دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳
۰۹:۵۴ - ۳۰ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۳۱۵
حوزه بهداشت و رفاه

سامانه «سیب» جانشین دفترچه بیمه در بخش خدمات بستری می‌شود

سامانه سیب,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
برخی شواهد نشان می‌دهند با ارائه خدمات و فعالیت‌های مربوط به ثبت داده‌ها، کاغذ از فرآیند سلامت در مراکز بهداشتی کشور حذف شده و قرار است سامانه‌ای به نام 'سیب' در صورت ارتباط با بیمه، دفترچه‌های کاغذی بیمه را نیز حذف کند.

به گزارش ایسنا، اواخر سال گذشته بود که مدیرکل بیمه سلامت استان تهران از برنامه این سازمان برای حذف دفترچه بیمه کاغذی در بخش خدمات بستری طی ماه‌های آینده خبر داد و گفت: این سامانه در مرحله اول برای چند بیمارستان در استان تهران به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و بعد از آن امکان اجرا در تمام کشور وجود خواهد داشت. او معتقد بود اگر بتوانیم دفترچه‌های کاغذی را حذف کنیم، خدمت‌رسانی راحت‌تر می‌شود و امکان سوء استفاده از این دفترچه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

 

حذف دفترچه‌های بیمه به گفته کارشناسان، مزیت‌های خوبی دارد؛ به عنوان مثال کنترل استحقاق درمان به صورت قطعی انجام خواهد شد زیرا قبلا شاهد بودیم دفترچه‌هایی تا سه سال اعتبار زده می‌شد اما فرد بیمه‌اش قطع شده بود. اکنون دیگر بیمه شده باید به صورت حضوری مراجعه کند و کد ملی‌اش را ارائه دهد و نمی‌تواند حتی با دفترچه فرد دیگری مراجعه کند. همچنین نسخه‌نویسی الکترونیک تداخلات دارویی را شناسایی می‌کند. درواقع حذف دفترچه‌های بیمه گام مهمی در جهت ارتقای کیفیت خدمات و کنترل مصارف است.

 

حذف دفترچه‌ها پیش‌نیاز استقرار نظام جامع سلامت در کشور است و در کنار آن سالانه از هزینه‌های گزاف سرسام‌آور و میلیاردی چاپ دفترچه‌های کاغذی در کشور جلوگیری شده و این مبلغ کلان که بالغ بر ده‌ها میلیارد تومان است، به چرخه درمان کشور بازخواهد گشت.

 

بنا بر اعلام مسوولان، در سه سال گذشته سه استان پایلوت این طرح در کشور انتخاب شده بودند که امسال نیز استان اردبیل با ورود به این چرخه درصدد عملیاتی کردن طرح حذف دفترچه‌های کاغذی از چرخه درمان است؛ به طوری که تا پایان سال جاری در تمام کشور این طرح عملیاتی می‌شود.

 

با این عمل، در واقع بسیاری از مشکلات در بخش نسخه‌نویسی و ثبت سوابق بیماری برطرف شده و بیمار با مراجعه به هر مرکز درمانی در جای جای کشور می‌تواند به سوابق درمانی خود دسترسی داشته و در کنار آن کار پزشکان و کادر درمان نیز در رسیدگی به بیماران سهل‌تر می‌شود.

 

درباره آخرین روند حذف دفترچه‌های بیمه در مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی هم عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی گفته بود که خوشبختانه در تمامی بیمارستان‌های تامین اجتماعی دفترچه‌های بیمه عملا حذف شده و بیش از ۹۳ درصد نسخ در مراکز درمانی تامین اجتماعی نیز به صورت الکترونیک تولید می‌شوند.

 

در این باره بهمن برزگر - مدیر عامل شرکت مجری طرح سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) - در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: حوزه بهداشت کاری را از سال ۱۳۹۴ شروع کرده است که سه شرکت، فعالیت‌های مربوط به ثبت داده‌ها، مدیریت و کلا فرآیند ارائه خدمات را در سامانه‌هایشان انجام می‌دهند. اکنون در ۳۰ هزار موسسه یا مرکز بهداشتی کشور، از سامانه سیب استفاده می‌کنند و با این کار تقریبا کاغذ از فرآیند حذف شده است.

 

وی ادامه داد: سامانه سیب ۱۲۵ هزار کاربر دارد و حدود ۶۷ میلیون پرونده الکترونیکی برای مردم هم شکل گرفته است و به همراه سامانه سینا و ناب، کل جامعه ایران را تا ۸۰ میلیون نفر پوشش دادند. مدل قراردادی سامانه یکپارچه بهداشت، به صورت مشارکت بخش خصوصی بوده، البته به شیوه خرید سرویس بوده و BOT نیست و انتقال وجود ندارد. این سامانه یکی از بزرگترین سامانه‌ها در ارائه خدمات بهداشتی است. کارفرمای این طرح هم وزارت بهداشت است.

 

او در پاسخ به نحوه ارتباط این طرح با USO (طرح عمومی خدمات اجباری) اظهار کرد: سامانه یکپارچه سیب به طور مستقیم با USO ارتباط ندارد اما پروژه‌های طرح USO در سامانه ما قابل استفاده است، زیرا بسیاری از مراکز ما درون روستاست و آنجا در USO خدمات ارتباطی و اینترنتی برقرار است. مبتنی بر آن ما هم می‌توانیم سامانه را در آنجا به صورت آنلاین استفاده کنیم.

 

برزگر با اشاره به فرآیند حذف دفترچه‌های بیمه بیان کرد: اگر حوزه سلامت را چهار بخش بیمه، بهداشت، درمان و دارو در نظر بگیریم، ما بخش بهداشت را در این سامانه انجام می‌دهیم که اکنون اتوماسیون مربوطه کامل شده است. پروژه حذف دفترچه در بیمارستان و داروخانه هم هست و بخش سلامت آن می‌تواند این جا شکل بگیرد. ما سرویس دیگری را در کنار این سرویس ارائه می‌دهیم به اسم استحقاق درمان که باید از سامانه سیب به صورت آنلاین استعلام شود که آیا شخص بیمه‌اش معتبر هست یا نه و مجموعه این دو سامانه می‌تواند دفترچه را حذف کند.

 

وی در پاسخ به چگونگی استفاده کاربران عادی از این سامانه بیان کرد: در حال حاضر سیب کاربر عام ندارد و کاربر فقط طرف دولت است. تمامی عوامل در یک مرکز بهداشتی، اتوماسیون درون‌سیستم و نسخه الکترونیکی و همه ارجاعات این جا انجام می‌شود. پزشک، ماما، پرستار یا همه عوامل مراقبت از سلامت، همه کارهای مربوط به شخص و هر اتفاقی برای فرد رخ بدهد را در این سامانه ثبت می‌کنند و عملا بخشی از پرونده الکترونیکی سلامت شخص شکل گرفته است.

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش