علیرضا رییسی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر استانهای خوزستان، هرمزگان، گیلان و قسمتی از مازندران درگیر با اپیدمی های ناشی از آب آلوده هستند.
وی ادامه داد: ریشه اغلب این اپیدمیها در استفاده از آب ناسالم یا شکستگی لوله های آب است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به مسمومیت تعداد زیادی از اهالی روستای ابوالفارس رامهرمز در هفته های اخیر گفت: عامل این مساله در رامهرمز خاموش شدن پمپ انتقال آب بود که برای مدتی آب قطع شد و در این مدت مردم از جای دیگری که آب آلوده بود نسبت به تامین آب اقدام کردند که موجب مسمومیت آنها شد.
وی بیان کرد: فرسودگی سیستم انتقال آب مشکلی مزمن و دیرینه است که با توجه به کمبود آب و استفاده مردم از پمپهایی که روی کنتور آب منازل نصب می شود، هنگام کاهش یا قطعی آب دوباره آبی که از لوله های خارج می شود توسط پمپها به لوله بازمی گردد و مشکل ایجاد میکند.
رییسی در خصوص چگونگی نظارت بر بهداشت شبکه آبرسانی توضیح داد: هشدارها و نامههای متعددی از طرف دانشگاه علوم پزشکی به شرکتهای آب و فاضلاب شهری یا روستایی ارسال کرده ایم و در کنار این نامه نگاری ، آموزش و توانمندی سازی افراد، کلر سنجی، آزمایشهای میکروبی که نتایج آنها در اختیار مسئولان مربوطه قرار می گیرد انجام می شود.
وی ادامه داد: در کارگروههای سلامت امنیت غذایی استانها به ریاست استاندار به صورت مستمر این نظارتها و توصیه ها انجام میشود و به صورت مصوبه در می آید که برخی استان ها مانند خوزستان مصوباتشان اجرایی نشده است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به این که کشور در یک دهه اخیر با کمبودهای بارشی رو به رو بوده است بیان کرد:در استان خوزستان ۳۳.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش بارش داشته است.
وی تصریح کرد: برای زیرساختهای استان باید فکری اساسی شود چرا که آب فعلی و موجود نیز مدیریت نمی شود و به خاطر مشکل دار بودن شبکه هدر رفت آن بالا است.
رییسی ادامه داد: مخازن آب هم نیاز به بازنگری دارد و مدیریت توزیع و تامین آب باید بازنگری شوند.
- 12
- 3