان کرد: برای حفظ سلامتی مردم لازم است برخی از  برنامه‌ها برای جلوگیری از غیر قانونی شدن تجویز و توزیع دارو از طریق مجاری مخصوص اجرایی شود تا مواردی از قبیل تاریخ مصرف، شرایط نگهداری دارو توسط سازمان غذا و دارو کنترل شود.

 

در جریان آزمایش‌های بچ‌های API والزارتان یکی از عمدهترین تأمین‌کنندگان API این دارو یعنی شرکت چینی ژیجیانگ هواهای فارماکوتیکالز، این شرکت و همچنین آژانس دارویی اروپا (EMA) اعلام نموده که ناخالصی با احتمال ایجاد مشکلات بعدی در مصرف کننده در API تولیدی این شرکت تولید کننده ماده موثره این دارو در نتیجه یک تغییر در فرایند تولید رخ داده است.

 

همایون هاشمی رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، در واکنش به جمع آوری داروی والزارتان در ۲۲ کشور دنیا، گفت: برخی مواقع نگرانی‌هایی در پی انتشار اخباری در سطح جامعه ناشی از وقوع اتفاقاتی در سایر کشورها ایجاد شده و گسترش می‌یابد، کما اینکه عامل نگرانی می‌تواند پیرامون بروز آثارسوء در میدان مصرف دارویی ایجاد شده باشد که توسط تعدادی از کشورها از بازار جمع‌آوری شده است.

 

وی با اشاره به نگرانی‌های ایجادشده برای مصرف‌کنندگان داروی والزارتان، ادامه داد:سازمان غذا و دارو به عنوان متولی رسیدگی به این بخش باید در مورد وضعیت این دارو دقت نظر بیشتری داشته باشد و با وجود اینکه شرایط بازار داروی سایر کشورها نمی‌تواند ملاک عمل برای جمع‌آوری یک دارو از بازار داخلی باشد، اما در مورد دارو به این دلیل که به طور مستقیم با سلامت و روند درمان مردم ارتباط دارد، باید هر موضوعی که می‌تواند اسباب نگرانی آحاد ملت را فراهم کند به طور جامع مورد بررسی قرار بگیرد.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، یادآورشد: بی‌تردید بررسی وضعیت داروها در دنیا دارای پروسه ویژه‌ای است، به این معنا که اگر برخی اقلام برندهای خاص دارویی که در اکثر کشورها توزیع و مصرف می‌شوند در تعدادی از کشورها عوارض خاصی را نشان دهد، قطعا کشورهای ثالثهم باید در مورد مصرف آن مراقبت کنند.

 

وی تصریح کرد: هم‌اکنون در مورد وضعیت داروی والزارتان نیز لازم است که سازمان‌های بازرسی و کنترل‌کننده به ویژه سازمان غذا و دارو برای آزمایش دقیق بر مبنای بررسی‌های علمی و کارشناسانه بر روی این دارو با قید فوریت وارد عمل شوند و با ارائه گزارش در سطح عمومی اطمینان و آرامش را نسبت به سلامت این دارو به مصرف‌کنندگان برگردانند.

 

رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، تاکید کرد: وقتی بیش از بیست کشور این دارو را ریکال کرده‌ و آن را از سطح داروخانه‌ها جمع‌آوری کرده‌اند، قطعا باید مشکل جدی وجود داشته باشد که باید به عنوان یک دغدغه‌ مهم مورد توجه سازمان غذا و دارو قرار بگیرد.

 

این در حالی است که کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، به خبرنگار مهر، گفت: داروی والزارتان توسط ۱۷ شرکت دارویی در داخل تولید می شود که محصول ۷ شرکت دچار مشکل بوده و جمع آوری آنها در دستور کار قرار گرفت.

 

وی با تاکید بر اینکه محصول ۱۰ شرکت دیگر در بازار دارویی کشور وجود دارد، در ارتباط با واردات این دارو، افزود: ظاهرا واردات این دارو به صورت کامل و آماده وجود ندارد و تنها ماده موثره آن وارد و در داخل تولید می شود.

 

جهانپور  ادامه داد: ماده موثره شرکت چینی این ۷ شرکت دارویی از این محصول برای تولید والزارتان استفاده می کردند، دچار ناخالصی بوده و جمع آوری شده است.

 

سخنگوی سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که ریکال نشانه حساسیت یک نظام دارویی تلقی می شود، گفت: عمده نیاز کشور به این دارو توسط همین ۱۷ شرکت داخلی تامین می شود که محصول ۷ شرکت دچار مشکل، ریکال شده است.

 

====================

ریکال (فراخوان) داروی والسارتان

مدیرعامل محترم شرکت داروسازی حکیم

مدیر عامل محترم شرکت داروسازی جالینوس

مدیر عامل محترم شرکت کارخانجات داروپخش

مدیر عامل محترم شرکت داروسازی ابوریحان

مدیر عامل محترم شرکت آوه سینا

مدیر عامل محترم شرکت پورسینا

مدیر عامل محترم شرکت داروسازی عبیدی

 

سلام علیکم؛

بااحترام، نظر به گزارش جمع آوری داروی والسارتان از بازار دارویی ۲۳ کشور اتحادیه اروپا و بررسی انجام گرفته در سطوح آژانسها و دستگاههای نظارتی بین المللی از جمله EMA و احراز مشکل کیفی (وجود ناخالصی پیش بینی نشده) در ماده اولیه تولیدی والسارتان شرکت Zhejiang Huahai کشور چین در مقرر فرمایید در اسرع وقت کلیه سریهای ساخت از تمامی محصولات حاوی ماده موثره والسارتان تولیدی از آن منبع جمع آوری و نتیجه ابتدایی و نهایی ریکال به ترتیب ظرف مدت ۲ و ۴ هفته از تاریخ نامه به این اداره کل ارسال گردد./

 

دکتر اکبر برندگی - مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل

 

  • 239
  • 56
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۳۱
غیر قابل انتشار: ۳۷
جدیدترین
قدیمی ترین
من مدت سه سال بود واسارتان ٨٠ از شركت اكتووركو مصرف ميكردم ولى جديداً از والسارتان ٨٠ شركت سبحان دارو استفاده ميكنم وصبح ها با سردرد بدى از خواب بيدار ميشم به نظر شما بايد دارو قطع كنم ؟
والسارتان ۸۰ شرکت سبحان دارو مشکل داره ؟؟؟ یا ادامه مصرفش موردی نداره ؟؟؟
با سلام در روز شنبه ۳۰تیر داروی والسارتان ۱۶۰ از شرکت آوه سینا خریداری کرده ایم لطفا بفرمایید چگونه این دارو را پس دهیم و از یکی از ده شرکت معتبر تهیه کنیم با تشکر
چند سالِ که این دارو رو مصرف کردم ایا مشکوک به بیماری هستم
چند سالِ که این دارو...
من سه سال داروی والساتان ۱۶۰ مصرف آیا تا فبل از مراجعه به پزشک استفاده کنم
من چند سالِ از این دارو استفاده میکنم جدیدا هم خیلی نفس تنگی دارم چکار باید کرد ابا مشکوک به بیماری هستم چجوری باید متوجه بشیم
علت جمع آوری قرص والسارتان چیست و بنده حدود یکسالی است که قرص ۱۶۰میلی+آملودپین۵ مصرف میکنم جایگزین این قرص چه قرصی است نامش چیست؟
سلام بنده چندماهی هست حدود یکسال والسارتان ۱۶۰میلی‌گرمی+ آملودپین۵ مصرف میکنم هنوز دچار مشگلی نشده و عوارضی مشاهده نکردم لطف کنید بگید مشگل چیست و برای جایگزین این قرص چه قرصی رابایستی مصرف کرد ( متشکرم )
سلام بنده چندماهی هس...
قرص لوزارتان ۵۰ جایگزین والسلام ۱۶۰ میباشد.به پزشک مراجعه فرمائید.
قبل از استفاده از هر نوع ماده اولیه دارویی در فرآیند فرمولاسیون باید تستهای اولیه که مورد تایید سازمانهای جهانی قرار دارد انجام گیرد. این نشان از این حقیقت تلخ است که این تستها انجام نمی گیرد و یا اصلا جواب آزمونها برای کارخانه ها و سازمان غذا و دارو اهمیتی ندارد.
منم از این دارو استفاده میکنم اتفاقا تمامی این سالها از همون ۷ شرکت بوده مثل عبیدی داروپخش ابوریحان جالینوس و... ولی میگن شرکت سبحان خوبه عزیزانم نگران چی هستید شما یه چیز معرفی کنید سرطانزا نباشه سبزیجات با فاضلاب مرغ و گوشت با هورمونهای غیر استاندارد ماست وشیر با روغن پالم پارازیت و بنزین های حاوی سرب و...... الی ماشااله همینقدر که زنده ایم خدا رو شکر
من دارم ۸ ساله دارم از این دارو استفاده میکنم گاهی از این شرکت ها بوده اما درحال حاضر حدود ۷۰ تا از همین قرص شرکت ابوریحان را خوردم ..چه عوارضی داره تو رو خدا جواب بدید ...
سلام.یعنی اگه قرص مصرفی ما جز این شرکتها نباشه اصلا مشکلی نداره؟؟تو رو خدا جواب بدید.
سلام لطفا یه داروی جایگزین معرفی کنید
من هر روز از این دارو با دوز ۸۰ مصرف میکنم از کجا باید متوجه بشیم قرض مصرفی ما محصول شرکت های مشکلل دار هست. یعنی حتما باید بگیم که شما متوجه بشید و اسم این ۷ شرکت رو منتشر کنید
من هر روز از این دار...
لطفا اسم شرکتهای رو منتشر کنیر. بدونم لاحظه. فکر نکنید که چی میشه. در هر صورت سلامت مردم مهم تره..
سلام من از اىن دارو مصرف مىکنم تلان از کجا باىد بدونم جز کدوم شرکته خواهش مىکنم کمک کنىد نام هفت شرکتو بگىد.
سلام من از اىن دارو ...
برای ما
لطفا اسامی این هفت شرکت داخلی را اعلام کنید
لطفا اسامی این هفت ش...
سلام بعنوان پزشک لازم است که نام محصولات مشکل دار و شرکتها رو بدونم
سلام بعنوان پزشک لاز...
همکار محترم اگه عنایت کنید توی نامه نوشته شده اسامی شرکتها
سلام بعنوان پزشک لاز...
سلام... هفت شركت در سربرگ بالا مشخص شده
سلام بعنوان پزشک لاز...
به این سایت مراجعه کنید: http://fda.gov.ir/item/4207
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش